Supreme Commander

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sentenced píše:Taky z tyhle RTS nejsem ani trochu nadšenej ... Herne to neni zadnej zázrak, ba co víc, ani koukat se na to nedá - at to už je zlo :) Z dálky se človek kouká na "blechy" a valka čtverečků, ta uz mi od dob Atari extázi nepřivodí...
Zblízka je to zas takovy pochybny, zadnej odvaz. Celkove me to vůbec nechytlo, radeji zustanu u CoH a Lotra, pripadne počkam na CaC.
Tak jsem hrál demo a s Tvým komentářem souhlasím. I když ne úplně. Ten styl zobrazování bitevního pole jakoby shora může být pro strategické rozhodování přínosem a věřím, že stratégové si přijdou na své.

Můj šálek čaje to ale není :).

Nelíbil se mi i ten obří panel, zabírající takřka třetinu screenu, u kterého jsem nepřišel na to, jak ho vypnout. Také jsem nepřišel, jak hýbat s kamerou. Sice ctrl-V by free cameru mělo aktivovat, ale pak to stejně nějak nešlo.

No, už jsem to odinstaloval. Demo mi také x krát crashlo, a to úplně s nutným resetem - hlavně při loadingu, nevím, zda kvůli overclocku, nebo se té hře prostě něco nezdálo, nebo prostě nějakej špatnej kód. Díky OC to ale myslím nebude, protože v takových případech to prostě spadne do Windows a Gothic 3 a Oblivion hraju bez sebemenšího problému + 12 hodin Orthosu, rock stable a do toho třeba ještě vypaluji :).

Plná hra bude asi s patchema už opravená, ale s tím demem jsou problémy..

Obrázek
show must go on..
LookAS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LookAS »

hehe, to, ze si na neco neprisel, neznamena, ze to nejde :wink:
btw me hra nespadla jeste ani jednou, patche to nejspis resej
Core i9-7920X + be quiet! dark rock pro 4 .:. ASRock Taichi .:. 96GB Corsair 3200MHz .:. HP Quadro RTX A4000 16GB .:. Samsung S27A850D 27" 1440p .:. Samsung P990, EVO 850, ... .:. Fractal Design Define R3 w/ PC Silencer MK II 950W

Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Asus Prime B550-Plus, 3x Radeon VII, Gigabyte Aorus 850W Plat.
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

Taky něco přihodím do debaty. Tak co se týče hratelnosti, tak i když nejsem moc na strategie, tak mě to pohltilo. :-D Co se týče hratelnosti z HW stránky, tak tam je to na mém stroji o něco horší. Je logické, že při větším počtu jednotek bude nastávat problém, ale co absolutně nechápu, je fakt, že některé mapy mi jedou v průměru okolo 25-30FPS a některé 12-20FPS. Nezáleží přitom jestli se dívám na jednou místo (zoom) a nebo na celek (pohled z "družice" - většinou se vždy FPS zvedne nad 35).
Dále nechápu fakt, že někdy se mi stane, že pozemní jednotky a lodě jako by přestanou reagovat, respektive reagují s 10-20 sekundovým spožděním na rozkaz a vzdušné jednotky reagují přitom vždy OK. Také mi to párkrát crashlo, ale to bylo většinou tehdy, když jsem hru vypínal pomocí Alt+F4. Jinak docela hra do pohody! :wink:
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

