Sestavy do 30.000,-
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Blue Storm
- Odborník PCT

ehm,kdyžtak na intel Arctic-Cooling Freezer 7
jinak ta sestava je ok
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- Rady
- Nováček

-
Jen je škoda že desky nejsou na skladech 
a jeste poslední malej dotaz: Proč je tady Radeon HD 3870 od Sapphire o tisicovku levnjesi nez ostatni? trosku mi vrta hlavou jestli neusetrili treba na chlazeni bo tak...pac takty jsou vesmes stejny..
pardon za chlazeni..jsem to motal jeste s tim AMD
samozrejme Arctic-Cooling Freezer 7 Pro
Diky
a jeste poslední malej dotaz: Proč je tady Radeon HD 3870 od Sapphire o tisicovku levnjesi nez ostatni? trosku mi vrta hlavou jestli neusetrili treba na chlazeni bo tak...pac takty jsou vesmes stejny..
pardon za chlazeni..jsem to motal jeste s tim AMD
Diky
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Sapphire má vždy nejlevnější karty. Primární výrobce ATI karet. Nic v tom nehledej a ničeho se neboj. Je to karta jako ostatní. Jen IceTurbo od HISU má lepší chladič
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- 500
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stano K.
- Středně pokročilý

- 500
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
SLI = 2x stejná karta od nVidie a nutný chipset od nVidie500 píše:wow ta vypada super!!! A aj dobra cena 225$ a pojde tam 8800 n vidia 512 mb
a aky je rozdiel medzi SLI a crossfire?
a aky chladic na cpu? A zdroj?
Diky
CROSS = 2x karta od AMD/ATI ... záležitost ovladačů
Zdroj: Vem Seasonic EE 500W OEM, či lépe pak Corsair HX520
Chladič: Noctua NH-U12P, Mugen, Thermal. Extreme Ultra, či pokud bude malé OC, tak Freezer Pro
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- 500
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud osazuješ počítač jednou grafickou kartou, je jedno, jaký má deska chipset. Na chipset AMD dáš nVidii a naopak.
Jiné chladiče ti nedoporučím. Ty,co jsem psal, s těma mám zkušenost a z mnoha testů na internetu jsou prozkoušený. Když tam najdeš nějaký chladič, který by se ti zamlouval, hledej na internetu porovnání s ostatními.
Dle vzhledu chladič doporučovat nebudu
Jiné chladiče ti nedoporučím. Ty,co jsem psal, s těma mám zkušenost a z mnoha testů na internetu jsou prozkoušený. Když tam najdeš nějaký chladič, který by se ti zamlouval, hledej na internetu porovnání s ostatními.
Dle vzhledu chladič doporučovat nebudu
- valderon
- Nováček

