Sluchatka + Zvukovka

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Sluchatka + Zvukovka

Příspěvek od Ruka »

Zalozil jsem toto tema, pac bych rad vedel vas zkusenosti a odborne rady.

pouziti: hudba, filmy, hry

me typy sluchatek(absolutne nemam sajnu, jen podle ceny jsem vybral):
http://www.sluchatka.net/32-sennheiser-hd-485/
http://www.sluchatka.net/14-koss-pro-3aa/

me typy zvukovek(absolutne nemam sajnu, jen podle ceny jsem vybral):
http://www.itlevne.cz/zbozi/zvukova-kar ... p=z:108596
http://www.itlevne.cz/zbozi/zvukova-kar ... p=z:167551

Bednicky mam 2.1 a radeji investuji do sluchatek.
Rad bych take, kdyby jste byli tak hodni a nabidli mi jine alternativy s dobrymi odkazi a pokud mozno i na cenu, snad bych i do tech 2.5k mohl do sluchatek jeste dat.
Dekuji.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Na aukru teď někdo nabízí nové Senny HD 555 od 2500 (nikdo zatím nepřihodil) http://www.aukro.cz/item296046557_sennh ... nove_.html

A zvukovku spíš X-Fi, popř. pár stovek připlatit a koupit Audiotrak Prodigy HD2.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

:) , ale zatim se mi aukro ucet vyrizuje :) Dnes prisla zitra vyzvednu hru. Diky :)
Budu tedy pocitat s x-fi, ale jak s tema sluchatkama. Nedoporucujete mi ani jedy z tech vybranych? Vzhledem k tomu, ze zatim nemam aukro ucet?
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Po mých zkušenostech s Kossy bych se jim radši vyhnul (sice tahle vyšší řada by na tom mohla být jinak, ale pokud si je nemůžeš poslechnout, tak bych to neriskoval).
Ty Senny budou určitě jedna z lepších možností.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

rozhoduješ se mezi uzavřenými a otevřenými sluchátky, tak co teda chceš? :lol:

jinak zvukově s KOSSy taky nemam žádný zázračný zkušenosti, na sennheisery se dá víc spolehnout

jinak 2 000 za sluchátka neni moc, v tejhle cenovej relaci se těžko vybírá audiofilskej model.
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Oki, a teda diky za tipy, ja dal na odkaz moderatora F1l1pa a pres kamose kontaktoval majitele tech sluchatek. Odepsal mi a mam je pristi tyden vc. posty doma za 2k5 ,- s plnou zarukou, pry pracuje pro internetovy obchod a ta sluchatka jsou dovoz z nemecka, tak doufam v jeho cestnost, ale podle uzivatelu na foru by se mu melo dat urcite verit. Rikal ze jsou stajna jako se prodavaji u nas.

Jeste bych rad vedel, proc x-fi a proc ne m audio revolution 5.1 a co je Audiotrak Prodigy HD2, neo mi bude stacit ta integrovana? kupuji zvukovku, pac vim ze ty vydrzi strasne dlouho, vzhledem k ostatnimu harware, tak chci neco, kdyz uz neco primereneho sve cene. Dekuji

EDIT: Nebo se zeptam takto. Jaky bude rozdil mezi integrovanou Realtec ALC888/S/T HDAC a tema mnou zminovanyma kartama?

prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

tak kdyz jinak nedas doporucuju ti Audiotrak prodigy hd2 :) Ted vazne, prodigy mam a v porovnani s integrovanym soundmaxem a kamosovou X-fi xtreme music je prodigy jasnej vitez. Revo sem neslysel takze nemuzu srovnavat.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Právě, že jak píšeš - chceš, aby ti zvukovka vydržela dlouho. U M-audio jsou celkem dost problémy s ovladači. Hodně lidí má problémy s ovladači v XP a do Win Vista pokud vím ani neexistují -> proto nejsem moc pro M-audio.
Ad SB X-Fi -> univerzální zvukovka, která se hodí na vše.
Audiotrak je samozřejmě lepší, ale tady se budeš muset obejít bez efektů EAX u her.
Jinak s HD555 budeš určitě spokojený. Každopádně je nech pořádně rozehrát.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Tady se musím trošku zastat M-Audia. Pod XP má Revo problémy jen s mikrofonem, ohledně přehrávání funguje vše, jak má. Na Visty (jen 32b) vyšly beta ovladače, které ale fungují dobře, tam sem žádný problém nezaznamenal.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Diky vsem za Vase reakce a snahu pomoci mi.

Jeste mi vazne nejak vyber s tou zvukovkou:
- poznam na te HD555 rozdil v kvalite mezi jednotlivyma zvukovkama s kvalitnimi zdroji zvuku?
Pokud ano, tak me nezabije doplatit za neco co vydrzi i s ovladaci i na vistach 64b. (zatim jsem spokojen s XP): Kdyz uz AUDIOTRAK Prodigy HD2 tak proc ne uz ESI MAYA 44 a co rikate na tuhle AUDIOTRAK Prodigy 7.1
Je to asi pravda co jsem se docetl zde na PCT (recenzenti) ze x-fi je sice na hry, ale kvalita zvuku zde pry pokulhava vic, jak u M audio, ci ekvivalentnich zvukovkach ale s vetsim dopadem na vykon u her. Chtel jsem rict, ze recenzent ve hrach hodnotil i tu M audio jako lepsi co se kvality poslechu tyce, nikoli jako vybornou :?

Chci uz do neceho investovat, neberte to ze jsem se zcvokl, ale ja bednicky nerad pouzivam.

Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Redaktorovi F1l1povi patri dik o deme za odkaz na sluchatka, pac jsou doma ok i se zarucakem na 95.80 eur . :)

Ted je beru pres integrovanou zvukovku 888 HD, ale nevim kdo mate zkusenosti jestli se da z tech sluchatek vytahnout vic dokoupenim, nejake te Prodigy 7.1.
Diky :)

prd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od prd »

Ruka píše:Redaktorovi F1l1povi patri dik o deme za odkaz na sluchatka, pac jsou doma ok i se zarucakem na 95.80 eur . :)

Ted je beru pres integrovanou zvukovku 888 HD, ale nevim kdo mate zkusenosti jestli se da z tech sluchatek vytahnout vic dokoupenim, nejake te Prodigy 7.1.
Diky :)
mam hd595, coz jsou jen o trochu lepsi jak ty tvoje a rozdil prodigy hd2 vs. integrovanej soundmax byl i u nerozehranejch sluchatek docela dost znat.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

8-) dekuji.
A novy audiofil (sobec) je na svete. :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Zvuk“