Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

to o te korozi i s glicolem slysim nerad, skoda, ze jsem drive tyto informace nemel :( No co uz, uz to mam, hazet do kose to nebudu. Chci se jen zeptat: Jak se galv. koroze v praxi projevuje? Co si mam hlidat, na co si dat pozor?

ještě maličkost: jakou šířku v mm má závit G1/4" a jaký rozměr se měří? tuším, že to bude 1/4 palce, takže zhruba 6mm, ale v jakém místě závitu? Z obrázků bloků se mi to zdá větší. Nové bloky, co chci kupovat, nemají fitinky a já mám doma docela hromadu fitinek od Tt komponent, které bych rád využil, protože přesně pasují na hadice. Tt nikde neuvádí informace o rozměrech závitu fitinek, všude je jen info na jaké hadice pasují. Šuplérou jsem naměřil 9mm a 11mm (Tt používá dva typy). Nebo netušíte někdo jaké typy závitů používá Tt?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

koroze se projevuje usazeninami v blocích,a jiných částech okruhu chlazení.
Závity 1/4 jsou s normáním rozestupem 1mm-standartní velikost tuším u všech fitinek i bloků
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Koroze treba zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... ght=koroze
Priste pouzit hledat.

G1/4 Vrta se dira 11,5mm a do ni se pak rizne zavit.
http://www.lubomir-rek.cz/rozmery.html
Priste pouzit google.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

takze musim si narychlo vybrat blok na chipset, bude zapojeny v samostatnom okruhu s D5, jeden blok na hdd a bloky na mofsety, takze ma restriktivita moc netrapi, ale cem aby to dobre chladilo 8-)

Danger Den MPC-680i Chipset Waterblock
http://www.petrastechshop.com/dadenmachwan.html

Swiftech MCW30 Chipset Waterblock
http://www.petrastechshop.com/swmcchco.html

Enzotech SNBW-SLI Northbridge Waterblock
http://www.sidewindercomputers.com/ensnnowa.html

tak ktory mam nakoniec zobrat? mne sa najviac paci ten DD :roll:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nejvýkonější DD, pak enzo, pak swiftech
s restriktivitou přesně naopak

ale na chipset je to fuk, uchladí ti ho v pohodě cokoliv, ber co se ti líbí...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

diskuze vydělena do samostatného threadu, ve výběru komponent to nemá co dělat
Spike44
Začátečník
Začátečník

tichá pumpa

Příspěvek od Spike44 »

díky moc za pomoc s těma rozměrama závitů. Nevygooglil sem to sám, protože mě děsně mátlo, že se závity a hadice značí jinak. G1/4 závit má kolem 11m a hadice s oznacenim G1/4 má 6.3mm :? Ted uz to goumu.

každopádně, bych se nebojácně ještě zeptal: :)

Hledám POTICHOU PUMPU. Sortiment je obrovský, včetně mnoha druhů topů apod. Mám totální přehled, co se kde dá koupit. Výkonově mi vyhovují všechny kvalitní pumpy, ale informace o hlučnosti se vyčíst nedá. Proto se Vás ptám: Jaké čerpadla(příp. s jakýmy topy) máte zkušenost, že jsou "opravdu neslyšitelná"? Zúžme výběr řekněme na čerpadla s G1/4 závitem, žádné eheimy a UV nebo BlueLED výhodou. Dostupnost pouze na americkém trhu není překážkou.

do FAQ me prosim neposilejte, to tam neni. Nejspíš tu pár slov o nehlučných čerpadlech už padlo, ale těch 31 stran se pročítat kvůli každé maličkosti nedá a zapamatovat vše nemožné.
Udělejme nový seznam, 'dle uživatelských uší neslyšitelných čerpadel'... Může se to pak přidat do FAQ, užitečné pro mnoho lidí.

