Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jo. a pokud budes chtit blok na HDD, tak vem tenhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 62&kat=201
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Kašpec píše:S tou epou to je blbost aby sama od sebe popraskala, fakt nepřehnal si to s lihem třeba při čištění atd. ? :?
tenhle kus se pouzival cca 3 tydny nez takhle popraskal. 3 tydny od instalace se na tu expu ani nesahlo a fungovala. pak pry akorat krupnuti a vysledek vidite na fotkach...a neni to jediny pripad, meli jsme jich vic... :(

edit: co bylo nebo nebylo pouzito jako kapalina netusim.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Tak asi ji majitel čistil lihem ... :?

Jestli ne, je to škoda, chtěl jsem si ji koupit ... :sad:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

myom píše:jo. a pokud budes chtit blok na HDD, tak vem tenhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 62&kat=201
Myom nepride ti to trosku predrazeny? Ja teda nevim jak je to drahy v USA ale za 2500,- je docela dost. Kdyz si vemu ze eRTY blocky stoji 2x 300Kc a zabalit do nejaky krabicky neni problem.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Nem3 píše:
myom píše:jo. a pokud budes chtit blok na HDD, tak vem tenhle http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 62&kat=201
Myom nepride ti to trosku predrazeny? Ja teda nevim jak je to drahy v USA ale za 2500,- je docela dost. Kdyz si vemu ze eRTY blocky stoji 2x 300Kc a zabalit do nejaky krabicky neni problem.
predrazeny to imho neni, kdyz si vezmes ze silentmaxx hdd silencer stoji kolem litru, tak toto je 2x 1000Kc...a petikilo navrch za vodni chlazeni...protoze toto ty disky nejen chladi ale taky ztisi velmi podobne jako silencer...coz ti bloky za 3kila neudelaji... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Njn ale tak dam 600 za bloky a 500 za protihlukovou penu. Zbyde mi porad 1400,-. Me reseni prislo taky na cca 2500,- A to chladim 3xHDD a cerpadlo (vcetne bloku). A mam to uplne bezhlucny.. u tohodle pochybuju ze to bude az tak bezhlucny.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Nem3 píše:Njn ale tak dam 600 za bloky a 500 za protihlukovou penu. Zbyde mi porad 1400,-. Me reseni prislo taky na cca 2500,- A to chladim 3xHDD a cerpadlo (vcetne bloku). A mam to uplne bezhlucny.. u tohodle pochybuju ze to bude az tak bezhlucny.
tjn...tohle je holt "plug and play", nemusis rezat penu (nekteri by si u toho urizli ruce) atd...
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

S tim souhlasim ale zaroven lidem (nekteri by si u toho urizli ruce) vodni chlazeni nedoporucuji. Ja osobne jsem si vodnika chtel postavim jen kvuli tomu ze se natom da dost "vyblbnout". A odmenou mi je, ze rano du zapnout PC ktery je uz zapnuty. ;)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ono hlavne silentmax proti tomu je udajne hadra... pry je to nejlepsi ztisovaci box na trhu.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

Ještě jednou prosím o kontrolu.
Takže pro Intel C2Q QX6800, 2x EVGA 8800 Ultra na MB Asus Striker Extreme.

Čerpadlo: Laing D5-B 12V Water Cooling Pump
Blok na CPU: Ek Supreme Acetal CPU Water Block LGA775
Blok na Gpu: 2x Swiftech Stealth VGA Waterblock for nVidia 8800 GTS, GTX and Ultra
Blok na čipset (NB a SB): 2x Swiftech MCW30 Chipset Cooler
Blok na MOSFETy: MIPS ASUS P5B/N/Striker Mosfet Freezer
Radiátor: ThermoChill PA120.3 3x120mm High Performance Radiator
Expa: Cape Coolplex Pro Plexi 50
Fitinky (všechny stejné?): 18x Danger Den High Flow Fittings 1/4in BSPP thread to 1/2in ID Barb
Hadice 3m (stačí?): Tygon R3603 1/2in. ID 3/4in.
Ochrana proti zlomení hadic: 2x Swiftech CoolSleeves 500

Swiftech Stealth je full cover, takže heatsinky (Swiftech MC21 Mosfet Heatsinks) na GPU asi potřebovat nebudu ne?
Něco se mi v US nedařilo najít (expa, blok na mosfet a ten HDD cooler), v nehroším případě to pořídím tady.
Pak taky nevím jestli jsem správně spočítal počet fitinek a jestli jsou vůbec správné. Na vše patří stejný typ? Vodníka jsem ještě nestavěl a ty čísla mi zatím moc neříkají. :oops:
Nezapoměl jsem ještě na něco?

