Zkušenosti s Papst 4412F/2GML

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti s Papst 4412F/2GML

Příspěvek od X-COM »

Ještě než na SHW vyšlo porovnání tohoto ventilátoru a Noctua NF-P12 jsem objednal Papsta s tím, že to je nejlepší ventilátor.
Dnes mi tedy přišel, ale překvapil mne dvěma vlastnostmi:
1) Nemá dráty klasické barvy (černá, červená, žlutá), ale modrá červená bílá.
2) Tyto dráty nemá v klasickém 3pinovém konetoru, ale jen na konci pocínované, aby se netřepily.

Musel jsem tedy z nějakých přebytečných redukcí 3pin->molex odebrat konektor a kontakty.
Kontakty jsem přesadil na dráty.
Pak jsem zkoumal, které barvy si odpovídají. Funguje to takto černá->modrá, červená->červená, žlutá->bílá.
Nacvakal jsem to do 3pin konektoru a už krásně běží.

Je to poprvé a naposledy, kdy jsem ti tenhle větrák koupil.
NF-P12 má stejný výkon, ale je cca o 200 Kč levnější a neobtěžuje přendaváním drátů, navíc má dráty oflexované.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

kde jsi 4412 F/2GML koupil ? to neni standardne prodavany typ, proto nema zadny 3pin ani molex konektor...standartni fany od papstu pro PC samozrejme maji konektory jako kazdy jiny fan :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ha, koukám, že se stala chyba.
Objednal jsem u TNTrade PAPST 4412F/2GL http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... -120x120mm , ale přišel 4412 F/2GML.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

To je fakt výsměch....Ta cena a k tomu nulové příslušenství.Prodává to PC shop,tak by na to měl aspoň upozornit,že tam není konektor.No jo,ale Papst je Papst,na tomto fóŕu je jaksi nedotknutelný.
Naposledy upravil(a) NobodyLovesMe dne stř 23. led 2008, 19:35, celkem upraveno 2 x.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

:lol: jenom protože jsem napsal že papst je ve srovnání s noctuo lepší neznamená že je tu "nedotknutelnej"
už to fakt trochu přeháníš
jakoé co ti říct na tvůj "argument" s cenou? když nakupuješ v blbejch obchodech...ještě jednou ti řikám, papst stojí o 40,- víc jak noctua...
a kdyby sis přečet příspěvek před tebou tak píše že mu pomíchali objednávku- měl mu přijít normální...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Gr8 Vivec píše::lol: jenom protože jsem napsal že papst je ve srovnání s noctuo lepší neznamená že je tu "nedotknutelnej"
už to fakt trochu přeháníš
jakoé co ti říct na tvůj "argument" s cenou? když nakupuješ v blbejch obchodech...ještě jednou ti řikám, papst stojí o 40,- víc jak noctua...
a kdyby sis přečet příspěvek před tebou tak píše že mu pomíchali objednávku- měl mu přijít normální...

Naštěstí nenakupuju,nejsem padlý na hlavu.Četl jsem vše pozorně.Těch 40 kč. navíc je zavádějících,protože musíš platit poplatek za poštovné,který není zrovna malý.Noctuu si zajdu koupit do krámu a za hodinu jsem zpátky.Tady jde o princip,proč doporučovat těžko dostupný ventilátor,který je dražší a nemá žádné příslušenství.Podle testu na světhardware je Noctua prakticky stejně kvalitní.Když připočtu záruku a příslušenství,je to jasná volba.Ale Papst...už ten pocit mít ventilátor této značky ve skříni,no řeknu ti,asi by mě mrazilo v zádech. :-D
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Řekl jsem si, že si ho jednou vyzkouším. Měl jsem v ruce plno ventilátorů (AC, Xilence, NOctua, Scythe, Akasa...), ale nikdy Papst. Říkal jsem si, že to asi bude něco extra, když to každý chválí. Zklamal mne. Zůstanu u Noctuy.
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

jen z vlastni zkusenosti mam v kejsu dve osmdesatky od papstu i noctuy, oba dva ventilatory hodne kvalitni, rekl bych ze pri stejnejch otackach ty papsty tahaj trochu lip ale vzhledem k tomu ze sem to nijak nemeril, muze jit o muj ciste subjektivni pocit:-)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Kdyz mas Noctuhy kousek od domu tak proc ne. Ja k nejblizsimu shopu kde je maj skladem mam 25km.
Takze cenove mi to vyjde nastejno. Co se tyce kvality tak Papst je lety overenej. Mam tu jeden kousek 8 let starej z kancelarskeho PC kde bezel 8h denne. Porad krasne tichy.

Vse je jen otazkou preferenci. Cerna decentni a nebo modni barevna kombinace.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Tak co ja mel doma kousky. Tak papst jednoznacne vetsi prutok. Noctua ma zase lepe vyvazeny moturek ale zase mensi prutok. Podle testu ty novy tak prutok stejny takze asi noctua. Jinak me ta noctua taky pride decentni a nepride mi ta barva (takova svetlej okr ci co..) nejak moderni. Proto taky noctua nedela osvetleny vetrone protoze chce jit cestou kvality.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“