dííky za Vaši pomoc
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno někdo ti řekne, že DDC s topem (alphacool, petra,...) je tišší než D4/5, někdo naopak
D4 co mám je neslyšitelná pokud leží na molitanu, větráky na 5V jsou hlučnější (pokud se o hluku dá mluvit)

\\DDC bez topu je hlučný a (relativně) nevýkoný
D5 je podle ohlasů stejně hlučná na všechny stupně
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Re: tichá pumpa

Příspěvek od miskoboss »

Spike44 píše:díky moc za pomoc s těma rozměrama závitů. Nevygooglil sem to sám, protože mě děsně mátlo, že se závity a hadice značí jinak. G1/4 závit má kolem 11m a hadice s oznacenim G1/4 má 6.3mm :? Ted uz to goumu.

každopádně, bych se nebojácně ještě zeptal: :)

Hledám POTICHOU PUMPU. Sortiment je obrovský, včetně mnoha druhů topů apod. Mám totální přehled, co se kde dá koupit. Výkonově mi vyhovují všechny kvalitní pumpy, ale informace o hlučnosti se vyčíst nedá. Proto se Vás ptám: Jaké čerpadla(příp. s jakýmy topy) máte zkušenost, že jsou "opravdu neslyšitelná"? Zúžme výběr řekněme na čerpadla s G1/4 závitem, žádné eheimy a UV nebo BlueLED výhodou. Dostupnost pouze na americkém trhu není překážkou.

do FAQ me prosim neposilejte, to tam neni. Nejspíš tu pár slov o nehlučných čerpadlech už padlo, ale těch 31 stran se pročítat kvůli každé maličkosti nedá a zapamatovat vše nemožné.
Udělejme nový seznam, 'dle uživatelských uší neslyšitelných čerpadel'... Může se to pak přidat do FAQ, užitečné pro mnoho lidí.

dííky za Vaši pomoc
tohle se dost blbe hodnoti, kazdej je jinej, slysi jinak
hlucnost taky dost zavisi na pouzitych prurezech v okruhu
jak jsou restriktivni bloky, kolik jich je, jaky vytvari tlak na cerpadlo, od toho vseho se odviji hlucnost cerpadla
ja mam kamosa, kterej ma HPPS a je to super tichy, ale v mym okruhu by treba uz nestacilo
ja mam DDC+ viz podpis(nerad pisu viz podpis, ale to cerpadlo tak rychle nevymenim :) ) a cerpadlo trosku slyslim, kdyz otevru case a dam ucho tak 30cm od nej, ja mam vsude vnitrni prumer 10mm
ja bych dneska asi jiny cerpadlo jako Laing nebral, vykon, hlucnost jsou presne tak jak chci
nekomu ale muze stacit i HPPS, ci mene vykonejsi Laing
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

šlo mi hlavně o takový to otravný vrnění - nízkofrekvenční zvuk. Kejs mam odhlučněnej proti vysokofreqvencnimu, neslysim ted vubec nic, krom docela pronikavyho vrnění čerpadla. Kdybych kupoval nový a zas vrnělo asi bych se musel odstřelit, proto to tak řešim :oops:

na vibrace sere pes, toho se da snadno zbavit, ale to vrnění je má noční můra.

pochopil sem správně, že více vytížené čerpadlo bude hlučnější?
Vnitřní průměr hadic mam 6mm, nekde jsem totiz cetl, ze se prutok urcuje podle nejužšího místa okruhu a můj blok na RAM měl 5mm, proto jsem vybral 6mm hadice místo 9mm. Pokud to byla chyba(?), přejít na 9mm by asi nebyl až takový problém...
JohnyTesla
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyTesla »

Ahoj lidi. Plánuju blok na X1950GT...Nemám moc na výběr kvůli překážejícímu bloku na chipset --> tloušťka bloku nemůže bejt větší než 15mm. Na caseking.de sem našel TOHODLE krasavce. Máte s ním někdo zkušenosti popř. nějaký alternativní řešení ?
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Nemáte někdo zkušenosti s tímto chlazením HDD? Chtěl bych disky co nejvíc utlumit a tak mě napadlo je chladit tímhle a celý je zabalit do molitanu. Nebude se přehřívat elektronika disku?
Obrázek