Ještě jednou všem moc díky za rady!
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no je to v pohode. mozno iny blok na cpu by neuskodil. tento tiez nieje zly ale zda sa mi trosku odflaknuty podla fotiek od uzivatelov. takze nejaky D-tek fuzion alebo swiftek apogge GTX s CU topom ci Thermalright by asi boli lepsia volba. Radiatory by som zobral radsej dva MCR320QP od swiftechu. nebudes potrebovat tak silne fany a vykon bude mozno aj vyssi. kedze mas toho dost mozno by som zobral aj trochu viac tych hadic. neviem ake mas rozlozenie komponent atd. co sa tyka stealth bloku tak to je taky polo fulcover. je iba na jadro a na pamate cize presne tie mosfest pasivky co si postol by si kupit mohol. na pamate nepotrebujes uz nic. Cerpadlo by mozno bolo na takuto zostavu lepsie Laing DDC s alphacool topom. Predsa uz to bude mat slusny odpor. btw tie pruzinky na tu hadicu asi nenavlecies :wink: . ale tie tygony mam a netreba im ziadne pruzinky. ale mozno by som zobral tensie hadice. tieto su strasne hrube. vonkajsi priemer skoro 18 mm a mas tam toho dost. neviem ci ich tak aj poohynas aby si napojil vsetko
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

busy píše:...
... aha, já jsem měl za to, že D5 je lepší než DDC. Myslím že něco takového bylo v FAQ.
Ty pasivy do toho senzamu přidám. Těch hadic 4m, nebo ještě víc?
S těmi bloky, koukám co člověk to jiný názor. A radiátory jakbysmet. Jsem zvědav kam ten radiátor dám. :lol: Původně jsem myslel, že většinu schovám do case.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zalezi na tom aku mas case. do stackera 810 ci do STC01 s tym nieje problem :wink: .
Co sa tyka cerpadla tak D5 je vykonnejsia ako klasicka DDC+. Ale DDC s alphacool topom pripadne petra s tech topom je vykonnejsia. cena s tymto topom by mala byt na urovni D5 cize asi sa oplati viac. co sa tyka CPU blokov tak ono rozdiel tam bude velmi maly v teplotach. ale ked si pozries fotky aj od myoma na tomto webe tak mi ten blok pride taky nedorobeny. vid odflaknuta triska, niekde som videl fotky kde aj drazky bloku neboli vyrobene najdokladnejsie. samozrejme zalezi na tebe. tento blok ma oproti ostatnym s jeho vykonom o dost nizsiu cenu
bolehlav
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolehlav »

Case mam Coolermaster Cosmos 1000 ... a moc místa mi tam teda nepřijde.
Možná nahoru kde jsou ty dva větráčky. Ale nejsem si jist jestli se to tam vejde.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

eee, ten blok je paradni a nadherny, akorat ta tryska je palena a nezacistena, ale tu nevidis. rozhodne ber ten supreme, je nejvykonejsi.

u toho cerpadla. stale vychazi lepe serie D4/5, protoze ty DDC s topy jsou vykonejsi v urcitych situacich a o par procent. navic pouze ty nejvykonejsi verze. osobne jsem za tu D5.

radiator ber taky rozhodne ten thermochill, protoze na nej se ten swiftech ani nehrabe. pokud ale nemas penez nazbyt, tak ten swiftech ma vyborny pomer cena/vykon.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Ale pak bacha, Thermochill má závit G3/8 ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qm-marko_cz »

S tou prasklou expou je to jednoduché-plexi křehké a víčka kov,po zahřátí okruhu se ty víčka roztahujou a trubka nevydrží,obvzlášť pokud je narušená těmi závity.Ty závity jsou zřejmě hodně u této expy dělané na těsno(lidský faktor)Při konstrukci stažení té trubky mezi víčka by k tomu nedošlo,nebo závity řezat volné a o-kroužek,který to utěsní.
i7 950,DDRIII 1600/12G,Sabertooth X58
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

imho EK víčka jsou z delrinu a ne kovu, a ty praskliny budou na 100% způsobený lihem nebo něčim příbuznym
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

aj keby tam bol kov tak si myslim ze aj pri teplote vody 45°C by to nesposobilo to ze kov natolko roztiahne aby tak popukal to plexi
qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qm-marko_cz »

A tak to mi ušlo(delrin),jak líh působí na plexi?
Jinak kovová trubka(měď 18mm) prostrčená 18mm otvorem v plexi tl.8mm, po zahřátí okruhu,plexi trhá do stran(osobní zkušenost).Pomohlo vyměnit a zvětšit otvor na 19mm.Prostě spoj kov+plexi musí mít adekvátní vůle pro roztažnost.
Nezkoušel někdo z vás osobně blok CPU Innovatek G-Flow?(ty 4,2GHz Q6600 nejdou uchladit v zátěži :( )
i7 950,DDRIII 1600/12G,Sabertooth X58
Odpovědět

Zpět na „Voda“