Blikající LEDky podle hudby

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Gogen
Nováček
Nováček

Blikající LEDky podle hudby

Příspěvek od Gogen »

Zdravím, navrh sem si takové schéma, co je mozna hodne podobne nejakemu VU metru, ale ja chci aby ty ledky pri hlasite hudbe proste blikali a to vsechny zaraz. regulovat by se to melo pomoji normalniho vystupu ze zvukovky (jack konektor) a jako zesilovač by mel sloužit normální zdroj v case PC (molex).

Problem je v tom, že nejsem elektrikar a je to jen muj konice, proste sestavuju hotove schemata, ale takove schema sem nikde nenasel. Potřeboval bych spočítat jake tam dát odpory a jaky tranzistor použít. (LEDky mam na 3,5V)

Snad se tu nějakej schopnej slaboproudař mezi váma najde a pomůže mi.

Obrázek
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

sice jsem silnoproudar ale:

chybi ti tam nejakej usmernovac na vstupu

odpory pred ledky spocitas tady: http://led.linear1.org/1led.wiz (ubytek napeti na tranzistoru muzes dat treba 0.8-0.9V)

tranzistor bych dal jen jeden, odpor R1 bych nahradil potenciometrem

v cem si kreslil to schema?
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Gogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gogen »

S tim potenciometrem to neni spatny napad... ale s tim jednim tranzistorem zatim nevim jak to udelat. Z jascku me de stereo a ja to nejak potrebuju smichat do mono, snad mozna kdybych tam dal nejake usmernovace (netusim vubec jake, protoze nejak nevim jake napeti v tom jacku muze byt, ale pocitam ze jiste mensi jak 5V), ab se mi to nesmichalo i v reprakoch. a pak to treba smichal a za to dal ten potenciometr a tranzistor.

Celkem by mi pomohlo kdyby mi nekdo podrobne vysvetlil jak to zapojit, nebo nejlepsi by byl obrazek. Ve skole sme totiž nic tak sloziteho zatím nedelali.

Kreslil sem to v obycejnem AutoCADu... to uz nas ve skole ucili :razz:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

se stereem se poperem, ale ne takle, pokud ti to nestaci mono :)

usmernovac....staci skoro jakakoli dioda, idealne "rychla"

neco nahodim, az budu mit cas, vydrz :)

ja bych to spis videl na:

potenciometr->smichat->tranzistor->usmernovac->LEDky
Gogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gogen »

jo super... ted uz to vzpada celkem slibne :) jen sem dostal takove rady od otčína, ze bych to nemel michat.... ale pokud by to slo smichat tak by to bylo lepsi

V mono bych to jiste chtel, stereo me pro toto prijde takove neprakticke.

Byl bych ti moc vdecny, kdybys mi s tim nejak pichnul. :oops:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

smichat to muzes, jednoduse, ale ne za tranzistorem....lepsi je to michat pred zesilenim tranzistorem....ja ti s tim pichnu az se dostanu domu na ProfiCad :)

kdeztak at na to este mrkne nekdo jinej, todle je jen moje vize: :)
Obrázek
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hem?? - tak počkat

Příspěvek od Jan16 »

s tím schématem tady dole tak nějak trošičku nesouhlasím. ten potenciometr by měl mít as i ten druhej vůvod dráhy připojený na zem. Pokud se má autor vlákna ještě do toho chuť pustit, nebo už to postavil, rád mu to navrhnu a pošlu, kdysi jsem něco přesně takového stavěl, jenom jsem měl ledek 3 skupiny na basy středy výšky ;-)

Jinak pokud máš zájem, navrhnu, vlastnoručně ozkouším, poradím,
Ahoy & elektronice zdar! Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“