wa2204 a vista - nefungující wifi připojení

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Houmi
Začátečník
Začátečník

wa2204 a vista - nefungující wifi připojení

Příspěvek od Houmi »

Mám wifi router wa2204 připojený přes wan port k pevnému rozvodu internetu. V počítači mám wifi kartu msi pc54g2. Kdyz jsem měl win xp, tak wifi připojení celkem slušně fungovalo. Přešel jsem na vista home premium a k routeru se mi vůbec nedaří připojit. Síť normálně vidím, dám připojit, normálně zadám heslo pro WPA2-PSK. Zahlásí to - systém windows se nemůže připojit k XYZ. Dám diagnostikovat problém a zahlásí to - Přidružení bezdrátové sítě se z neznámých důvodů nezdařilo. Přístup k routeru mám povolen pouze pro mac adresu mé wifi karty. Nešlape to, ale ani když v routeru všechno vyresetuju na factory settings. Zkoušel jsem to ještě s cizím notebookem s vistama (samozřejmě po zrušení toho filtrování mac adres) a stejný výsledek. Když píchnu síťový kabel z počítače do lan portu na routeru tak vše funguje normálně. už nevím co s tím. mám v těch vistách něco blbě nastavené? nebo mohlo v tom routeru něco odejít? poraďte. nemám teď bohužel možnost dát tam zpětně xp-čka.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Ty se diviš ,vista home premium , mně takove problémy dělal XP 64 bit a nejenom s WA2204 tak sem se vrati k XP 32bit a nemám nejmenší problem
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

vyzkousej poradne projit nastaveni vlastnosti pripojeni ve Vistach....ja mam WA2204 a Vista Home Basic (32bit?) a bez problemu....kdeztak presne napisu co je kde nastaveny.....jinak stejny pripad, MAC filtr na povoleny...
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

jeste pro upresneni - mam vista home premium 64-bit. ten notebok, na kterem jsem to zkousel ma vista home premium 32-bit. pokud mi popises co kde nastavit, budu jen rad. predem diky.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

vim ze je to na 64bit :) ale v tom by snad rozdil byt nemel....skocim pro booka a editem napisu co tam mam nastaveno ja :)

vlastnosti adapteru:
TCP/IPv6-vsechno na auto
TCP/IPv4-vsechno na auto

vlastnosti bezdratove site:
pripojeni-vsechno zaskrtnuto
zabezpeceni-WPA2-osobni, sifrovani AES

to je snad vse....co nejaky novejsi ovladace ty wifiny...kdeztak napisu i co mam nastaveno na WA2204 :)
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

hmm. tak to vypada, ze to mam nastavene stejne, ale pripojit se stale nemuzu. mam v dosahu jeste nejakou neznamou nezabezpecenou sit a k te se bez problemu pripojim.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

tak potom bych hledal chybu v tom WA2204

LAN porty normalne chodi?
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

jo chodi, pres LAN port to mam ted pripojeny, ale zakopavam o kabel :)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

kdeztak udelam screeny z WA2204, je tam toho v nastaveni tolik ze se mi to nechce vypisovat
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

je zajimavy, ze jsem v nastaveni WA2204 nic nemenil a pod tema XP-ckama to normalne slapalo. fakt uz nevim.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Houmi píše:je zajimavy, ze jsem v nastaveni WA2204 nic nemenil a pod tema XP-ckama to normalne slapalo. fakt uz nevim.
vypni si sifrovani(jakekoliv) a skus se pripojit.. pravdepodobne ti to pujde..
pote zase zapni sifrovani,ale ted pozor,az tu sit tetekujes,dej na nim pravym tlacitkem - vlastnosti - a v tom presne vypln druh sifrovani a heslo(a).
delal jsem to presne vcera - na XP krasne slo a na viste ne..
dokud jsem to takto nenastavil..

jo a pokud se nepripojis ani kdyz vypnej sifrovani tak ej problem nekde jinde :)
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

uz jsem to predtim zkousel. uplne jsem to vyresetoval do tovarniho nastaveni a stejne jsem se nepripojil. pro jistotu jsem ted zkusil vypnout jen to wpa2 a stale stejny vysledek - sit vidim, ale pri pokusu o pripojeni to napise, ze system windows nemuze pripojit k -jmeno site-
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

Houmi píše:uz jsem to predtim zkousel. uplne jsem to vyresetoval do tovarniho nastaveni a stejne jsem se nepripojil. pro jistotu jsem ted zkusil vypnout jen to wpa2 a stale stejny vysledek - sit vidim, ale pri pokusu o pripojeni to napise, ze system windows nemuze pripojit k -jmeno site-
jeste vyresetuj do tovarniho nastaveni a dej jinej nazev site.. jinak si to system pamatuje z minula.. a snazi se pripojit s jinym nastavenim..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Co ovladače wifi karty ? Máš aktuální ? Stejný problém jsem viděl u routeru WRT-312 a karty s chipsetem atheros...update driverů to vyřešil.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“