v sekci ovladace mi na to nebyli schopni odpovedet.. mam catalyst 8.1 a visty 32bit[CZ]mike píše:mohl by nekdo potvrdit/vyvratit automaticke zvyseni frekvence pameti u karet 3850?[CZ]mike píše:po nainstalovani techto ovladacu se mi automaticky zvedla frekvence pameti na 950mhz a nejde menit. mam HD 3850 s 512 od sapphire. Ze by ATI zvedla frekvence techto karet?
ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Smeli
- Začátečník

-
- Phetronius
- Nováček

-
Zdravim!
mam problem:
koupil jsem si novou sestavu (Gigabyte P35C-DS3R, C2D E4500, radeon gigabyte 3870, ram a-data 2x1gb 800) a dává mi to v 3dmarku 05 jen !10000! bodů... mám podezření že by to mohl být zdroj (mam eurocase 400w), ale moc se mi to nechce věřit:( jinak sestava je nepřetaktovaná, stejně tak grafika. ovladače mam 8.1. Neví někdo co by to mohlo dělat? díky za jakoukoliv radu... (jinak zaklínač v 1280x960 v plných jede plynule;)
mam problem:
koupil jsem si novou sestavu (Gigabyte P35C-DS3R, C2D E4500, radeon gigabyte 3870, ram a-data 2x1gb 800) a dává mi to v 3dmarku 05 jen !10000! bodů... mám podezření že by to mohl být zdroj (mam eurocase 400w), ale moc se mi to nechce věřit:( jinak sestava je nepřetaktovaná, stejně tak grafika. ovladače mam 8.1. Neví někdo co by to mohlo dělat? díky za jakoukoliv radu... (jinak zaklínač v 1280x960 v plných jede plynule;)
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- lukinosa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
r3850 problem
caues chlapi ,
vcera sem koupil Radeona HD 3850 512MB zalman ed. Doma Vytahl Geforce6600 z PC , nandal Radka, pc nabehlo , windows zacal najizdet a kdyz mela nabehnout prihlasovaci obrazovka tak nic...cerno..disk normalne cetl ale obraz nikde. Nouzovy rezim taky nenabehne , pc se kousne pred nabehnutim Win. Vsechno je zapojeny, zdroj urcite dostatecny. Kdyz jsem dal do pc zpatky Geforce , pc nabehlo. Tak jsem odinstaloval ovladace nVidia, Pc vypnul , dal Radeona , stejny problem. Dam zpatky geforce ale co se nestane....... Pc uz nenabehne ani s ni. Cerno...
Tohle sem jeste nevidel.....
Vim , ze je nejlepsi reinstall woken ,ale mel jsem uz asi 15grafickych karet vseho druhu, ale nikdy se mi nestalo , aby pc nenabehlo vubec...
Sestava : C2D 2,7ghz, 2x1gb ram a-data, Seasonic 550W, 1x HDD, Gigabyte 965P DS3.
diky za info...
Dnes se pokusim reinstall wokinek , ale stejne to nechapu
vcera sem koupil Radeona HD 3850 512MB zalman ed. Doma Vytahl Geforce6600 z PC , nandal Radka, pc nabehlo , windows zacal najizdet a kdyz mela nabehnout prihlasovaci obrazovka tak nic...cerno..disk normalne cetl ale obraz nikde. Nouzovy rezim taky nenabehne , pc se kousne pred nabehnutim Win. Vsechno je zapojeny, zdroj urcite dostatecny. Kdyz jsem dal do pc zpatky Geforce , pc nabehlo. Tak jsem odinstaloval ovladace nVidia, Pc vypnul , dal Radeona , stejny problem. Dam zpatky geforce ale co se nestane....... Pc uz nenabehne ani s ni. Cerno...
Tohle sem jeste nevidel.....
Vim , ze je nejlepsi reinstall woken ,ale mel jsem uz asi 15grafickych karet vseho druhu, ale nikdy se mi nestalo , aby pc nenabehlo vubec...
Sestava : C2D 2,7ghz, 2x1gb ram a-data, Seasonic 550W, 1x HDD, Gigabyte 965P DS3.
diky za info...
Dnes se pokusim reinstall wokinek , ale stejne to nechapu
C2Quad @2,9ghz,4GB ram Kingston, AMD Radeon 4870 512MB gddr5, 22"LCD Samsung , @ Vista Ultimate 32bit @ NETBOX 10mbit
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Phetronius
- Nováček

