jak zapojit pevný disk?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- gotti
- Začátečník

-
jak zapojit pevný disk?
ahoj.mám v PC pevný disk: Maxtor 6Y120P0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) zapojený přes ten široký kabel.dnes sem si koupil ještě jeden pevný disk WD 160GB AAJS SATA zapojený přes ůzký kabel.spojil sem kabel s napájením a propojil hdd se základní deskou a když zapnu Windows,tak se v pc vůbec nic neděje.tak sem zkusil odpojit ten můj starý disk a dát instalační Cd s Windows a v instalaci mi to napsalo že nemám v PC žádný pevný disk.nevíte co s tím?Díky
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- gotti
- Začátečník

-
ted jsem to zkusil zapojit v zákl.desce do jiné zdířky a už se mi při zapínání PC ukázalo tohle:
http://nahrajobrazek.cz/view_image/9d0d ... 300087.JPG
a když to dám na druhou stranu a zmáčknu ENTER tak vyjede tohle okno:
http://nahrajobrazek.cz/view_image/2a20 ... 300089.JPG
nevíte co s tím?když najedu do Windows,tak se mi v liště ukáže nalezen nový hardware,ale v "tento počítač" není
http://nahrajobrazek.cz/view_image/9d0d ... 300087.JPG
a když to dám na druhou stranu a zmáčknu ENTER tak vyjede tohle okno:
http://nahrajobrazek.cz/view_image/2a20 ... 300089.JPG
nevíte co s tím?když najedu do Windows,tak se mi v liště ukáže nalezen nový hardware,ale v "tento počítač" není
- Benet
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Možná ovladač na SATA řadič (najdeš na webu výrobce zakladové desky)
MB:MSI K8N Neo2-54G (nForce3ultra)
CPU:A64Winches.3000+(1,8GHz)@(2,43GHz)
GPU:Inno3d 6800GT 350/1000@390/1100
Ram:2x A-DATA 512Mb 500MHz Opt.GSA-4160B TV:Leadtek WinFast TV2000XP Expert HDD:120GB Hitachi ATA+160GB Hitachi SATA Chlazení: Původní (boxované) OS:WIN XP Prof. SP2
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- gotti
- Začátečník

-
-skoušel jsem dát: tento počítač,spravovat,správa disků a tam se mi neobjeví,jen ten můj starý disk.
-v "průvodce přidáním hardwaru" je napsaný,ale je u něho žlutý otazník
-v liště u hodin mám ikonu u které je napsáno "bezpečně odebrat hardware" jako když tam mám připojený např.foták
-zákl.desku mám Gigabyte GA-K8NE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
nemohl by si mi poslat nějaký odkaz na ten SATA ovladač?já se nevyznám
///ale ten nový disk je SATA,ten starý mám UATA133
-v "průvodce přidáním hardwaru" je napsaný,ale je u něho žlutý otazník
-v liště u hodin mám ikonu u které je napsáno "bezpečně odebrat hardware" jako když tam mám připojený např.foták
-zákl.desku mám Gigabyte GA-K8NE (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
nemohl by si mi poslat nějaký odkaz na ten SATA ovladač?já se nevyznám
///ale ten nový disk je SATA,ten starý mám UATA133
- sysel
- Začátečník

tak ze prve. ten disk potrebuje zformátovat. bud pouzi quest partition magic nebo neco podobného.
psal si ze správce zarízeni-zluty otaznik. más nainstalované drivery pro sata radic?
to ze se ti to hlásí jako výmněné zařízení je normální. sata mužeš připojovat/odpojovat i při zapnutém pc. pokud se toho chceš zbavit tak se to dá v biosu nastavit aby se to chovalo jako obycejny hdd ale prides o moznost hotplug
psal si ze správce zarízeni-zluty otaznik. más nainstalované drivery pro sata radic?
to ze se ti to hlásí jako výmněné zařízení je normální. sata mužeš připojovat/odpojovat i při zapnutém pc. pokud se toho chceš zbavit tak se to dá v biosu nastavit aby se to chovalo jako obycejny hdd ale prides o moznost hotplug
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- gotti
- Začátečník

