GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte se svou GF 8800GT (některé) problémy uváděné v tomto threadu ?

Ano
89
42%
Ne
125
58%

Celkem hlasů: 214
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Myslim ze pre 30MHz je flashovanie biosu uplne bezpredmetne.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
NIKEOS
Nováček
Nováček

Příspěvek od NIKEOS »

zdravím, už jsem zde na tomto fóru byl. Mám problém či doufám, jsem měl s BFG GeForce 512MB OC, při hraní PES2008 se mi sekala, náhodně po 10min, 30min.... zkoušel jsem všechno možné. I jak tu už bylo párkrát zmíněno vytáhnout 1x ram, jelikož mám 2x2Gb a system windows xp a pamatuji si, že někomu to zabralo....mě teda né. S teplotama to nemá dle mého názoru nic co dělat.. Tak jsem zkusil na kartu podtaktovat..... z původních frekvencí 625/1566/900 ...na 600/1503/849 přes RivaTuner, sice mi to nešo zaokrouhlit, ale po 2hodinovém hraní žádný výpadek (artefakty).... taky jsem zjistil, že pres RivaTuner si lze pohrát s GPU fanem, běžel mi jen na 25% a tak jsem tam "foukl" 50% a teploty šli až o 5°C níž, z původních 50-51, na 45-46 v klidu, při hraní vystoupají maximálně na 52-53°C..... tak to budu ještě chvíli monitorovat.... a jinak doufám, že už mám problém vyřešen.... 8-)
Hurvy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurvy »

Včera jsem zakoupil tuto kartu Leadtek WinFast PX8800GT TDH, 512 MB DDR3 (1800MHz), NVIDIA GeForce 8800GT (600MHz), PCIe x16, SLi, 256bit, 2xDVI a mám stejné problém jako většina uživatelů co sem píše. jen mi nenaskakují žádné artefakty a podobně ale při 3D zátěži mi hra po cca 10 minutách spadne do černé obrazovky stím, že se vypne monitor a počítač se musí restartovat.
Zkusím upravit přes ntune větrák na grafice, ale obávám se, že to asi nepomůže.
Jinak jí vyměním...

Pokud byste měl někdo nějakou radu díky za ní...
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

pres rivatuner muzes ten vetrak regulovat rucne :-) ale na max to nedavej to je rachot :-D
Hurvy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurvy »

Zkusil jsem to padá to pořád. Jen když hraju Company Of heroes tak to nepadá...

No nic... je to šmejd a zejtra jde tam odkud přišla ...
Hurvy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurvy »

Tak jsem kartu vyměnil a vzal si Gainwarda 8800 GT 512MB vypadá to, že to je ok. Teplota je 50°.
COD 4 chodí výborně Company Of Heros taky, ale Crysis si už nezahraju, chvíli fungoval, ale ted se mi to sekne hned při uvodnim logu.
Přes noc se mi počítač zaseknul,a to většinou nedělal.
Tak se mi zdá, že to je ten samy problém... jako tady má většina z vás...

Takže dneska večer vyzkoušim a pokud to nepujde tak i tahle mrcha půjde z domu...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Hurvy píše:Tak jsem kartu vyměnil a vzal si Gainwarda 8800 GT 512MB vypadá to, že to je ok. Teplota je 50°.
COD 4 chodí výborně Company Of Heros taky, ale Crysis si už nezahraju, chvíli fungoval, ale ted se mi to sekne hned při uvodnim logu.

Takže dneska večer vyzkoušim a pokud to nepujde tak i tahle mrcha půjde z domu...
koukam ty vadny kusy se nak mnozej kdyz uz i po reklamaci dela to same :sad:
MACHBUSTER
Nováček
Nováček

Příspěvek od MACHBUSTER »

Hurvy píše:Tak jsem kartu vyměnil a vzal si Gainwarda 8800 GT 512MB vypadá to, že to je ok. Teplota je 50°.

Je opravdu mozne, ze se nejedna o chybu hardwaru, ale nejake WIN problemy - mas original Crysis? Ve VISTA obcas blbne. Mas ten novy Crysis PATCH? Kdyz vsude jinde jde... Kamarad mel piratsky Crysis a padal mu taky... Ja mam origos a Gainward a vcera 6 hodin jel v poradku.

Samozrejme jsou mozne obe varianty - Divnej Soft i Divnej Hard... Uplne bych ji jeste neodepisoval :wink:
Core2Duo E6600 2.4GHz, ASUS P5B-E Plus, Seasonic M12 500W, 4GB PC6400 Kingmax, 2x320GB Seagate, LG GSA-H50L, GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample 512MB, SB X-Fi Extreme Music, Logitech THX 5.1, LG L226WA-WN 22", Canon MP600, Arctic Cooling CPU NEXUS Case Cooling SOLUTIONS
NOTEBOOK HP PAVILION dv6134ea CoreDUO T2250/1GB/80GB/GoForce7400
Hurvy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurvy »

mam Vista 64, Crysis z netu bez patche 1.1. ...

Na radu kolegů zkusim reinstal systemu hodim tam XP a zkusim vsechny mozny hry ... kdyz to nepujde karta jde z domu a koupim sice o neco slabsi 3870 ale zase o dva litry levnejsi :-)
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

mne funguje 8800GT bez problemu... pouzivam 2x17" CRT a nemam jediny problem ani pri zatezi...

