Výroba bloků.....(nejasnosti)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Výroba bloků.....(nejasnosti)

Příspěvek od Dodo677 »

Zdravím....:)
Hodlám si doma svépomocí sesmolit vodníka....spíš se tí bavit... :-D a měl bych pár dotazů....
1) je lepší když má "základna" bloku (viz obrázek od .xxx. > díky jen sem si ho půjčil naukázku) menší nebo větší tloušťku....?.....počítám tak se 2mm....+-
Obrázek
2) konstrukčně by měl blok být z mědi + plexi horní kryt + mosazné fitinky...nebude to dělat bordel (hliník to ani neuvidí)....párkrát už sem viděl zasviněný bloky jakýmsi zelenomodrým gelem nebo co ty bylo (vyděl sem to i tady na fóru ale zaboha to nemůžu znovu najít....)....ale nevím čím to je a jak toho nedostáhnout.....musí se měď ještě nějak spešl upravit?
Díky moc.... :)
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no v blocich se moc nevyznam ale rekl bych ze kdyz je tlustsi zakladna tak nemusi byt ten vodnik tak ucinej ale zase ta nejnizsi mozna teplota neni tak nizka jak kdyz mas lepsi ty "zebra" ve vodnikovi, tensi zakladnu a lepsi prutok vody :oops:
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

1) Asi te zklamu. Vyrobit blok neni zadna sranda. Doma si vyrobis jen spis podprumerny blok. Pokud chces neco vykoneho a vlastniho navrhu tak vysledek neni jisty a naklady muzou byt dost velke.

Pripravujeme na toto tema clanek.
2) Galvanicka koroze. FAQ FAQ.

//Nejdulezitejsi veci je turbulentni proudeni. :)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Woyta píše://Nejdulezitejsi veci je turbulentni proudeni. :)
respektive docileni co nejrychlejsiho proudeni tekutiny

\\k otazce: co nejtenci zakladna je lepsi, ale od urcite sirky uz to nema adekvatni vliv na vykon a pridelava to problemy, takze rozumna tloustka je tech 2 mm.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

No tak jako jde mi spíš o to se tím bavit...ne trhat rekordy...(poznámky typu že se mi do toho nevyplatí vrížet peníze pls nepište....imho je to lepší než kdybych místo toho lítal po bytovkách se sprejem v ruce jako moji vrstevníci...) :lol: .....
Mám v plánu něco podobnýho jako byl návrh .xxx. ... jenom s tím rozdílem že to bude pokus o vyrobení pomocí vrtačka brusky.....(su zvědavej jak to půjde......ALE půjde to ikdybych to měl dělt špendlíkem... :lol: :lol: :lol:
Galvanická koroze....to je jako to modrý svinstvo co sem v blocích viděl...?....já myslel že nastává jenom u kombinace Al + Cu.... :? .... (to mi dělá hafo starosti...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tak na vrtacku a brusku doporucuju zapomenout. To je davna historie vodniho chlazeni. Bez pristupu k freze (idealne CNC) dnes dobrej blok neudelas a bude to spis jen plytvani materialem. A ten co delal Myom s xxx na vrtacce neudelas.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

nechci hasit tvuj zapal pro vec, ale s flexou a vrtackou blok neudelas. respektive udelas, ale nebude pouzitelnej pro dnesni CPU. pokud chces mermomoci home-made blok, zbastli vykres v CAD-u a pak si najdi nejakou rozumnou zamecnickou dilnu, kde maj klasickou i pilovou frezku (idealne CNC)...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

To Díl:....šéfe to mě taky napadlo.....ALE jak už sem asi 3x psal....jde mi více méně o to se nějak zabavit ve volných chvílích kdy v CADu dělat nemusím..... :lol: .....pochopte še nechci dělat nejvýkonější blok na trhu.....jdemi jen o to se zabavit...a kdyby to k něčemu bylo
> budu jen rád
kdyby ne (jako že to tak asi stejně dopadne... :lol: ...)> koupím jinej... :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

i kdyz se tim chces zabavit, tvoje predstavy o veci jsou zkreslene. :roll:
Dodo677
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dodo677 »

Flegy:......já vím ještě věřím na ježíška..... :lol:
_______
Tze zpět k dotazům....musí se měď nějak dál upravovat?....(po vrtání , broušení a co já vím co s tím ještě budu dělat....?....).....
Odpovědět

Zpět na „Voda“