ATi Catalyst 8.1

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Thellwin píše:
Tohle je v poslední době už druhej nebo třetí post, kde zbytečně vyvoláváš flame. Takže varování ok ?
ja tu vyvolavam FLAME LOL pride sem nekdo kdo ani ATI kartu nema tj Catalisty nevyuziva a rejpa rejpa a rejpa ale on FLAME nevyvolava :) Proc sem vubec ten clovek leze kdyz nema ATI? at si pise do svejch driverů :) nebo mu snad vadi ze Catalisty prinasej narust vykonu a jeho drivery ne?

koukam pouzivas dvoji metr 8-)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Komentuje tady někdo mimo téma (Cat 8.1) a ještě vyvolává flame ? Hoď mi link a já to promažu.

Používáš grafiku od NV v současné době, že čile přispíváš do threadů o NV GK ?
Goldnoob team proud member!
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Thellwin píše:Komentuje tady někdo mimo téma (Cat 8.1) a ještě vyvolává flame ? Hoď mi link a já to promažu.

Používáš grafiku od NV v současné době, že čile přispíváš do threadů o NV GK ?
on si zacal s tim ze hani drivery konkurence ja sem na nej sel jeho stylem :) takze sem pro to tu cely smazat od toho prispevku kde on zybtecne vyvolaval OT.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Thellwin píše:
Stratos píše:enemy teritory taky :) bud rad ze drovery vylepsej vykon ve 3 novejchrach o desitky %, u Konkurence se tohohle nedockas :) tam se pouzivaj jiny figle jako vynechani nekterych detailu nebo na ukor kvality jako to tedka predvedla Nvidie :).
Tohle je v poslední době už druhej nebo třetí post, kde zbytečně vyvoláváš flame. Takže varování ok ?

Zkus se nad tím zamyslet, jestli se už několik měsíců chováš určitým způsobem a X lidí ti to vytýká, tak na tom asi něco bude. Třičtvrtě roku jsi žil z memory bugu a teď budeš další půl rok žít z jedné verze driverů.
2thellwin: ne ze bych se o tuto problematiku zajimal nejak extra dlouho(tedy spis ,ze bych ji nosil v hlave)

-nvidia podvadela i v 3D marku 05, nevykreslovala nejake drobnosti a tim zvedla pocet bodu ted to zase udelal v crysis.. ja ti nevim, stratos rekne pravdu a ty jakozto velky zeleny moderator ho musis prastit?
- nvidia prakticky nezveda vykon svych karet, ati jak vidno o desitky procent - stratos ma pravdu zase ho musis prastit?
- jestli si snim vyrizujes nejake ucty(napr. ze te nechce pustit do zadecku, nebo nechce polykat) tak prosim po SZ. Me jakozto uzivatele nezajima tva buzerace uzivatelu. Navic sem sel do threadu o catalystech 8.1 a ctu tady tvoje problemy.. to si tu moderatori fakt muzou delat co chtej?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

[CZ]mike píše:[-nvidia podvadela i v 3D marku 05, nevykreslovala nejake drobnosti a tim zvedla pocet bodu ted to zase udelal v crysis.. ja ti nevim, stratos rekne pravdu a ty jakozto velky zeleny moderator ho musis prastit?
Jakou má souvislot komentář k NV driverům v threadu o Cat 8.1 ? Tady se mají hodnotit rozdíly mezi veremi Catalystů a ne problémy v driverech u konkurence. Pokud by o nich psal do threadů o NV driverech, tak ani neceknu.
- nvidia prakticky nezveda vykon svych karet, ati jak vidno o desitky procent - stratos ma pravdu zase ho musis prastit?
Mám taky při každém komentáři NV driverů (případně i ATi) psát, jak NV běžej od začátku skoro na max. kdežo u konkurence si člověk musí počkat půl roku a ono se to možná zlepší ? Mohl bych kdybych praktikoval podobný přístup jako někteří, ale nedělám to. Zbytečně budu vyvolávat flame. Pokud vím, tak tu snad dokonce i bylo téma s diskusí o kvalitě driverů NV a ATi, tam to patří.
- jestli si snim vyrizujes nejake ucty(napr. ze te nechce pustit do zadecku, nebo nechce polykat) tak prosim po SZ. Me jakozto uzivatele nezajima tva buzerace uzivatelu. Navic sem sel do threadu o catalystech 8.1 a ctu tady tvoje problemy.. to si tu moderatori fakt muzou delat co chtej?
Z pozice moderátora je mým úkolem mimo jiné usměrňovat diskusi a pokud od různých lidí dostávám stížnosti na někoho konkrétního, tak se na něj samozřejmě zaměřím a zkoumám, zda je jeho jednání v pořádku nebo ne. S nikým si účty nevyřizuju.