-
tak to fakt ne:) v ovladacich... zkusim je odinstalovat a nahodit znova. necham v default a zkusim. taky je moznost, ze to brzdi procak... prece jen ta e4500 v zakladu jede na 2,2... a ja to taktovat ted jeste nechci, dokad mi neprijde novy zdroj (LC 550w green power), ten uz pretaktovany utahne. a je to opravu 05;) zkusim si sosnout 06 a budu srovnavat i castecne vysledky (cpu samostatne a tak..) ale docela me udivi, kdyz to po taktovani vyleti o 5000b...fanik píše:mas spatne nastaveno v ovladacich nebo to neni 05 ale 06 =)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dyztak si over ze se karta prepina do 3D rezimu pres riva tuner a ten procik skus hodit na 2.8ghz zatim mi kazdej E4500 bezel na tyhhle frekvenci na def napetiPhetronius píše:tak to fakt ne:) v ovladacich... zkusim je odinstalovat a nahodit znova. necham v default a zkusim. taky je moznost, ze to brzdi procak... prece jen ta e4500 v zakladu jede na 2,2... a ja to taktovat ted jeste nechci, dokad mi neprijde novy zdroj (LC 550w green power), ten uz pretaktovany utahne. a je to opravu 05;) zkusim si sosnout 06 a budu srovnavat i castecne vysledky (cpu samostatne a tak..) ale docela me udivi, kdyz to po taktovani vyleti o 5000b...fanik píše:mas spatne nastaveno v ovladacich nebo to neni 05 ale 06 =)
- Phetronius
- Nováček

-
dyztak si over ze se karta prepina do 3D rezimu pres riva tuner a ten procik skus hodit na 2.8ghz zatim mi kazdej E4500 bezel na tyhhle frekvenci na def napeti[/quote]
jasan, mam v planu ho hodit na 3ghz. ve stredu bych mel mit ten zdroj, tak uvidime. sam jsem zvedav. rivatuner jsem jeste nenahodil, ale myslim ze se prepina- jak rikam v zaklinaci mi jela krásně:) ja taky zastávám názor, že 3dmark se nehraje, ale díky němu můžu ulovit nějakou komponentu která nejde jak by měla... když je tedy komp nový a ještě běží 14dní lhůty;)
jasan, mam v planu ho hodit na 3ghz. ve stredu bych mel mit ten zdroj, tak uvidime. sam jsem zvedav. rivatuner jsem jeste nenahodil, ale myslim ze se prepina- jak rikam v zaklinaci mi jela krásně:) ja taky zastávám názor, že 3dmark se nehraje, ale díky němu můžu ulovit nějakou komponentu která nejde jak by měla... když je tedy komp nový a ještě běží 14dní lhůty;)
- Klobasa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A fakt nemáš v ovladačích zapnuté AF nebo AA, protože to by to score v tom 3D marku 05 tak odpovídalo, no a po přetaktování toho CPU se ti klidně může zvednout score o 5000 i více bodů, já se třeba s HD3850 a procákem E2180 v defalutu na 2,0GHz měl score v 05 - 11500 a po přetaktování na 3,2GHz mám 16600 a to nemám grafiku přetaktovanou...Phetronius píše:tak to fakt ne:) v ovladacich... zkusim je odinstalovat a nahodit znova. necham v default a zkusim. taky je moznost, ze to brzdi procak... prece jen ta e4500 v zakladu jede na 2,2... a ja to taktovat ted jeste nechci, dokad mi neprijde novy zdroj (LC 550w green power), ten uz pretaktovany utahne. a je to opravu 05;) zkusim si sosnout 06 a budu srovnavat i castecne vysledky (cpu samostatne a tak..) ale docela me udivi, kdyz to po taktovani vyleti o 5000b...
- Phetronius
- Nováček

