Dělení disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
skompa
Začátečník
Začátečník

Dělení disku

Příspěvek od skompa »

dobrý den potřeboval bych poradit, koupil jsem si nový disk WD 320 gb a ted bych ho potřeboval nějak rozdělit.. tak jsem nainstaloval patition magic ale úřes ten mi to nějak nejde :-( ale ted jsem se dočet, že když na něj budu instalovat xp tak de disk rozdělit při instalaci.. je to pravda ??
skompa
Začátečník
Začátečník

Re: Dělení disku

Příspěvek od skompa »

poradte mi prosíím :sad:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Ano je to pravda. Při instalaci oken se dostaneš do části, kde můžeš vytvořit oddíly tvé zvolené velikosti. Až vytvoříš potřebné oddíly, tak se instalace zeptá na jaký oddíl chceš instalovat systém, zvolíš a nabídne ti to formátování oddílu kam instaluješ systém, druhý/é oddíly můžeš s formátovat přímo ze systému, až budeš mít nainstalováno. Nepospíchej, jestli máš systém CZ, tak čti vše co se bude dít na obrazovce, není to těžké. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Snad jen ti poradím, aby jsi zbrkle neklikal, kolikrát se mi stane, že pospíchám a překliknu se a nevytvořím ostatní oddíly, jen jednu malou na systém.
skompa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skompa »

díky moooc :) du na to :-D
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja jen potvrdim slova h4__. Stalo se mi totiz, ze jsem pri rozdelovani vetsiho HDD omylem naformatoval ten mensi, se zalohami.. :oops:
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“