-
Nove PC
Zdravim vsechny , mam k vam prosbu.Je tady mnoho podobneho na co se chci zeptat , ale preci budu moc rad , pokud nekdo poradi.Budu kupovat ,(ne sam si stavet - to si netroufam a nemam zkusenosti) novePC a po dlouhych uvahach a procitani tohoto super fora jsem dospel k teto sestave:
1/deska:P5K-E/wifi/-AP
2/procak:Intel Core 2 Duo E 8400- Box
3/Graf.kar:8800GTS 512 MB
4/HDD:West.Dig.WD320AAKS sata II
5/DVD Samsung SH-S203B
6/Pameti:A -data extrem edition 2048
7/Zdroj:Corsar Power supply HX 520
8/Skrin:Case Gigabyte 3D Aurora 570 Black
Budu to mit na hry a beznou spotrebitelskou a domaci praci.A vim , ze nebudu taktovat , a jestli , tak jen malo (proto jen "normalni "komponenty a ne ty premium atd.), nemam zkusenosti a v minulosti jsem to taky nijak nevyuzil , nemel jsem potrebu.A taky vim , ze nebudu nic pridavat a rozsirovat.Pravidelne za 3-4 roky kupuji novy PC.Nejsem tak zaryty a chytry jako vy , co se o to zajimate.Vim , ze muzete mit vyhrady k nekterym komponentam , ale nemam v umyslu postavit PC za milion , ale najit rozumny kompromis cena/vykon.Budu mit Windows Vista 32Bitovy.A ted vseobecne-budu ho kupovat , a nemam moc moznosti , a asi to bude od Lynx(nesmejte se mi)a hlavne mi jde o to , utahl by mi ten jejich 450 W zdroj tuto sestavu?Nebo moznost koupit Skrin a zdroj 400W od Chiefteku , ale bojim se tech 400 W , ale pry jsou kvalitnejsi nez srackovy 500W.Ta otazka je kvuli moznosti , ze by se mi snizili naklady na PC , pokud bych nemusel koupit polozku 7 a 8 !Vite jak , o penize az na prvnim miste...
A taky jde o hluk a vareni , pokud by to rvalo a spatne vetralo , radeji priplatim , ale NEJSEM TAK NAROCNY , mirny hluk klidne zkousnu , pac si myslim ze absolutni ticho mi za ty tisice nestoji.Ale abych ty veci uvnitr uvaril , tak to zase NE!Ted mam taky lynx a ta skrin mirne nekdy rezonuje.A jeste jeden DULEZITY dotaz , ty pameti mam koupit 1x2Gb nebo je to dualni radic , a je lepsi 2xGb???(moc tomu nerozumim)
No snad jsem to napsal vse , je to jako dopis , ale chtel jsem vas seznamit s mym pohledem na finance , moji narocnost a k cemu to chci.Pokud mi tedy poradite , budu moc vdecny.
1/deska:P5K-E/wifi/-AP
2/procak:Intel Core 2 Duo E 8400- Box
3/Graf.kar:8800GTS 512 MB
4/HDD:West.Dig.WD320AAKS sata II
5/DVD Samsung SH-S203B
6/Pameti:A -data extrem edition 2048
7/Zdroj:Corsar Power supply HX 520
8/Skrin:Case Gigabyte 3D Aurora 570 Black
Budu to mit na hry a beznou spotrebitelskou a domaci praci.A vim , ze nebudu taktovat , a jestli , tak jen malo (proto jen "normalni "komponenty a ne ty premium atd.), nemam zkusenosti a v minulosti jsem to taky nijak nevyuzil , nemel jsem potrebu.A taky vim , ze nebudu nic pridavat a rozsirovat.Pravidelne za 3-4 roky kupuji novy PC.Nejsem tak zaryty a chytry jako vy , co se o to zajimate.Vim , ze muzete mit vyhrady k nekterym komponentam , ale nemam v umyslu postavit PC za milion , ale najit rozumny kompromis cena/vykon.Budu mit Windows Vista 32Bitovy.A ted vseobecne-budu ho kupovat , a nemam moc moznosti , a asi to bude od Lynx(nesmejte se mi)a hlavne mi jde o to , utahl by mi ten jejich 450 W zdroj tuto sestavu?Nebo moznost koupit Skrin a zdroj 400W od Chiefteku , ale bojim se tech 400 W , ale pry jsou kvalitnejsi nez srackovy 500W.Ta otazka je kvuli moznosti , ze by se mi snizili naklady na PC , pokud bych nemusel koupit polozku 7 a 8 !Vite jak , o penize az na prvnim miste...
No snad jsem to napsal vse , je to jako dopis , ale chtel jsem vas seznamit s mym pohledem na finance , moji narocnost a k cemu to chci.Pokud mi tedy poradite , budu moc vdecny.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Re: Nove PC
RAM: Pokud nebudeš to PC delší dobu vylapšovat tak vem 2x2GB RAM.valderon píše:...
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Stano K.
- Středně pokročilý

- valderon
- Nováček

-
Ale Visty to neumi adresovat , tudiz to neviuziju , a myslim ze 2gb staci , nebo ne?A pokud bych chtel zustat preci jen na tech 2 gb kvuli cene, tak jak , 1x2 nebo 2x1?A co ty skrine a zdroje?Ono je jeste otazka jestli mi tuto sestavu bude Lynx ochoten slozit jak ji chci ,mam strach , ze bych musel snizit naroky na skrin a zdroj.Prosim prosim , jeste na toto mi zkuste neco rict...
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ak nepotrebuješ / nevyužiješ 4GB RAM tak kľudne 2GB (32-bit OS nie ale 64-bit OS už využije 4GB RAM)
PSU: ak potrebuješ lacnejší tak Seasonic 500W OEM
Case: ak chceš BIG-tower napr: Chieftec GX-01B
PSU: ak potrebuješ lacnejší tak Seasonic 500W OEM
Case: ak chceš BIG-tower napr: Chieftec GX-01B
- valderon
- Nováček

-
Ani nevim jak bych jako normalni uzivatel , ktery si rad zahraje novy gamesky dokazal , v cem a k cemu viuzit 4gb , 64-bit nechci , doslova se ho bojim , pac nejsem super machr na pc , ale porad je ta otazka , k te me sestave , pri zachovani 2 gb , 2x1 gb nebo 1x2 gb????Potrebuji 2 kusy kvuli dualnimu pristupu?
resp , je to lepsi 2ks po 1 gb?
resp , je to lepsi 2ks po 1 gb?
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Spíš 1x2Gb - pro pozdější upgrade.sTano11 píše:Ber 2*1 GB moduly.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...