Takze mam doma E6600 v defaultu s chladicem AC freezer 7 pro.Ze zacatku sem mel teploty ve winech kolem 25-30stupnu a vetrak se mi netocil.Kdyz sem si ale nainstaloval TOT a zkusil jsem CPU maximalne vytizit teplota dosahovala kolem 60stupnu +-.Kdyz sem potom byl ve winech a nic nedelal teplota byla pres 30 a vektrak na freezu bezel.
Predchozi majitel daval s CPU 3420MHz taky s ac freezrem 7 pro a teploty mel 60+- pri plnem zatizeni.
Kde by mohla byt chyba?Kdyz sem ale pridelaval freezra vsiml sem si ze plocha ktera ma prilehat na cpu je celkem drsna a vroubkovana...jinak pasty sem tam nanesl tak akorat a rozetrel po cele plose jak na CPU tak na freezra.
dekuji za radu
CPU:Intel i5 4670K,MB:ASUS Masimus VII Ranger,GPU:GTX260 216 ZOTAC AMP2,RAM: DDRIII Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600MHz,Zdroj:Seasonic MII520W,G5+qiip fabric L
No pokud máš v burnu teploty kolem 60° tak bych se tím něják moc nezaobíral - CPU snese i více, ale přes 70° bych ho dlouhodobě neprovozoval. Nepíšeš na jakém napětí
Presne tak kolem 60C to jeste bez problemu snese ale spis jde o to ze on ma teploty na defaultu stejne jako mel predchozi majitel po OC +1Ghz. Tady bych videl mozne rozdily v odvetrane kastli. Kvalitni pasta ti taky klidne muze udelat +/- 5C. Kazdopadne prvni co bych zkontroloval je skutecne spravne osazeni chladice. Malinke nerovnosti na stycne plose by pasta mela samozrejme eliminovat. On ten Freezer taky neni buhvijaky cooler ale za ty penize je perfektni. Bohuzel na nejake vyssi OC uz to neni. Ja to vidim u svoji E6400. Case vetrana co to jen jde, strop OC nedosazen ani nahodou a uz sem na 60C ale mne to bezi 24h denne obe jadra na 100%