ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Petres
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petres »

peterch píše:Nevadi, ze mi Catalyst ukazuje aktualny takt GPU 300 MHz? A teplota v zatazi je cez 70 stupnov? Dik za odpovede.
Takt 300 je bez zátěže a 70°C je akorát.
CPU: Intel Q9450 (@3,64MHz) Noctua NH-U12F | MB: Asus Maximus Formula (X38) | GK: MSI Radeon HD4850 512MB (700/2246MHz) + Accelero S1 + Turbomodul| RAM: A-DATA 4GB, PC2-6400, CL(4-4-4-12,910MHz) EE | mouse: logitech G5 | keyboard: Logitech G15 | zvuk: X-FI Extreme Gamer Fatal1ty Pro edition | Zdroj: Cooler Master Real Power M620 | LCD: HP w2207h
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Nejede mi 3D Mark 2006 a mám koupenou 3870 od sapphire četl sem si o pár stránek starší texty a pry že v Crossfire se to jednomu chlapikovi taky kouslo no mi to dělá v moment kdy kontroluje konfiguraci ale CrossFire nemám ale mám taky použít ten FIX z netu.Jo ale sekne se jen ta kontrola jinak ve Win můžu dělat cokoli.

To to: http://futuremark.com/download/hotfix_oct07/
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Dithius píše:Nejede mi 3D Mark 2006 a mám koupenou 3870 od sapphire četl sem si o pár stránek starší texty a pry že v Crossfire se to jednomu chlapikovi taky kouslo no mi to dělá v moment kdy kontroluje konfiguraci ale CrossFire nemám ale mám taky použít ten FIX z netu.Jo ale sekne se jen ta kontrola jinak ve Win můžu dělat cokoli.

To to: http://futuremark.com/download/hotfix_oct07/
Mas na mysli toto?... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=112516
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Problém při nastavení televize

Příspěvek od MartinFALCON »

Chlapi koupil jsem si kartu od powercoloru 3870 s tím velkým měděným chladičem. Předtím jsem měl 7600GS. Vše je v poho jen je problém s nastavením druhého obrazu na televizi(kvůli filmům). U nvidie to bylo jednoduchý, dal jsem si klonovat display a nastavil si jako klona tu televizi a přehrávání videa na tv přes celeou plochu a tím to končilo vše bylo v pořádku. Kdežto teď u tý atiny když dám klonovat display tak se mi tam nastaví ta televize taky, ale je problém, že když spustím nějakou hru tak se mi v ní změní rozlišení z klasickýho 1680x1050 na 1024x768 a vyžší než to 1024x768 se tam vybrat nedá a když pak ze hry vyskočím, tak se mi nastavení plochy změní taky na 1024x768 což mě pěkně štve.
Dá se to nějak nastavit aby se tak nedělo a fungovalo to stejně jak na tý nvidii? (televize je obyč orava stará 10let)
Dík!
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

skus jiné ovladače , s TV to na 100 procent nemá nic společného :)
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

A jaké ovladače? Stahoval jsem ty poslední catalysty ze stránek ati, protože ty ovladače z cd co byly u karty mě nešli nainstalovat, házelo mi to stejnou chybu jak byla popsána výše. Takže ovladače jsem si nainstaloval klasicky z cd tak, že jsem si je vytáhl, ale prostě to katalyst centrum tam nešlo, tak jsem je musel stáhnout z jejich stránek a nainstalit. Takže by mě zajímalo jaké ovladače bych měl tedy použít. Díky!
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Ještě teď jsem si všimnul, že když mám v systém tray to ati catalyst control center, tak se mi z nějakýho důvodu zobrazuje na ploše windows v levém horním rohu malinký šedý čtvereček velikosti asi tak 3x3mm
a je tam pořád. Když to centrum dám v tray ukončit, tak ten čtvereček zmizí. Co to může být?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

MartinFALCON píše:Ještě teď jsem si všimnul, že když mám v systém tray to ati catalyst control center, tak se mi z nějakýho důvodu zobrazuje na ploše windows v levém horním rohu malinký šedý čtvereček velikosti asi tak 3x3mm
a je tam pořád. Když to centrum dám v tray ukončit, tak ten čtvereček zmizí. Co to může být?
Chyba v Catalystoch 8.1. Ale je mozne v nastaveniach CCC vypnut tray ikonu natrvalo.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Jo, to už jsem taky vypnul. Ale zajímá mě jak to zaonačit s tou televizí aby mě neblblo to rozlišení. Nedělá to ještě někomu?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me se zase s 8.1ckama ve vistach obcas sam od sebe vysune tray a zase zasune, ale blbe to prekresli okna. to je i s 7.2, nizsi to nedelaly
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Takže mám vyzkoušet nainstalit nějaký starší katalysty? Třeba pak to rozlišení bude fungovat dobře...
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Takže, nic, zkusil jsem 7.1 a dělá to pořád...
Takže mám takovej pocit, že budu muset vždy před hraním her vypnout klonování displaye a při koukání na filmy zase zapínat. No to je pěknej vopruz... Neví prosím někdo co s tím?

