Instalace XP na Lenovu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
bead
Začátečník
Začátečník

Instalace XP na Lenovu

Příspěvek od bead »

Zdarek, chtel bych zformatovat booka LENOVO 3000 N100, byl zakoupen s XP profy na skryté části HDD. Chtěl bych natáhnout jen XP bez softu od IBM. Když jsem NB koupil tak tam bylo spousta zbytecnosti ktery to strasne brzdili a po rocnim pouzivani pouzivam jen multimediální tlačítka a čtečku otisku prstů, nic víc... Proto nechci využít tu jejich obnovu systému, ale rovnou zformátnout. Vytvořil jsem při koupi nejaky CD, funguje jako BOOTovací, je na něm:
Obrázek

Prosím poraďte, nerad bych přišel o XP, kamarád si vymazal ten image u aceru a zakoupene widle uz tam nedostal.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
NVIDIA GeForce GTX 675MX,
Win 8.1 64bit CZ
bead
Začátečník
Začátečník

povedlo se, ale

Příspěvek od bead »

Tak jsem to nakonec risknul přes chvalený lenovo care a povedlo se. Takze postup byl nasledující:
1. musí být vytvořené bootovací CD, které se vytvoří ještě ve win za pomoci lenovo care
2. Restartovat PC a nechat nabootovat CD
3. Spustí se lenovo care bez OS. Zde potvrdíte obnovení na tovární nastavení.
4. Nasledně se zeptá co chcete zálohovat, pokud máte připojený externí HDD nebo flash disk, tak jednoduse klikate na slozky ktere chcete ponechat i na obnoveném PC. a zase potvrdíte.
5. Následující 2hod se můžete šťourat klidně v nose, lenovo care udela vse za vas. Nejprve odstrani vse z HDD, pak preinstaluje wokna, pak nabehne do win a instaluje ovladace (toto vyžaduje obvikle několik restartů, ale o vse se stara ten soft). no skratka po 2hod prijdete k PC a mate ho opravdu jako kdyz ste ho prave zakoupili, a to bez jakehokoli kliknutí během instalace....

Jedinou nevíhodou je, že v mém případě mi nevyhovují aplikace od IBM, a tak jsem stravil dalsi hodinu tím, že jsem odinstalovával zbytečnosti a instaloval jeste mnou potřebné věci. Toto by ale vyřešilo vytvoření návratového CD pres to lenovo care. Kazdopadně kdybych to instaloval standartně, tak bych u toho stravil daleko víc času, takže i nasledna odinstalace některého softu byla mnohem pohodlnejsi nez instalovani standardtně... Nedojde sice k uplnému formátu a netuším nakolik se pročistily registry, ale určitě se NB zrychlil, takze jsem spokojen.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
NVIDIA GeForce GTX 675MX,
Win 8.1 64bit CZ
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“