Tak konečně jsem dojel hru za všechny tři rasy. Krásný to pocit. :wink:
Ale řeším jak si uložit savy pro příští nainstlování hry. Nikde jsem nenalezl složku ani soubor save. Poradí někdo? Díky moc!
Acer Aspire 7560G - AMD Quad-Core A8-3500M @ 1,5GHz (Turbo 2,4GHz), 2x4096MB DDR3 1066MHz , ATi Mobility Radeon™ HD 6740G2 1GB (AMD Radeon HD 6620G + Radeon HD 6650M 1 GB), Windows 7 x64 Ultimate
Acer Ferrari One 200 - AMD Turion™ 64 X2 @ 1,2GHz, 2x2048MB DDR2 800MHz, ATI Radeon™ HD 3200, Windows 7 x64 Home Premium
Acer Revo RL100 - Athlon II Neo K325 DualCore @ 1,3GHz, 2x1024MB DDR3 1333MHz, NVIDIA® ION™, Windows 7 x64 Ultimate
PC - AMD FX-8350 @ 4,0GHz, 4x4096MB DDR3 1833MHz, 680GTX 4GB, Windows 7 x64 Ultimate
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Jak je to s DC a touhle hrou? Mně to jede takto
Obrázek
a to se mi jako využití dvoujádra moc nezdá
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Mám prosím dotaz. nemůžu na to vůbec přijít. Jak mám udělat abych se koukal více horizontálně...tj. ne jen ze zhora, už jsem hledáním přišel na spoustu jiných zkratek,ale blbou změnu úhlu kamery ne. Díky.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
pstrOS1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pstrOS1 »

Mrtvola píše:Mám prosím dotaz. nemůžu na to vůbec přijít. Jak mám udělat abych se koukal více horizontálně...tj. ne jen ze zhora, už jsem hledáním přišel na spoustu jiných zkratek,ale blbou změnu úhlu kamery ne. Díky.
Podrz SPACE a mysou menis uhol pohladu :)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Dík. No space jsem nějak vynechal. V RTS jsem ho totiž nikdy nepoužíval.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Mr.Nigga píše:Jak je to s DC a touhle hrou? Mně to jede takto
Obrázek
a to se mi jako využití dvoujádra moc nezdá
To samé to dělá i mně. Neřeší to nějaký patch?
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

SC puvodne vyuziva jedno jadro na samotnou hru a druhe na rendering (obsluhu GK, ne rendering primo). Existuje ale utilita Core Maximizer, ktera rozlozi vykon tak, aby byla naplno vyuzita vsechna jadra. Odzkouseno, rozdil je znatelny...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
MIZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Supreme Commander

Příspěvek od MIZ »

Už jsem se docela nasytil Command & Conquer 3 - Tiberium Wars a Red Alert 3 ještě nezlevnili. Myslíte, že by se mi tohle líbilo?
CPU AMD Phenom X4 9850BE; motherboard Gigabyte MA790FX-DQ6; CPU chladič Scythe Zipang; RAM 2*2GB 1066MHz CL5-5-5-15 Transcend; disk WD Velociraptor; grafika ATI 4870; zdroj Enermax MODU82+ 625W; case Antec P182; monitor NEC MultiSync LCD 2090UXi (IPS, 20", 1600*1200); myš Razer Lachesis; UPS APC Back RS 1500
W7 64b: Namoroka (FireFox 3 64b), MS Visual FoxPro 9, Open Office 3, C&C3
Mé skóre v distribuovaných výpočtech:
BOINC projekty, český projekt
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Já tohle hraju občasně už rok a půl, datadisk to kvalitně rozšířil a slušně vylepšil. Pro mě je to nej strategie co jsem zatím hrá (snad ještě Total War). Když se člověk naučí pokorčilé principy hlídek, leteckých mostů a nejede jen na experimentální jednotky (ostatně v datadisku jsou slušně oslabeny), a atomy a dalekonosné dělostřelectvo omezí , tak je to brutal, když po sobě střílí třeba flotily 50ti lodí, ve vzduchu se to mele po desítkách, napalm ničí techniku a pozemní boje...no jak říkám mega. Já dávám 9,5/10 Navíc adaptabilní AI člověku pěkně zavaří, žádný oddech:-) Ostatně podívej se na trailery a videa na youtube apod.
A navíc manipulace s kamerou z vesmíru až pod nohy megamechů co doslova rozdupávají tančíky je super.
apoc9
Nováček
Nováček

Příspěvek od apoc9 »