//Don: Uprava... pouzivej edit
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

zdravim, je normalni, ze kdyz taktuju v ccc pres ati overdrive, tak pri frekvenci gpu 865 a 870 neprojde ani testem, ale kdyz to dam rovnou na 885, tak to projde? jsem z toho ponekud zmaten o.O
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Soto
Nováček
Nováček

Re: Problém při nastavení televize

Příspěvek od Soto »

MartinFALCON píše:Chlapi koupil jsem si kartu od powercoloru 3870 s tím velkým měděným chladičem. Předtím jsem měl 7600GS. Vše je v poho jen je problém s nastavením druhého obrazu na televizi(kvůli filmům). U nvidie to bylo jednoduchý, dal jsem si klonovat display a nastavil si jako klona tu televizi a přehrávání videa na tv přes celeou plochu a tím to končilo vše bylo v pořádku. Kdežto teď u tý atiny když dám klonovat display tak se mi tam nastaví ta televize taky, ale je problém, že když spustím nějakou hru tak se mi v ní změní rozlišení z klasickýho 1680x1050 na 1024x768 a vyžší než to 1024x768 se tam vybrat nedá a když pak ze hry vyskočím, tak se mi nastavení plochy změní taky na 1024x768 což mě pěkně štve.
Dá se to nějak nastavit aby se tak nedělo a fungovalo to stejně jak na tý nvidii? (televize je obyč orava stará 10let)
Dík!
Pouzivam tiez TV na prehravanie filmov, ale mam 3850, co by nemuselo vadit. Problem ktory opisujes nemam. Aby som mohol zapnut obraz do TV musim mat v Catalystoch v menu "Display Option" zaskrtnute "Force TV detection", dalej mam v "Avivo video - Theater Mode" zmenene "Select Theater Mode Overlay" z "inStandard Mode" na "in Theater Mode (full screen)". Polozku "Theater Mode Settings" mam na defaultnom "Match the source video". Pri pusteni prehravaca sa video automaticky zobrazi na TV bez toho, aby som musel presuvat okno prehravaca...vacsinou to sice vypinam pokial nepozeram film, ale stalo sa mi par krat ze som sa pozabudol, nechal to tak a hral hry, ale ze by mi to menilo samovolne rozlisenie sa mi nestalo...mozno to pomoze

prave som narazil v http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=114212 na tebou popisovany problem...ak mas Visty, ja mam XP
Gigabyte 965P-DS4, C2D E4400, Arctic Freezer 7 Pro New, Sapphire HD 3850 512MB + Accelero S1 pasivne, 4x1GB A-Data Vitesta 800MHz, Samsung SH-183A SATA, Hitachi 320GB SATAII, Seagete 160GB IDE, WD 250GB AVJS SATAII, Enermax Liberty 500W, Akasa Zen black
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Mám taky xp a dělá mi to. Nechápu kde je problém...
pp75
Nováček
Nováček

Off toppic...problém "Could not load OpenGL"

Příspěvek od pp75 »

Chlapi omlouvám se za možný off toppic, ale už nevím kam se obrátit, hledal jsem v celé diskuzi, ale nic jsem nenašel/nepomohlo, - koupil jsem 3870 a po počátečních problém a opičárnách s instalací net frames jsem ji rozchodil, ovšem když si chci zahrát mimo jiné třeba COD 2, tak skončí na hlášce "Could not load OpenGL" Kde je zakopaný pes? Nejnovější drivery mám nainstalované. Díky!!!!
Athlon X2 4800+, 2GB A-Data, GA-M57SLI-34, HD3870, 500GB Samsung
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

driver cleaner a opetovna instalace ovladacu. v pripade ze to nepomuze tak reinstal woken
pp75
Nováček
Nováček

Příspěvek od pp75 »

Flegy píše:driver cleaner a opetovna instalace ovladacu. v pripade ze to nepomuze tak reinstal woken
No ty wokna jsou právě čerstvý... zajímavý je, že nejede COD 1 a Wolfenstein, ale COD 2 a 4 jedou...
Klobasa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klobasa »

pp75 píše:No ty wokna jsou právě čerstvý... zajímavý je, že nejede COD 1 a Wolfenstein, ale COD 2 a 4 jedou...
no to bude asi tím že cod1 a wolf jedou na OpenGL a COD 2,4 na DX, takže se ti asi nekorektně nainstalovali ovladače tak je bud zkus přeinstalovat podle návodu výše, nebo zkus starší, novější nebo alternativní ovladače (třeba omegy), nevím jaké máš ted :)
pp75
Nováček
Nováček

Příspěvek od pp75 »

Klobasa píše:
pp75 píše:No ty wokna jsou právě čerstvý... zajímavý je, že nejede COD 1 a Wolfenstein, ale COD 2 a 4 jedou...
no to bude asi tím že cod1 a wolf jedou na OpenGL a COD 2,4 na DX, takže se ti asi nekorektně nainstalovali ovladače tak je bud zkus přeinstalovat podle návodu výše, nebo zkus starší, novější nebo alternativní ovladače (třeba omegy), nevím jaké máš ted :)
Mám origo tři dny starý od Ati. Ok, tak já to zkusím, mám odinstalovat asi celej Catalyst, že? A net frame můžu asi nechat, nebo taky pryč? Ovladače jsem zkoušel tři poslední verze, je to pořád stejný.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“