OT: Taky se přimlouvám za přepracování FAQ o vodním chlazení. Hledat v těchle nekonečných threadech je celkem peklo :(
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

2Partyman:
nejlepsi je si nechat udelat box na HDD a ten umistit pred 120mm vetrak
tento box polozit na pruznou podlozku

ja to tak mam a neslysim v tom raptora

jinak chladit disky vodou me prijde zbytecny, ja mam na discich 35°C a navic neohrivam vodu
na to mam jiny adepty :)
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Partyman píše:Nemáte někdo zkušenosti s tímto chlazením HDD?
Mam tohle doma na trech HDD. Pri teplote vody 28°C ma muj raptor 33°C
Takze vic nez dostacujici.HDD mam zabaleny v protihlukovy pene a opravdu neslysim HDD ani pri seeku. Sice nejsou restriktivni (jen jako hadicka :P) ale chce to kvalitniho vodnika u kteryho ti neskace teplota vody, protoze to disky nemaj radi.. maj radi stabilni teplotu.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

JohnyTesla píše:Ahoj lidi. Plánuju blok na X1950GT...Nemám moc na výběr kvůli překážejícímu bloku na chipset --> tloušťka bloku nemůže bejt větší než 15mm. Na caseking.de sem našel TOHODLE krasavce. Máte s ním někdo zkušenosti popř. nějaký alternativní řešení ?
Proč chceš zbytečně kupovat blok v zahraničí když takové seženeš i u nás možná i lepší třeba některý z těchto:

http://www.jscomputers.cz/Alphacool_Nex ... 11721.html
http://www.jscomputers.cz/EK_FCX1800_19 ... 27970.html

tuším že X1900a X1950 mají stejné rozložení pamětí i pozici jádra takže by to mělo pasovat
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

JohnyTesla píše:Ahoj lidi. Plánuju blok na X1950GT...Nemám moc na výběr kvůli překážejícímu bloku na chipset --> tloušťka bloku nemůže bejt větší než 15mm. Na caseking.de sem našel TOHODLE krasavce. Máte s ním někdo zkušenosti popř. nějaký alternativní řešení ?
Tento by som vylucil uz len kvoli tomu ze je z hliniku. Sice je eloxovany .. ale proste hlinik + med by spolu do okruhu nemali. A FC blok na takuto kartu mi pride dost zbytocny .. bohate by stacil blok na jadro a na pamete pasivky.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

no jo jenze samostatne bloky na jadro s vyskou 15 mm nesezenes,pokud chce chladit vodou tak mu nezbyva nez fullcover.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Sicco2 píše:no jo jenze samostatne bloky na jadro s vyskou 15 mm nesezenes,pokud chce chladit vodou tak mu nezbyva nez fullcover.
no chipset asi nema v miste, kde je jadro grafiky, ne ? alespon myslim, ze neznam zadnou takovou desku, ktera by to tak mela :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

JohnyTesla píše:...Nemám moc na výběr kvůli překážejícímu bloku na chipset --> tloušťka bloku nemůže bejt větší než 15mm.
tak nevim,bral sem to podle toho co napsal.

to JohnyTesla: máš tam nasazený nějaký nový chladič? něco jako Thermalright HR-05 nebo něco podobného? je divné že by se ti to tam nevlezlo.Navíc pokud vím tak při zasunutí grafiky do desky je jádro směrem dolů a pod PCI-E sou PCI a tam je mista dost
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Lidi jaky je roztec dir na HD3870, zejima me to jesli budu moc pouzit muj blok z x1950, jestli ne, dostanu na ni aspon viscoola, nechce se mi ted utracet za neco drazsiho.
Odpovědět

Zpět na „Voda“