-
no uvidíme. dneska jdu pro kvalitnější zdroj, tak můžu zkusit jestli to není tím, že by deska měla málo šťávy a omezila mi výkon. jinak jsem z 3dmarku zjistil, že mi jede procák míň než kamarádovi, který má stejnou desku i procák, dokonce i jeho 8600 jede líp než moje 3870. tak k němu o víkendu vezmu procák a zkusím ho v jeho desce. pokud pojede normálně, je problém v desce (tedy jestli po zapojení zdroje se to nespraví (doufám, doufám).
mmch není tu někdo z brna, kdo by mi mohl ozkoušet tu grafiku? jestli jo, tak se mi pls ozvěte zde nebo na tel: 736774097. mám vše v 14denní lhůtě, tak když se objeví někde problém, tak jdu okamžitě do jiného zboží...ale už mi zbývá jen pár dní;)
thx za podporu:)
mmch není tu někdo z brna, kdo by mi mohl ozkoušet tu grafiku? jestli jo, tak se mi pls ozvěte zde nebo na tel: 736774097. mám vše v 14denní lhůtě, tak když se objeví někde problém, tak jdu okamžitě do jiného zboží...ale už mi zbývá jen pár dní;)
thx za podporu:)
- Phetronius
- Nováček

-
- vendo007
- Začátečník

- Phetronius
- Nováček

-
jde mi, včera jsem to zkusil a šlo to. mam problem ale s přehráváním videa- mam tu někde i svuj topic, ale zatim bez odezvy:( problem je tento: při přehrávání HD videa (wmv soubor) mi to přehrává v zelených barvách (sem tam do červena...) prostě blbne. ale divx videa a hry jedou normálně... nevíte čím to je?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mas blby kodeky na ty HD ripy. skus nainstalovat matroska pack + KM PlayerPhetronius píše:jde mi, včera jsem to zkusil a šlo to. mam problem ale s přehráváním videa- mam tu někde i svuj topic, ale zatim bez odezvy:( problem je tento: při přehrávání HD videa (wmv soubor) mi to přehrává v zelených barvách (sem tam do červena...) prostě blbne. ale divx videa a hry jedou normálně... nevíte čím to je?
- Phetronius
- Nováček

-
- Andrasin
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim. Mam Sapphire HD3850 256MB a Crysis se mi dost seká. Ovšem pouze po spuštění a v menu. Vůbec se to nedá ovládat a do hry se jen stěží dostanu Samotná hra jde v pohodě. Chvílemi se i objeví artefakty. Po prvním spuštění tam byly stále. Teď už jen ojediněle. Mám ovladače 8.1, takže neví někdo jak to napravit ?
Edit: A navic hra pada, respektive se objevi artefakty a prestane jit signal do monitoru, musim pak restartovat pc.
Edit: A navic hra pada, respektive se objevi artefakty a prestane jit signal do monitoru, musim pak restartovat pc.
PC: Intel C2D E6750 2,66GHz + Scythe Ninja Plus / Gigabyte GA-P35-DS4 / Sapphire Ati Radeon HD3850 256MB + Accelero S1 / 2x 2GB A-Data DDR2 800MHz / Samsung Spinpoint T HD501LJ 500GB / Samsung SH-S203B / Seasonic SS-500ET 500W / CoolerMaster Elite 331 / Benq FP91G+ 19" / Windows Vista 64bit
NB: VBI Compal HL90 / Intel C2D M8400 2,26GHz / GeForce 9600M GT 512MB / 2x Kingston 2GB 800MHz / 200GB, 7200ot. / Windows Vista 32bit
NB: VBI Compal HL90 / Intel C2D M8400 2,26GHz / GeForce 9600M GT 512MB / 2x Kingston 2GB 800MHz / 200GB, 7200ot. / Windows Vista 32bit
- N@farithos
- Nováček

-
3870 a 3D Mark
Zdravim vsechny. Mam mensi problem s Powercolorkou 3870.Flashnul sem bios na 860/1200 a mam mensi vysledek v 3D marku 06 nez pred flashem.Mam nejakych 9000 a pred samotnym flashem sem mel neco pred 10 000. Nevite kde by mohl byt problem ? Ovladace 8.1 sem preinstaloval.
Cpu : Black E. 5000+ ->6400+ (16x200),4GB 667 Ram Transcend CL 5,Deska GB GA-M55+ S3G,Case Coolermaster Ammo 533,500W Bluestorm,Powercolor 3870 512 DDR 4
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Setkal se někdo s tímto problémem? červenou mám totálně rozmázlou, na 8800GTS to nedělalo, tady ano, vyhlazování je vypnuté.
http://i26.tinypic.com/s4v2pv.jpg
http://i26.tinypic.com/s4v2pv.jpg
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: