stude píše:Zdravim, tak jsem se konecne dostal k malemu pretaktovani (jako uplny zacatecnik na Intelu), prvni jsem mel problem najit, kde se zveda FSB, protoze jsem nevedel, ze udavana hodnota je udavana jako 4nasobek, pak jsem to nasel, taktnul a k memu zdeseni hned po nabehu oken restartoval, protoze jsem mel nasatvene Vcore na auto a diky tomu zvyseni FSB uz to zacalo do prociku prat vyssi napeti.
Pote jsem nastavil manualne Vcore, jen jsem mel problem s nastavenim frekvence pameti:( Zkusil jsem polozku (ted nevimpresny nazev, tak se nezlobte) ...synch a jede to vpohode na 800MHz v Linked modu, udelal jsem dobre nebo bych to mel jeste nejak prenastavit? Zatim nechci taktovat se zvysovanim napeti, protoze jedu na BOX chladici, mohl by mi nekdo poradit, kam az se vidat s BOXem bez zvysovani napeti na E8200,pripadne jak vyladit ty pameti? Predem dik
Hmm, zda se mi, ze po OC mi jede hure internet (asi 5inasobne), doufam, ze za to muze poskytovatel:)
Zdary type.. hele me tu furt nekdo radi,tak ti zkusim taky helpnout. Co se tveho taktovani tyce, zvysovani napeti se clovek nevyhne, ale urcite je lepsi to drtit ruco,nez nechat desku kravit se na vlastni pest polozkou AUTO.. tudiz se nelekej,staci ti sledovat teplotu procesoru primo ve windows.. At uz pres klasicky prilozeny software k zakladni desce (nachazi se to nekde ve slozce utilities,nazev ti nereknu pac nevim). Nebo jeste lepe pres program "SpeedFan", ktery ti dovoli i primo z voken ovlivnit rychlost otacek vsech vetraku,ktere jsou pripojene primo na zakl. desku a nikoliv direkt do zdroje. ale tech je vetsina,tech v desce

Byt tebou, zkusil bych si bez taktovani zjistit napr. pres nove CPU-Z,kolik tvuj komp dava standartni napeti bez taktovani. Potom ho zkus nataktovat napr. o 20procent vysledne frekvence a bud jen mirne zvedni napeti oproti zakladu,bo to zkus bez zvysovani. Pokud bude system ve windows stabilni desli dobu,bylo by zvysovani napeti zbytecne. (nerekl bych,ze to souvisi s rychlosti tveho netu

) Jinak ty pameti na linked modu na 800,to je asi idealni reseni,jen bych rad poukazal na to,ze pri agresivnejsim nastaveni casovani (CL4 4 4 12 2T) je od vyrobcu vetsinou vrele doporuceno zvednout napeti pro Ramky na 2,085 - 2,1 V. Samozrejme pokud mas ramky s CL5 5 5 15/18 2T, muzes nechat aj zaklad (cca 1,8V) Jinak mas pravdu,vysledna frekvence prociku se pocita ze vezmes hodnotu QFSB,kterou rucne zadavas pri taktovani, vydelis ji 4mi a nasledne vynasobis hodnotou nasobice,ktery je uveden v biosech tez. (vets. x8 ,novejsi prociky x9) snad ti tu nemelu hlinu a neco z toho pochytis..