Zamrzání a restarty pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
bobz312
Nováček
Nováček

Zamrzání a restarty pc

Příspěvek od bobz312 »

Tak kupi som si graficku kartu Asus EAH2600XT a deju sa mi na nej nasledujuce veci.

Moja zostava : Athlon 64 LE-1600 {2200MhZ}, Gigabyte GA-M52S-S3P, 1GB Ram DDR 2 {Good Ram}, Zdroj Micase 400Mhz

Mal som stary zdroj Q-Tec 400Mhz
Zapojim grafiku, naistaloval som ovladace
1. priznak - Hram PES 2008 a po 5 minutach zamrzol PC
2. priznak - Titan Quest po 10 minutach restart PC

Vymenil som zdroj pretoze som si myslel ze je to nim kvoli znacke

novy zdroj micase :
PES2008 isiel uz p pohode 30 minut hrania, Titan quest taktiez 1 hodina hrania
1. priznak. nainstaloval som Company of Heroes , kliknem na ikonu nasleduje restart PC :x
2. priznak nainstaloval som Ghost Recon 2 po hodine hrania ako inak restart PC
Dalsi krat v kuse 2 hodiny ziadny problem
3. priznak Gears of War. 2 Hodinky hrania bez problemov. Dalsie spustenie 1 hodina hrania restart PC
4. priznak. pisem vo worde a co sa nestane vyplo monitor!!! pomohol len restart

Skusil som 3 ovladace, naistaloval novy chipset driver nepomohlo.
Nasiel som 2 biosi na internete jeden uz na grafiek bol a druhy bol urceny na samsung pamate ktore na karte nemam.

Staru 1650pro ultimate som menil lebo som nechcel aby sa mi prehrievala kedze som nemal dobre vetranu skrinu.

Teploty som skusal v Evereste a do 39 stupnov takye sa neprehrieva

Prosim VAS o akekolvek postrehy a nazory ktore by mi pomohli.
Alebo pomoze len reklamacia? To uz je druha karta co menim v priebehu mesiaca :?

//Don: presun z ati grafik
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Otestuj stabilitu jednotlivých subsystémů http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=21622
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
bobz312
Nováček
Nováček

Příspěvek od bobz312 »

No tak som si myslel ze to bude grafikou. dal som ju reklamovat doniesol som taku istu a nic sa nezmenilo :(

Mam znameho majitela jednej pocitacovej firmy a on mi tvrdil ze to bude materskou doskou.

Je pravda ze ked som kupil comp tak som mal niaky kondenzator odpadnuty a v predajny mi ho naspat pripajkovali. je mozne ze to moze byt tym???
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

mohlo by, urcite bych ji dal reklamovat...
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

bobz312 píše:Je pravda ze ked som kupil comp tak som mal niaky kondenzator odpadnuty a v predajny mi ho naspat pripajkovali. je mozne ze to moze byt tym???
Jéžiš marja! V prodejně připájeli kondenzátor. Pokud nejsou autorizovaný servis, tak tím určitě porušili záruční podmínky od výrobce.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

bobz312 píše:No tak som si myslel ze to bude grafikou. dal som ju reklamovat doniesol som taku istu a nic sa nezmenilo :(

Mam znameho majitela jednej pocitacovej firmy a on mi tvrdil ze to bude materskou doskou.

Je pravda ze ked som kupil comp tak som mal niaky kondenzator odpadnuty a v predajny mi ho naspat pripajkovali. je mozne ze to moze byt tym???
Ty jsi koupil nový počítač s tím, že ti něco připájeli na desku ??!! Je možné, že slepily více věcí na desce než měli, desku bych si nechal dát rozhodně novou !! Otestuj ještě RAM Memtestem. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
bobz312
Nováček
Nováček

Příspěvek od bobz312 »

tak dnes idem menit dosku tak uvidime. RAM som testoval Memtestom a nenaslo ziadne chyby takze dufam ze bude problem vyriesení. potom napisem. inak dik.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“