:)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

mam tu dalsi asus na test, tak uvidim jestli to bude delat
pc_user
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pc_user »

Ahoj, chtel bych se zeptat, jestli nema nekdo kartu 8800GT od vyrobce Palit. Nekde jsem cetl, ze pouzivaji jine typy pameti (Samsung), tak jestli se nekdo nesetkal s popisovanou chybou i u tohoto vyrobce. Diky za odpoved
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Tak to je teda bordel... 1/3 uživatelé pctf má s touto kartou problémy a doví, co se děje u těch, kteří nejsou zdejší a mají 8800GT... Osobně bych radši volil 8800GTS 512, sice tam máte trošku víc peněž, ale nemá udávané problémy...

...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Pavel.P. píše:Tak to je teda bordel... 1/3 uživatelé pctf má s touto kartou problémy a doví, co se děje u těch, kteří nejsou zdejší a mají 8800GT... Osobně bych radši volil 8800GTS 512, sice tam máte trošku víc peněž, ale nemá udávané problémy...
A ty jsi hlasoval a máš 8800GT, že víš jaký je poměr hlasů? Asi taková je vypovídací hodnota :lol:
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Partyman píše: A ty jsi hlasoval a máš 8800GT, že víš jaký je poměr hlasů? Asi taková je vypovídací hodnota :lol:
Nemusi hlasovat aby videl vysledok .....

V stredu mi prisla ta nova Gigabytka 8800GT s zalmanom vf830 ma frekvencie 700/920/1700 (core, mem (samsung), shader). V podstate som objednaval hned tri (dve maju kamosi) a zatial (klop, klop na drevo) ziadny problem zo stabilitou. Skusal som mark2003 aj 2006 a bracho stihol prejst crysisa a ani jeden reset.Kamosi tiez ziadnen podobny problem nehlasia.....
Jedna vec ma ale "serie" .... ten zalman ide zbytocne na 100% otacok co je dakych 3000rpm. Nedokazem to nijak zregulovat rivatuner ani expertool sa nechytaju.Novy rivatuner mi nezisti ani teplotu ani otacky nefachci tam hw monitor. V zatazi moze ist ten zalman naplno to sa da prezit ale ked cem kukat film tak neeeee.....
Asi som moc narocny bo predtym som mal 7600GT z AC2 takze ticho jako v hrobe.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Partyman píše:...
Předpokládám, že matiku umíš.. 37% vs 62% když to beru tak, je to nad 1/3 procentuálně :P
A ne mám HD3870, jelikož byl lépe dostupný než 8800GT... A stejně bych si ted radši koupil 8800GTS 512, ale to je jen můj osobní dojem...
Ty si fakt musíš rýpnout zelenáčku :P

...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Jenom dost pochybuju o tom, že tohle hlasování má nějakou vypovídací hodnotu. Nic víc. Každej si rád klikne na anketu, i když se ho vůbec netýká. Kdyby byla každá třetí 8800GT vadná, tak se o tom asi bude někde psát, ale nic takovýho jsem ještě nikde nečetl, tak mě můžeš kdyžtak poučit. červenáčku :P

Ještě jedna zajímavost. V docela hodně propagovaném hlasování o nejlepšího moderátora hlasovalo 214 lidí. Tohle číslo by se teoreticky dalo považovat za počet aktivních uživatelů tady na foru. Tady hlasovalo 160 lidí. Chceš mi tvrdit že tu má 75% uživatelů 88GT?
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

Palit 8800GT na Vista 64 - ze začátku všechny hry padaly do Windows (testováno s Crysis, Call of Duty 4, Bioshock), ale nakonec za to mohl přehřívající se chipset (M56S-S3 s nforce 560).
Od té doby co jsem zlepšil chlazení nebyl ani jeden pád Winu ani hry a to ani po několika hodinách zátěže.

Jinak je to přesně tahle grafika:
http://www.pretaktovani.cz/text/Palit-G ... 8800GT.asp
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Nickyy píše:Palit 8800GT na Vista 64 - ze začátku všechny hry padaly do Windows (testováno s Crysis, Call of Duty 4, Bioshock), ale nakonec za to mohl přehřívající se chipset (M56S-S3 s nforce 560).
Od té doby co jsem zlepšil chlazení nebyl ani jeden pád Winu ani hry a to ani po několika hodinách zátěže.

Jinak je to přesně tahle grafika:
http://www.pretaktovani.cz/text/Palit-G ... 8800GT.asp
mas verzi SUPER(600/1800), nebo SUPER sonic(650/1900)?
Tve dojmy? jak jde taktovat, teploty,hlucnost v 3D?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

Takty má 600/1800, taktovat jsem ji ani nezkoušel :)
Teploty v klidu jsou v rozmezí 45 - 50 C na jádře (měřeno v Everesu), slyšet v tomhle režimu není. V 3D po půl hodině nabere zvuk na intenzitě, ale nijak zvlášť to nevnímám. Někomu by to ale mohlo vadit, nemám zrovna tichý pc (trochu mi píská disk).

Jinak revize jádra je A2 a BIOS má verzi

Kód: Vybrat vše

62.92.16.00.04
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“