přidání HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
frenkie
Nováček
Nováček

přidání HDD

Příspěvek od frenkie »

Zdravim lidi,chtěl bych se zeptat: Mám MB se dvěma sataII sloty na kterých je připojen HDD a vypalovačka. Chtěl bych přidat druhý HDD. Je možné zapojit druhý HDD, který je sataII místo vypalovačky a tu vyměnit a zapojit ji do slotu IDE, který mám prázdný? A ještě když formátuji nový disk na NTFS formát mám ho naformátovat i s MBT( nebo tak nějak )tabulkou :(
frenkie
Nováček
Nováček

Příspěvek od frenkie »

Tak si odpovím, jde to. Snad by jste mi mohli vysvětlit, když rozdělim HDD na dvě partitions, jednu system a druhá data a hry. Kam hry instalovat , když se většina souborů instaluje do program files , který je součástí systému. A jak odstranit vytvořené oddíly z HDD.
Děkuji
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Při instalaci programu musíš manuálně změnit cestu, nebo nesmíš instalovat systém na C:, ale třeba na D:... Visty to bohužel už neumožňují a systém je automaticky C:.
MajdyM
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajdyM »

Ještě ti odpovim na tu otázku, jak odstranit vytvořené oddíly z HDD. Stáhni si na to Partition Magic a oddíly přes něj spoj, možná to de i přes správu počítače, ale nejsem si jistej
Asus M2N68 Plus | AMD Phenom X4 9650 2,3Ghz | Ati HD5700 1024MB GDDR5 |2*1GB A-Data 667MHz | Hitachi P7K500 400GB
frenkie
Nováček
Nováček

Příspěvek od frenkie »

Aby toto téma bylo ukončeno. Jde připojit vše dva sata disky + ide mechanika, nebo dva sata disky bez mechaniky. ta je ale nutná pro clonování HDD pomocí genius clone programu. ten jsem vyzkoušel a zkopíroval jsem Jeden HDD (80Gb) na druhý HDD (230Gb). Operace trvala 30 min. a výsledek je velmi dobrý. Systém už několik dnů jede na 100%. dokonce i přerušené stahování opět v poho naběhlo.. Jediný problém je, že Program Genius clone nakopíruje i velikosti původních disků a zbytek je prázdné místo. To jsem vyřešil přerozdělením diskových oddílů Partition magicem (je nutné mít full verzi, jinak trial a demo jsou k ničemu), který zachová i data.
Jen malou otázečku, abych nemusel prohledávat celé forum, Mají nějaký vyznam barvy na sata kabelech???
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“