Jak přenést Program Files?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Jak přenést Program Files?

Příspěvek od h4__ »

Ahojte, otázka je jednoduchá. Mám v PC RAID0 pole o kapacitě 500GB. Při instalaci jsem si ho rozdělil na C: 20GB pro Win, E: 60GB pro programy a dvakrát F:, G: 210GB pro video, hry, hudbu a tak...

Vzhledem k tomu, že miluju pořádek a řád, neskutečně mě sere, když mám na C: (Win) Program Files s předinstalovanýma programama a programama, které neumožňují přenastavit cestu instalace, když ostatní programy mám v E:\Program Files.

Existuje nějaký šetrný způsob, jak přenést v už nainstalovaném systému složku C:\Program Files na E:? Nechci to nějak znásilnit, aby mi pak nefungovala polovina ovladačů.

Dík
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

poohlédni se po nějakém "udělátku" - umělo to starý tweakui (pro win2000, verze pro XP to už neumí) nebo xteq system setup.
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

muzes udelat symbolic-link c:\program files = e:\program files

http://www.microsoft.com/technet/sysint ... ction.mspx
XP uz to podporuji nativne

FSUTIL
MKLINK
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Možná trochu OT: Jakou má vlastně výhodu mít Windows na jiném oddílu jak naistalované programy? Stejně když win přeinstaluješ, tak programy musíš taky :?
Přijde mi to jako plýtvání místem na disku...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

VasekB: dobrá rada.

Jinak jako aplikaci s GUI na vytváření symbolických linků lze použít třeba i

http://www.rekenwonder.com/linkmagic.htm#

Pro Visty ale jen v BETA verzi, ale zdá se, že funguje bez problémů... program vyžaduje spuštění v administrátorském režimu. Ale to ostatně i třeba smazání dotčených adresářů z C:\Program Files....

PartyMan: myslím, že když si uděláš nějakou zálohu registru, nebo spíše jeho vybraných součástí (týkajících se těch kterých programů), a pak provedeš po instalaci Windows patřičnou editaci registru - import z provedené zálohy, tak by to nemělo být nutné..
show must go on..
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

@ Partyman, ne to není pravda. Už roky to tak dělám a i když nemám zálohu ničeho tak 85% instalovaných programů funguje bez problémů... tem malý zbytek ostatních je nutné instalovat znovu, jelikož mají například složky s licencemi atd. na systémovém oddílu atd.
U některých stačí jen nové záznamy do registru atd. Ušetří to opravdu hooodně času.
Navíc při fatálním selhání kdy musíš systémový oddíl zformátovat bys přišel o všechna nastavení programů či podobně.
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Pochyst píše:Navíc při fatálním selhání kdy musíš systémový oddíl zformátovat bys přišel o všechna nastavení programů či podobně.
Ovšem tohle je hloupý zvyk ze starých verzí windows, který na Vistách způsobuje dost požadavků na UAC ... a to ukládání i uživatelských dat do adresáře s programem, které by se přitom měly ukládat do Application Data.
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“