-
já když sem to poprvé zapnul,tak se ukázalo "vítá vás instalační průvodce nového hardwaru" nebo tak něco a jestli chci vyhledat vhodný program na webu(doporučeno) a tak jsem dal "ano",ale pak to něco napsalo jako že se to nezdařilo nebo něco.a můžeš poslat nějaký odkaz který by jsem skusil stáhnout a nainstalovat?
///já nic za chodu nepřipojuju,vždycky vypínám
///já nic za chodu nepřipojuju,vždycky vypínám
- sysel
- Začátečník

nedavno jsme to tu resily jak to je s odpojovanim. aj jsem to skousel nejsou stim problemy(pokud za chodu neodpojis hdd na kterym je systém
). jinak se mi kdysi povedlo omylem vytahnout pri zapnutym pc sitovou kartu z pci slotu. vse prezilo, akorad vytuhl system jinak nic.
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na stránky Gigabyte, tam mají té desky dvě revize, tak nevím, jestli je to stejné... ideální by bylo, kdybys našel CD, co bylo v krabici. Jinak zkus tady (K8NE rev. 1.x) - ale mělo by to být stejné pro obě revize, rozdíl bude asi v BIOSech.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=1896
jsou tam balíky všech driverů pro čipset nebo jen pro SATA RAID.
ad odpojování - odpojovat jde cokoliv kromě systémového disku, problém může nastat jenom když ti při vytahování molexu přeskočí jiskra, to pak zafungují ochranné mechanismy zdroje a PC se vypne. problém je s připojováním za chodu, napájecí konektor u SATA disků je na to stavěnej, takže tam by teoreticky nic shořet nemělo, ale při připojování molexu ti docela zaručeně skočí jiskra.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=1896
jsou tam balíky všech driverů pro čipset nebo jen pro SATA RAID.
ad odpojování - odpojovat jde cokoliv kromě systémového disku, problém může nastat jenom když ti při vytahování molexu přeskočí jiskra, to pak zafungují ochranné mechanismy zdroje a PC se vypne. problém je s připojováním za chodu, napájecí konektor u SATA disků je na to stavěnej, takže tam by teoreticky nic shořet nemělo, ale při připojování molexu ti docela zaručeně skočí jiskra.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- gotti
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- gotti
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- gotti
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takže chceš instalovat Windows na nový disk a starý mít na data? Udělej to teda takhle:
1) vyndej z PC starý disk, připoj jen nový disk, optickou mechaniku a floppy
2) nabootuj z instalačního CDčka
3) ve správný moment zuřivě mačkej F6 a dodej disketu, na kterou jsi nahrál to co sis stáhnul
4) je vhodné vytvořit si partition pouze na systém (15GB pro Windows XP zcela dostačuje)
5) na nový disk, nejlépe tu druhou (datovou) partition, přesuneš data ze starého disku, které chceš zachovat
6) starý disk zformátuješ, protože druhé windows nepotřebuješ a důležitá data máš už na novém disku
7) voila, můžeš využívat místo na obou HDD
8) live happily ever after
1) vyndej z PC starý disk, připoj jen nový disk, optickou mechaniku a floppy
2) nabootuj z instalačního CDčka
3) ve správný moment zuřivě mačkej F6 a dodej disketu, na kterou jsi nahrál to co sis stáhnul
4) je vhodné vytvořit si partition pouze na systém (15GB pro Windows XP zcela dostačuje)
5) na nový disk, nejlépe tu druhou (datovou) partition, přesuneš data ze starého disku, které chceš zachovat
6) starý disk zformátuješ, protože druhé windows nepotřebuješ a důležitá data máš už na novém disku
7) voila, můžeš využívat místo na obou HDD
8) live happily ever after
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- gotti
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: