Porad jsou tiche jako nove. Coz se nedalo rici o Akase s dvojitym kulickovym loziskem ktere by melo mit vyssi zivotnost.
AC melo dobre ventilatory. AC12 je treba nepovedeny fan. Hodne rychle jsem vyhodil ven z PC a utratil 900kc za 3ks Nexus.
Moderátor: morke

tak ja mam treba starsi S co tocej 1200 v zakladu.. a ten aerodynamickej hluk je strasnej, pri 800prm to uz je neco jinyho...NobodyLovesMe píše:Ale Nexusy mají kluzná ložiska,kdo ví,jak dlouho vydrží.AC má i dobré ventilátory,kvalitní je třeba i ten,který dávají na freezera.Jinak snižovat tak kvalitní ventilátory jako jsou Noctua chce už hodně velkou dávku zaujatosti.

řekni mi jak dlouho vydrží noctua? máš jí v PC dýl jak dva roky?NobodyLovesMe píše:Ale Nexusy mají kluzná ložiska,kdo ví,jak dlouho vydrží

A je také stejně dobře dostupný (Papst),poskytuje minimálně stejně dlouhou záruku a nabízí stejně bohaté příslušenství?Gr8 Vivec píše:já někde shazuju noctuu? já jen pojmenovávám věci pravým jménem, proč bych si měl ustříknout do kalhot z nový noctuy když už je na trhu ventilátor kterej dávno nabízí stejný vlastnosti, ba i něco navíc?
No já myslím že dlouho...Díky tomu,že ložisko je uzavřené.Nemusím se o nic starat,nic mazat apod.Běží prakticky nonstop ve zdroji a vsadím se,že bude běžet ještě hodně dlouho.Záruka je 6 let.Pokud odejde,jednoduše zajdu do obchodu a vymění mi ho za nový.Gr8 Vivec píše: řekni mi jak dlouho vydrží noctua? máš jí v PC dýl jak dva roky?

Tišší být nemůže.Víc lopatek dělá větší rámus,ty drážky to na 100% zachránit nemůžou.To co jsi napsal je logicky nesmysl.S-12 byla dělaná na ticho,P-12 je dělaná na výkon,ale už ne tolik na ticho.Každý větrák je pouze o kompromisech!Opravdu tichý větrák,který by hodně foukal nelze sestrojit.Už samotný pohybující se vzduch je totiž zdrojem hluku.Partyman píše:NF-S12 nejsou nic moc větráky. Ta jejich cena je přestřelená a rozhodně neodpovídá kvalitě. Noctua NF-P12 je ale vynikající větrák. na 900rpm mi připadne tišší jak NF-S12 na 800rpm a výkon je uplně někde jinde...

Zaruka se na bezne opotrebeni nevztahuje a motorky neumiraj (pokud nepocitame i levne fany). A pri soucasnem reseni zaruk zjistis ze tech 6let je jen reklamni tah.NobodyLovesMe píše: No já myslím že dlouho...Díky tomu,že ložisko je uzavřené.Nemusím se o nic starat,nic mazat apod.Běží prakticky nonstop ve zdroji a vsadím se,že bude běžet ještě hodně dlouho.Záruka je 6 let.Pokud odejde,jednoduše zajdu do obchodu a vymění mi ho za nový.

Takže:Životnost až 150 000h.To je 6250 dní nepřetržitého provozu a přibližně 17 let (samozřejmě teorie).Záruka je ale 6 let.Takže podle tebe přijdu za 3 roky do obchodu a oni mi řeknou,že je ten větrák "běžně opotřebený" a proto nefunguje tak,jak má?Předpokládá se ,že když si kupuju větrák,tak se mi bude točit ve skříni a nebude ležet někde v šuplíku.Takže bych rád znal tvůj argument k tomu,co jsem napsal.Woyta píše:
Zaruka se na bezne opotrebeni nevztahuje a motorky neumiraj (pokud nepocitame i levne fany). A pri soucasnem reseni zaruk zjistis ze tech 6let je jen reklamni tah.
Bohate prislosenstvi? Gumicky misto sroubu - 20kc a muzes si vybrat tuhost co ti vyhovuje. Redukce s odporem - 10kc/ks a muzes si vyrobit hodnoty jake chces ale je to zbytecnost.
Ja si ale pockam na srovnani s papstem. Vyber je na tobe.

To co jsi napsal je samozřejmě pravda, ale u mojí NF-S12 trochu vrní motorek u P12 nic takovýho není. Asi mám smůlu na vadnej kusNobodyLovesMe píše:Tišší být nemůže.Víc lopatek dělá větší rámus,ty drážky to na 100% zachránit nemůžou.To co jsi napsal je logicky nesmysl.S-12 byla dělaná na ticho,P-12 je dělaná na výkon,ale už ne tolik na ticho.Každý větrák je pouze o kompromisech!Opravdu tichý větrák,který by hodně foukal nelze sestrojit.Už samotný pohybující se vzduch je totiž zdrojem hluku.Partyman píše:NF-S12 nejsou nic moc větráky. Ta jejich cena je přestřelená a rozhodně neodpovídá kvalitě. Noctua NF-P12 je ale vynikající větrák. na 900rpm mi připadne tišší jak NF-S12 na 800rpm a výkon je uplně někde jinde...

chrochtaky....no_name 120mm a druhej je CM co byl v case v zadu.Sicco2 píše:No pokud těmi chrochtaky mysliš nějaké shity větráky tak nwm teda jestli je to chlazení moc efektivní,raději bych koupil třeba 2xNoctuu nebo něco podobnýho.
Pokud ti nejde o hluk tak můžeš jít do něčeho levnýho,ale záleží na průtoku vzduchu těch větráčků