zachrana dat po obnovenem raid 1 ??

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bily21
Nováček
Nováček

zachrana dat po obnovenem raid 1 ??

Příspěvek od Bily21 »

mam celkem dost velky problem

firemni server s 2 disky v RAID 1 (Western Digital 200 GB, IDE)

pri vymene zdroje jsem musel jeden z nich odpojit, protoze prekazel kabel. Pak jsem ho zapomnel pripojit a server zapnul.
Po spusteni serveru jsem si na to vzpomnel a vypul ho.

Protoze jsem si myslel, ze mezi obema disky je rozdil max. 2 minuty provozu, tak jsem nechal po restartu obnovit pole.

A ted to prijde: Pole se obnovilo ve stavu zari 2007 (!!). Neumim si to vysvetlit jinak, nez ze to pole celou dobu nejelo a na tom jednom disku zustal stav z doby instalace, ktery se neaktualizoval.

Po znovu-pripojeni toho na chvili odpojeneho disku se prepsal stavem z toho zari.

Na vetsinu dat existuji zalohy, ale bezel tam egroupware, u ktereho sice bezela zaloha kazdou hodinu, ale ukladala se na jinou partici na tom diskovem poli :( .

Takze dotaz: Lze nejak (jakkoliv) vytahnout data z disku, ktery byl prepsany obnovovanim pole raid1?

Diky moc za rady, jsem kvuli tomu v presu a hodne to specha...
Naposledy upravil(a) Bily21 dne čtv 31. led 2008, 16:42, celkem upraveno 1 x.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Re: zachrana dat po obnovenem raid 1 ?? - nalehave

Příspěvek od HacIPex »

Bily21 píše:mam celkem dost velky problem

firemni server s 2 disky v RAID 1 (Western Digital 200 GB, IDE)

pri vymene zdroje jsem musel jeden z nich odpojit, protoze prekazel kabel. Pak jsem ho zapomnel pripojit a server zapnul.
Po spusteni serveru jsem si na to vzpomnel a vypul ho.

Protoze jsem si myslel, ze mezi obema disky je rozdil max. 2 minuty provozu, tak jsem nechal po restartu obnovit pole.

A ted to prijde: Pole se obnovilo ve stavu zari 2007 (!!). Neumim si to vysvetlit jinak, nez ze to pole celou dobu nejelo a na tom jednom disku zustal stav z doby instalace, ktery se neaktualizoval.

Po znovu-pripojeni toho na chvili odpojeneho disku se prepsal stavem z toho zari.

Na vetsinu dat existuji zalohy, ale bezel tam egroupware, u ktereho sice bezela zaloha kazdou hodinu, ale ukladala se na jinou partici na tom diskovem poli :( .

Takze dotaz: Lze nejak (jakkoliv) vytahnout data z disku, ktery byl prepsany obnovovanim pole raid1?

Diky moc za rady, jsem kvuli tomu v presu a hodne to specha...
vis vubec jak funguje raid 1 ? Data se zapisuju soucasne na oba disky :roll:
Pokud tam jsou DULEZITA firemni data, nechal bych obnovu dat na specializovane firme
Bily21
Nováček
Nováček

Re: zachrana dat po obnovenem raid 1 ??

Příspěvek od Bily21 »

HacIPex píše:vis vubec jak funguje raid 1 ?
ano, vim
HacIPex píše:Data se zapisuju soucasne na oba disky :roll:
kdyby sis to precetl poradne, tak bys zjistil, ze resim situaci, kdy se nezapisovala
HacIPex píše:Pokud tam jsou DULEZITA firemni data, nechal bych obnovu dat na specializovane firme
tady bych si chtel overit, jestli to vubec ma smysl zkouset
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“