Zvukovka + Reproduktory na hudbu
Moderátor: CageJ
- Lemures
- Začátečník

-
Zvukovka + Reproduktory na hudbu
Zdravím, obzerám sa po nejakej zvukovke a reprákoch (rozmýšľal som nad M-Audio Studiophile AV 40, ale neviem nájsť, kde sa predávajú) , ktoré by mi za prijateľnú cenu (dokopy okolo 8000,- SK) dali dobrý zvuk pre počúvanie hudby a domácu tvorbu hudby na pc. A tiež by asi bolo dobré, aby sa nekupovala zbytočne drahá karta, keď to na tých reprákoch nebudem počuť. Chcem to teda iba na hudbu, na hry vôbec nie. Mohli by ste mi poradiť?
CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
- Maxtor
- Začátečník

-
Sehnat je uz neni problem..
http://audiotek.sk/M-audio-AV40-Studiov ... tory:26728
..zadne prehnane nadeje o perfektnim zvuku bych si ale nedelal.. rozhodne je to teda vzhledem k tvorbe daleko lepsi volba nez jina, dnes nabizena, komercni reseni, nicmene prece jen jde o levny entry-level..
Co se tyce zvukovky, otazkou bude, co si predstavujes pod tvorbou.. pokud se ma ale jednat i o hry, vidim to na revo, pac na beznych profi DSPckach si nezahrajes..
http://audiotek.sk/M-audio-AV40-Studiov ... tory:26728
..zadne prehnane nadeje o perfektnim zvuku bych si ale nedelal.. rozhodne je to teda vzhledem k tvorbe daleko lepsi volba nez jina, dnes nabizena, komercni reseni, nicmene prece jen jde o levny entry-level..
Co se tyce zvukovky, otazkou bude, co si predstavujes pod tvorbou.. pokud se ma ale jednat i o hry, vidim to na revo, pac na beznych profi DSPckach si nezahrajes..
- Lemures
- Začátečník

-
Samozrejme, že od toho neočakávam zvuk ako od reproduktorov za 100k, ale chcem taký, ktorý bude o poznanie lepší ako moje 2.1 Creative SBS380.
Čo sa týka zvukovky, nechcem vôbec hrať, chcem to čisto na počúvanie hudby a jej tvorbu a sem-tam nejaký film (ale tam mi príliš na kvalite zvuku nezáleží).
A potreboval by som nejaké špeciálne káble, alebo je to klasicky jack, ako pri normálnych reprákoch?
EDIT: Ale tá karta by mala byť taká, že aspoň prehrá zvuk z hier
EDIT2: Aj vzhľadom k cene by zvukovka bola asi Revolution
EDIT3: Keďže som zvuk z takýchto monitorov ešte nepočul - aké má asi vlastnosti? Má menej basov? (na to ale som zvyknutý - subwoofer mám stále na minime)
EDIT4: Ale keď vidím, že Audiophile 2496 karta nie je až o toľko drahšia , tak sa spýtam, čím sa líší od Revolution? (okrem výstupov a teda asi aj kvality)
EDIT5: Pod tvorbou si predstavujem robenie v Cubase, Live a pod..., nahrávanie z hudobných nástrojov do MIDI atď... Takže robiť len čisto PC hudbu, ale aj nahrávanie z nástrojov (prepojením, nie mikrofónom). (Nie som žiadny expert s nahrávacím štúdiom
)
Čo sa týka zvukovky, nechcem vôbec hrať, chcem to čisto na počúvanie hudby a jej tvorbu a sem-tam nejaký film (ale tam mi príliš na kvalite zvuku nezáleží).
A potreboval by som nejaké špeciálne káble, alebo je to klasicky jack, ako pri normálnych reprákoch?
EDIT: Ale tá karta by mala byť taká, že aspoň prehrá zvuk z hier
EDIT2: Aj vzhľadom k cene by zvukovka bola asi Revolution
EDIT3: Keďže som zvuk z takýchto monitorov ešte nepočul - aké má asi vlastnosti? Má menej basov? (na to ale som zvyknutý - subwoofer mám stále na minime)
EDIT5: Pod tvorbou si predstavujem robenie v Cubase, Live a pod..., nahrávanie z hudobných nástrojov do MIDI atď... Takže robiť len čisto PC hudbu, ale aj nahrávanie z nástrojov (prepojením, nie mikrofónom). (Nie som žiadny expert s nahrávacím štúdiom
CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F