Máš s tím problém ? Odkážu tě stejně jako spousty před tebou -> stěžuj si u administrátorů na můj postup :)
Goldnoob team proud member!
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

na strankach amd(ati) jse nejaky patch pro catalysty 8.1 ,ma asi 24mb. Je jen pro 32bit visty. Cely nazev je "vista32_8.451.4_57942.exe"
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

[CZ]mike píše:na strankach amd(ati) jse nejaky patch pro catalysty 8.1 ,ma asi 24mb. Je jen pro 32bit visty. Cely nazev je "vista32_8.451.4_57942.exe"
dyt to je ten hotfix pro agp radeony ne ? Ten tam je uz dlouho ........
Jax88
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od Jax88 »

Ahoj vsichni koupil jsem si radeon hd2600xt AGP mam ovladace catalyst 8.1 vse jede v poho az na hry, ktere se mi nespusti a misto toho vyskoci tabulka ze potrebuje direktX 9.0x coz mam 9.0c a za tim je napsane ze neni nalezen zadny GF accelerator pritom se mi v systemu zobrazuje mam WIN XP PRO , SP2. Mel nekdo z vas uz takovy problem? Prosim poradte mi co s tim . Tento samy problem jsem mel aji kdyz jsem mel radeon x1600pro tam jsem nahodil zpatky 7.7 a vse fungovalo ale u teto to jaksi nejde diky za odpovedi._?"!
AMD ATLON XP (BARTON) 2800+ (2,09Ghz), 1GB Ram, ATi RADEON Saphire HD 2600XT 256 GDDR3 AGP8x, MB- MSI K7N2 DELTA2.
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od rostaxx »

Jax88 píše:Ahoj vsichni koupil jsem si radeon hd2600xt AGP mam ovladace catalyst 8.1 vse jede v poho az na hry, ktere se mi nespusti a misto toho vyskoci tabulka ze potrebuje direktX 9.0x coz mam 9.0c a za tim je napsane ze neni nalezen zadny GF accelerator pritom se mi v systemu zobrazuje mam WIN XP PRO , SP2. Mel nekdo z vas uz takovy problem? Prosim poradte mi co s tim . Tento samy problem jsem mel aji kdyz jsem mel radeon x1600pro tam jsem nahodil zpatky 7.7 a vse fungovalo ale u teto to jaksi nejde diky za odpovedi._?"!
viz par radku nazpet Catalyst 8.1 Hotfix ti urcite pomuze, najdes ho na strankach ati.amd.com
Jax88
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od Jax88 »

Dobry uz to jde ale zase je jiny problem ve vsech hrach mi problikavaji textury a vetsinou tam je napsane neco jineho nez ma napr. new game save settings mam vsude napsane load . pomuze preinstalovani tech her ?
AMD ATLON XP (BARTON) 2800+ (2,09Ghz), 1GB Ram, ATi RADEON Saphire HD 2600XT 256 GDDR3 AGP8x, MB- MSI K7N2 DELTA2.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Než reinstal her, tak bych to řešil kompletním odebráním ovladačů a zpětným instalováním aktuálních...či těch, kde víš,že ti to fungovalo
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Jax88
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od Jax88 »

problem pretrvava uz fakt nevim co s tim ani nevim jestli pomuze re instal windous a ani se mi do toho moc nechce
Hrochan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrochan »

