Problém s videem po upgradu paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
shodam
Nováček
Nováček

Problém s videem po upgradu paměti

Příspěvek od shodam »

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o radu týkající problému, který se mi objevil po upgradu paměti z 2x256MB na 1x1GB (DDR333). Vše vypadalo zprvu v pořádku, ale při přehrávání videí ve velikosti na celou obrazovku jsem si všimnul, že přes obraz začaly rychle problikávat horizontální linky/pruhy. Myslel jsem původně, že jde jen o softwarovou záležitost, ale nakonec se ukázalo, že chyba bude asi v paměti. Při návratu k původní konfiguraci pruhy zmizely. Zkusil jsem ještě zapojení jen s jedním starým 256MB modulem a pruhy se opět objevily. Vypadá to, že desce se z nějakého důvodu nelíbí práce jen s jedním module, ale v manuálu se o tom nic nepíše a ani v BIOSu nevidím žádné relevantní nastavení. Nemáte někdo nějaký nápad, co s tím? Nebo mi nezbude nic jiného než koupit další paměť?
Předem díky

Ještě pro jistotu konfigurace:
AMD Sempron 2300+
MSI K7N2GM2
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Co jsou zac ty 256kovy pameti?

kdyz das k sobe 256 a 1GB tak se stane co?

IMHO ti zlobi podivne casovani | frekvence..

Zkus vyresetovat CMOSku s tou 1GB pameti a nastavit ji na 166 (333) a oficialni casovani..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
shodam
Nováček
Nováček

Příspěvek od shodam »

Staré paměti 256MB jsou úplně stejný typ jako nová 1GB. V BIOSu navíc frekvence i časování odpovídá parametrům. Zkoušel jsem i program CPU-Z a ten parametry paměti také detekoval správně. Jediný rozdíl je, že staré paměti běžely v nastavení dual channel. To by ale vzhledem k dvojnásobné kapacitě nemělo mít žádný vliv. Jinak dohromady 256MB a 1GB neběží - systém se kousne hned při startu.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“