O&O Defrag PRO smazal skryte soubory všetně BOOT.INI !!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
HacIPex
Začátečník
Začátečník

O&O Defrag PRO smazal skryte soubory všetně BOOT.INI !!!

Příspěvek od HacIPex »

Zdar, chtel jsem zkusit tenhle program, tak jsem si stahl 30-ti denni verzi, trochu nastavil, a pak jsem dal defragmentaci podle pristupu. Po par dnech jsem prisel na to, ze mi chybi dost skrytych souboru v C:\, jestli i v podslozkach,nevim. Ale zmizeli mi moje davky na defragmentaci pameti apod vcetne systemovych souboru BOOT.ini a jinych. Divim se, ze mi jeste jede system. Jak to, ze se tohle stalo ???!!! Virem to nebylo, ja je nesmazal. Mam temer novou instalaci systemu. Udelal to program nebo nejaky jiny ? Defragmentoval jsem pouze systemovy oddli, na datovem je vse.

DIK
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: O&O Defrag PRO smazal skryte soubory všetně BOOT.INI

Příspěvek od Dzin »

H@A píše:Zdar, chtel jsem zkusit tenhle program, tak jsem si stahl 30-ti denni verzi, trochu nastavil, a pak jsem dal defragmentaci podle pristupu. Po par dnech jsem prisel na to, ze mi chybi dost skrytych souboru v C:\, jestli i v podslozkach,nevim. Ale zmizeli mi moje davky na defragmentaci pameti apod vcetne systemovych souboru BOOT.ini a jinych. Divim se, ze mi jeste jede system. Jak to, ze se tohle stalo ???!!! Virem to nebylo, ja je nesmazal. Mam temer novou instalaci systemu. Udelal to program nebo nejaky jiny ? Defragmentoval jsem pouze systemovy oddli, na datovem je vse.

DIK
Kdyby ti zmizel boot.ini tak nenastartuješ :)
Co to je "trochu nastavil" ?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

vypl jsem automaticke defragmentace po startu a pod.

http://www.ukazto.com/?img=955887,1.jpg

http://www.ukazto.com/?img=955893,2.jpg

tak mi prosim te rekni, proc ho ani system nenajde ?
GoodMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GoodMan »

Mám ten samý problém, při bootování to píše boot.ini nenalezen, startuji z C:\Windows\ nebo tak nějak a za chvíli už bootuje...
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

me tam problikne nejaky text (asi neco ve stylu "boot.ini error", neda se to stihnout precist) a normalne bootuje
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

me tam problikne nejaky text (asi neco ve stylu "boot.ini error", neda se to stihnout precist) a normalne bootuje
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Tohle mně také už udělal OO-Defrag - domršil nultou stopu HDD -> formát. O té doby používám Raxco PerfectDisk a žádný problém.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

a je tohle normalni u placeneho programu, ze mi jen tak maze data ???

Ten PerfectDisk umi defragmentovat stejne dobre jako ten o&o ???
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

H@A píše:Ten PerfectDisk umi defragmentovat stejne dobre jako ten o&o ???
Možná ještě lepe. :)
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Ale reinstall pro jistotu neuskodi, kdo vi kolik toho smazal...
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Shit píše:O té doby používám Raxco PerfectDisk a žádný problém.
Prosim jakou metodou defragmentuje disk? (např. podle místa, přístupu, atd.) Nebo je to taky volitelné jako u O&O defrag? diky moc
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..tak já používám od dob vydání na PC O&O Defrag 8 Pro a nikdy žádné problémy, právě naopak, ale je pravda, že verze 10 Pro mi dělala v PC problémy, zkoušel jsem ji, ale už nevím jaké..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Mohlo to byt tim, ze se mi behem defragmentace prealokovalo 6 sectoru ?
Jirka76
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka76 »

A vy si opravdu myslite, ze vam defragmentace nejak zvysi vykon disku? :-D
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

HacIPex píše:a je tohle normalni u placeneho programu, ze mi jen tak maze data ???

Ten PerfectDisk umi defragmentovat stejne dobre jako ten o&o ???
jestli ho mas LEGALNE koupeny - reklamuj to u vyrobce.
borufcak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od borufcak »

Jirka76 píše:
hochu ty asi nevis co je ucelem defragmentace co? :roll: Data se zapisujou na ruzny casti disku defragmentace je prehazi ma jedno misto takze to sice nezvysi vykon disku, ale ulehci mu to praci a zrychli to pristup k datum
Jirka76
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka76 »

borufcak píše:hochu ty asi nevis co je ucelem defragmentace co? :roll: Data se zapisujou na ruzny casti disku defragmentace je prehazi ma jedno misto takze to sice nezvysi vykon disku, ale ulehci mu to praci a zrychli to pristup k datum
1) nejsem pro tebe zadny hoch.
2) vim presne co znamena fragmentace souboru.
3) sam pises "vykon to nezvysi" a ja dodavam, ze ani zadny pristup se nezrychli.
4) ulehcis disku praci? Cim, ze 2 hodiny hrka jak presouva par clusteru?
borufcak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od borufcak »

kdyz si myslis, ze to pristup k souborum nezrychli (vetsina lidi tady je asi jinyho nazoru) tak to nedelej nikdo te k tomu nenuti a tady o zadnym zvysenym vykonu nemluvil (az na tebe). Pokud vis o tom programu ***** tak nezakladej zbytecny OT, ja je zakladat taky nebudu a nebude v tom bordel. (sry za ty OT :oops: )
jo btw aby to nebyl takovej OT :-D : taky sem tehle program pouzival tak rok a zadnej problem a nehrka to 2 hodiny
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Defragmentace disku je důležitá věc a prodlužuje se tím i vyšší spolehlivost a životnost pevného disku :wink: A měla by se provádět pravidělně.
Defragmentace disku je proces, ve kterém dochází ke slučování fragmentovaných (rozdělených) soubrů nebo složek. Při vysoké úrovni fragmentace souborů může docházet k výraznému snížení rychlosti systému, protože systém musí fragmentovaný soubor hledat třeba na začátku disku a jeho druhou polovinu na konci. Tím se přístup k souboru velmi zpomalí a zápis také. Proto se doporučuje defragmentovat disk pravidelně, například postačí jednou za dva měsíce nebo v některých případech i méně.

OO Defrag - dokáže defragmentovat disk mnohem efektivněji, obsahuje časovanou defragmentaci a automatickou defragmentaci podle toho, které soubory používá uživatel nejčastěji. Umí také defragmentovat bootovací sektor disku, takže se díky tomuto programu dá zkrátit doba načítání operačního systému.
Existuje mnoho speciálních defragmentovacích nástrojů, já řadím mezi špičky právě OO Defrag 10PRO a defragmentaci v TuneUp 2008
:) a když se defragmentuje pravidelně, netrvá to 2 hodiny ale pár minut 8-)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“