problem s nastavenim disků (boot a system), etc.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Haxan
Nováček
Nováček

problem s nastavenim disků (boot a system), etc.

Příspěvek od Haxan »

zdarek,

zrovna jsem dokoncil moje nove pc, ale potrebuje to jeste mensi tune-up. mam problem s diskama. mam jeden SATA a dva na IDE (master a slave). ten SATA je 500Gb a je rozdelenej na ~130Gb a ~340Gb. ty IDE jsou 80Gb a 200Gb. ten 80Gb je master a mam na nem nainstalovanej system.
problem, ale je ze kdyz jdu na tento "pocitac->manage->disk management" vidim ze je u nej napsano "BOOT" a "SYSTEM" je ta 130Gb partisna u toho 500Gb disku.
co chci udelat je spojit ty dve partisny (130 a 340 - bez formatu) do jedny zmenit ten "BOOT" disk na "SYSTEM" a aby mel prirazeny pismeno C: ...u tech disku (boot a system) ani nemuzu priradit jiny pismena takze nejde nastavit poradi.

jinak co znasmena to "primary volume" a "simple volume" (niz oznaceno modre a tmavo-zlute)? je mezi tim nejaky rozdil?

dik : )

img:
Obrázek
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ten Maxtor (200GB) je dynamický disk, pokud můžeš přesunout data na ostatní disky, tak to udělej a zruš ho jako dynamický disk a pak připoj klasicky, vytvoř partition a naformátuj.

V BIOSu máš asi pořadí bootování nejprve SATA a pak IDE (se systémem). Při instalaci se asi zapsal boot do SATA disku a samotná instalace šla na D. Když odpojíš 500GB SATA, nabootuješ?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Haxan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Haxan »

kocourleo píše:Ten Maxtor (200GB) je dynamický disk, pokud můžeš přesunout data na ostatní disky, tak to udělej a zruš ho jako dynamický disk a pak připoj klasicky, vytvoř partition a naformátuj.
a to udelam jak? : )
V BIOSu máš asi pořadí bootování nejprve SATA a pak IDE (se systémem). Při instalaci se asi zapsal boot do SATA disku a samotná instalace šla na D. Když odpojíš 500GB SATA, nabootuješ?
jo v BIOSU jsem nastavil na boot jen moji vypalovacku a boot z disku jsem zrusil. ukazuje to ale stale jako boot disk.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“