Al+Cu, ano/ne, názory

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...nakonec se to tu zvrtlo uplne v neco jinyho, nez jsem mel puvodne v planu. mym cilem nebylo nikoho presvedcovat, ze Al + Cu spasi vodnikare v cechach. naopak. kdo cetl vsechny me posty vi, ze jsem nekolikrat napsal, ze nejlepsim resenim je pouzit pouze Cu komponenty. pokud ale nastane situace, kdy toto neni mozne zajistit (napr.muj pripad), snazil jsem se tu popsat, jak zamezit elchem.korozi z titulu jejiho principu. jak jsem uz v jednom z predchozich postu napsal - spousta problemu, se kteryma se vodni chlazeni potyka je uz davno vyreseno. jen se to chce trochu "divat kolem sebe"...

//EDIT
to miskoboss
najdi jediny muj post, kde jsem psal neco ve smyslu "Al + Cu v okruhu vodniho chlazeni je lepsi, nez pouze Cu" a necham si dat NNN kartu. nez zacnes na nekoho reagovat, precti si prosim co vlastne ten dotycny pise...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Musím souhlasit s DiL-em , i když jsem se do něj tady včera trochu navážel... Tím se mu omlouvám, je toho na mě v poslední době hodně :-( Každopádně ty jeho navrhovaný řešení jsou sice realně proveditelný a z fyzikálního hlediska funkční, ale pro praktický řešení problémů jsou naprosto nevhodný.

Ať má znalosti kdo jaký chce, tak AL-CU se míchat u "vodniho chlazení" nevyplatí po všech stránkách, tím bych taky tuhle debatu(hádku) ukončil.

Co se týká praskání plexiskla, tak at si každej z vás kdo tomu neveří, zkusí vzít trochu fridexu a ponořit do něj kousek plexiskla. Během několika dnů se vám to plexi rozpadne na "prach". Jednou sme si s tím hrali ve škole (ještě na základni škole) a kousek plexiskla se nám doslova rozpadl v ruce.
Čím je to přesne způsobeno(k jaké tam docházi reakci) nevím, musel bych si taky otevřít učebnici chemie, kterou na vysoké nemáme:-) Myslím si, že tam bude docházet k vysušování určité látky, která to plexi drží pohromadě(ale to je jenom moje domněnka,možna že jsem to někde slysel).
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

-- DiL -- píše: //EDIT
to miskoboss
najdi jediny muj post, kde jsem psal neco ve smyslu "Al + Cu v okruhu vodniho chlazeni je lepsi, nez pouze Cu" a necham si dat NNN kartu. nez zacnes na nekoho reagovat, precti si prosim co vlastne ten dotycny pise...
no a najdi to stejny v mym postu, kde pisu, ze to ty pises :)
je to zbytecny, a zavadi to silenym slovickarenim

s tim co jsi napsal jako posledni, s tim musim souhlasit, to uz vypada na seriozni prispevek, kterej pomuze daleko vic lidem nez trapny urazeni
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...mno taky se omlouvam za atakovani nekterych zucastnenych a timto se stydim :oops: . jinak co se tyce vcerejsiho slibu o postnuti odpovedi na muj dotaz ohledne interakce fridexu a plexiskla, tady je:

...Ethylenglykol je urcity typ alkoholu, dokonce se to jeden cas
pridavalo v jiste smesi do vina pro zvyseni refrakcniho faktoru. Podle me by
to tedy s metakrylatem (organicke sklo - plexisklo) nemelo nijak reagovat.
Ale ruku do ohne za to samozrejme nedam. Takze bych zkusil nejakej malej
kousek toho metakrylatu ponorit na nekolik dni do kadinky s tim
etylenglykolem. Paklize se na tom neobjevi povrchove zmeny, pouzil bych to. ..

coz i udelam. do neredeneho antifreezu (na dilne mame nekolik typu) dam vzorky vsech plexi co tu mam a necham na svetle v blizkosti topeni (zvysena teplota by mela pripadnou interakci uspisit). rozhodne tim nechci konkurovat myomovi a jeho testu chladicich kapalin, spis si chci overit, jestli mam v dohledne dobe ocekavat rozpad expanzky :lol: ...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Odpovědět

Zpět na „Voda“