přidání HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- frenkie
- Nováček

-
přidání HDD
Zdravim lidi,chtěl bych se zeptat: Mám MB se dvěma sataII sloty na kterých je připojen HDD a vypalovačka. Chtěl bych přidat druhý HDD. Je možné zapojit druhý HDD, který je sataII místo vypalovačky a tu vyměnit a zapojit ji do slotu IDE, který mám prázdný? A ještě když formátuji nový disk na NTFS formát mám ho naformátovat i s MBT( nebo tak nějak )tabulkou 
- frenkie
- Nováček

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- MajdyM
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- frenkie
- Nováček

-
Aby toto téma bylo ukončeno. Jde připojit vše dva sata disky + ide mechanika, nebo dva sata disky bez mechaniky. ta je ale nutná pro clonování HDD pomocí genius clone programu. ten jsem vyzkoušel a zkopíroval jsem Jeden HDD (80Gb) na druhý HDD (230Gb). Operace trvala 30 min. a výsledek je velmi dobrý. Systém už několik dnů jede na 100%. dokonce i přerušené stahování opět v poho naběhlo.. Jediný problém je, že Program Genius clone nakopíruje i velikosti původních disků a zbytek je prázdné místo. To jsem vyřešil přerozdělením diskových oddílů Partition magicem (je nutné mít full verzi, jinak trial a demo jsou k ničemu), který zachová i data.
Jen malou otázečku, abych nemusel prohledávat celé forum, Mají nějaký vyznam barvy na sata kabelech???
Jen malou otázečku, abych nemusel prohledávat celé forum, Mají nějaký vyznam barvy na sata kabelech???