Byl sem nucen preinstalovat catalyst 8.1 zpatky na 7.8
Nejak nejsou kompatibilni s Wolfensteinem:Enemy territory,na defaultnich rozlisenich behaji po obrazu velky bily pixely a pri nastaveni svyho rozliseni se na spodnich 2/3 obrazovky kousne obraz a je tam celou hru
S 7.8 to chodi v poho
Takze 8.1 fuj :-D
Asus P5QL Pro-----Pentium DC E5200@3500mhz+TR ultra 120-extreme-----Sapphire HD 4830+accelero twin turbo-----2x2gb a-data vitesta extreme-----WD caviar 120GB+samsung HD502IJ -----Seasonic 500W-----LG GSA 4120B-----CM Elite 330-----Asus MyCinema P7131D-----120mm in,120mm out xilence fan -----Sennheiser HD201-----Samsung 2032BW
Obrázek - kamosuv Celeron :D
Jax88
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od Jax88 »

hoj vsihni tak jsem si hodil ty hotfix ovladace dobry jedou ale ve hrach me nejak blbnou textury a navic starsi hotfix mi to nechce nainstalovat nevito co s tim ?? Muze to byt mou deskou s chipsetem VT600 ? tady je ten problem http://jax.rajce.idnes.cz/Obrazky/#Bez_nazvu.JPG
Hrochan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrochan »

Me ty textury blby podobne :(
Asus P5QL Pro-----Pentium DC E5200@3500mhz+TR ultra 120-extreme-----Sapphire HD 4830+accelero twin turbo-----2x2gb a-data vitesta extreme-----WD caviar 120GB+samsung HD502IJ -----Seasonic 500W-----LG GSA 4120B-----CM Elite 330-----Asus MyCinema P7131D-----120mm in,120mm out xilence fan -----Sennheiser HD201-----Samsung 2032BW
Obrázek - kamosuv Celeron :D
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

teď jsem zkoušel v ovladačích zapnout, abych měl při hraní v jinym, než nativnim rozlišení černý pruhy kolem obrazu a nedocházelo k interpolaci, ale očividně to nefunguje, zkoušel jsem to ve witcherovi a london hellgate, v obou hrách při 1024x768 obraz přes celej monitor...
ovladač 8.1, HD3870 a win xp

funguje to někomu korektně?
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

HD3850
CAT 7.11
COD 4
to samé, obraz se roztáhne na celou plochu
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Gr8 Vivec píše:teď jsem zkoušel v ovladačích zapnout, abych měl při hraní v jinym, než nativnim rozlišení černý pruhy kolem obrazu a nedocházelo k interpolaci, ale očividně to nefunguje, zkoušel jsem to ve witcherovi a london hellgate, v obou hrách při 1024x768 obraz přes celej monitor...
ovladač 8.1, HD3870 a win xp

funguje to někomu korektně?
Problém ovladače, jak to neumí LCD samo o sobě nějak měnit, tak máš smůlu, u NVIDIA s tím problémy nejsou :( Mě to taky nefunguje, ale přes menu LCD to naštěstí umím změnit.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak to těžce sux, chtěl jsem si zahrát diablo 2, ale 800x600 přes 20" lcd je prasárna :x
důvod příště koupit nv
Jax88
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Dotaz

Příspěvek od Jax88 »

Myslíte si že tento problém /chyba v texturach/ http://jax.rajce.idnes.cz/Obrazky/#problem_2.JPG může mít něco společného s tím že EuroCase zdroj 350W neutahne moji GF HD2600xt AGP??
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“