Mrtvola píše:Já tohle hraju občasně už rok a půl, datadisk to kvalitně rozšířil a slušně vylepšil. Pro mě je to nej strategie co jsem zatím hrá (snad ještě Total War). Když se člověk naučí pokorčilé principy hlídek, leteckých mostů a nejede jen na experimentální jednotky (ostatně v datadisku jsou slušně oslabeny), a atomy a dalekonosné dělostřelectvo omezí , tak je to brutal, když po sobě střílí třeba flotily 50ti lodí, ve vzduchu se to mele po desítkách, napalm ničí techniku a pozemní boje...no jak říkám mega. Já dávám 9,5/10 Navíc adaptabilní AI člověku pěkně zavaří, žádný oddech:-) Ostatně podívej se na trailery a videa na youtube apod.
A navíc manipulace s kamerou z vesmíru až pod nohy megamechů co doslova rozdupávají tančíky je super.
Souhlas, kam se hrabe Starcraft. Mapy jsou proti jiným hrám skutečně obří. :D Hrál jsem i Supreme Commander 2, ale ten je o dost horší - jak graficky tak herně.
If an integer is parsed in the woods, and no one is around to hear it fail, does it raise an exception?
馬鹿と猫は風邪を引かない。
blog: http://apoc9.blogspot.com/
PC: Intel i7-2600k, MB Gigabyte P67A-UD4-B3, Gigabyte GTX580 (WINDFORCE 3X), CORSAIR DDR3 8GB 1600MHz CL9 Vengeance XMP, Win 7 ultimate 64
MP: Cowon J3 (32GB) + Denon AH-C710
Ebook: Sibrary G10 (9,7")
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

apoc9 píše:Souhlas, kam se hrabe Starcraft. Mapy jsou proti jiným hrám skutečně obří. :D Hrál jsem i Supreme Commander 2, ale ten je o dost horší - jak graficky tak herně.
nevim jak chces Supreme Commander srovnavat se Starcraftem, Starcraft je uplne jina liga

StarCraft je ciste MP, hra trva vetsinou 10-20min, je to hlavne o rychlosti, znalosti buildu a counteru, neni cas se kochat efektama, zoomovat atd, SupremeCommander je uplne opak
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

chci se zeptat jestli mate taky takovej problem s rychlosti a plynulosti hry,hrajem obcas s kamosem a pokud do hodiny nevyhrajem,hra se stava nehratelnou a to tim,ze i kdyz hrajem na defaultnim speedu +4,hra bezi ca -25,tzn ze 1 minuta hry trva klidne i 5+ minut realnyho casu,a ma to takovy jakoby lagy,i kdyz fps jedou na 60

mam 8GB ram,i5 760@3,8GHz a ocnutou gtx 470 a ta hra je proste totalne zalagovana,jak dam velkou mapu a 8 AI tak to po pul hodiny vypinam,protoze bych tim zpomalenim prisel o nervy,procik nejede ani na 50%,5GB ram je volny a grafika nejede na vic jak 40%,tak cim to je ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Trewis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trewis »

Alfajk: stahni si aplikaciu Core Maximizer hra je tusim len na 2jadrove procaky takto ti bude viuzivat 4jadro a pujde to v pohode mne to funguje sice nehram proti 8AI Rad by som si zahral online tuto hru dajte nejaky kontakt dldho som nehral online nejaku strategiu :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jo ten core maximizer me bezel i pred tim,samozrejme narust vykonu je znat,ale i s tim se stava hra po urcitym case nehratelna
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Mám technický dotaz, i po letech si stále rád zahraju tuhle pecku. Budu pořizovat nový komp., viz. jiné vlákno, tak se chci maníků zeptat. Potřebuji nativní Quad (FX4100 či i5) nebo stačí virtuální Quad (i3), mám jen E8600 Dual a při obřích mapách a tisících jednotkách to prostě nestíhá....Díky.(kydž jsem měl pujčený Q9300 tak to bylo sakra znát)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

...problem zminen o par postu vejs stale pretrvava, o nekolik let pozdeji jsem to zase zkusil a oficialni patche nepomohli...nema nekdo nejakej tip,jak hru zprovoznit v lepsi kvalite a v normalnim gamespeed?

koukam prave na replay 2 lidi vs 4 AI a po chvili hrani se hra potaci na gamespeed -3 az -5,minuta ingame casu trva 5 minut v realite,to je fakt peklo (command pro konzoli ve hre ren_shownetworkstats )
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

tady je potreba proste co nejsilnejsi vicejadrovy cpu co se da sehnat
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“