duo orb neber, vem acelero a stahovačkama nebo nějakejma drátkama přiděláš fan...
//jeste co by jsi teda doporucil na toho accelera...ted si nejsme jistej jestli tam je to na 120mm nebo 80mm.....
zrejme bych zustal u Noctuy( bud 80mm nebo 120mm.nebo 2*80mm?)
//dik
duo orb neber, vem acelero a stahovačkama nebo nějakejma drátkama přiděláš fan...
//jeste co by jsi teda doporucil na toho accelera...ted si nejsme jistej jestli tam je to na 120mm nebo 80mm.....
zrejme bych zustal u Noctuy( bud 80mm nebo 120mm.nebo 2*80mm?)
//dik
na accelero padnou presne 2x 9,2cm ventilatory.
Ale daj se tam dat i 2x12cm vetrone, ale budou presahovat, zalezi na tom, co koupis, ja bych tam dal spis ty 12ky
na accelero bych dal si 12F noctui, zas takovej vykon tam nepotrebujes a bude to tissi.
Naposledy upravil(a) tx3rf dne ned 27. led 2008, 13:14, celkem upraveno 1 x.
ok dik..jelikoz mam 2* S12 a 2*P12,tak ty P12 pujdou na GeminiII a 1*S12 dozadu case a ta druha na accelero.
Well,zrejme fany dorazi v pondeli ale to accelero asi az ve stredu.
ale Fakt dik...hlavne za toho accelera,protoze sem byl spis rozhodnuty koupit ten Duo Orb,pripadal mi "lepsi".
ty Noctuy co jsou pry do hlasitosti jedny z nejlepsich,ve vetsine testu dostali 10z10( oba S i P)a jdou regulovat.
BTW: myslis ze na tu regulaci bude stacit bohate.. http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... =BB-000-XI
?
Dik Gr8,ted trochu lituji celkem ze jsem nedal hals tobe v ankete ale Thelwin je taky ok
na regulaci se vybodni, stejně to jednou nastavíš a pak s tim nehneš, k noctuám dostaneš odpory tak je můžeš ztišit přes ně
navíc i na default jsou dost tichý, pokud nejseš zvyklej na extra ticho tak to bude ok
Rici píše:Čidlem to není. Když na ten samej regulátor dám jiný ventilátor tak si ho nastavím třeba na 400 otáček. Takže regulátorem to není a dělá to jen Noctua, takže nevím zda je to její vlastnost nebo je vadná a reklamace.
Noctua začíná ukazovat spolehlivě otáčky tak až na 700RPM (1200 verze).Řekl bych,že je to vlastnost.Nemá cenu se tím zabývat.Na reklamaci to určitě není.Zpomalovat ji více už nemá smysl.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Zdravim, hladam nejaky ventilator, ktory bude schopny dlhodobej prevadzky v horizontalnej pozicii, pricom fuka smerom hore (ide o ventilator pripevneny na Accelero S1). Kvoli tomu, ze som v danom momente nevedel nic ine zohnat som zobral 12cm Acutake, co uz teraz po cca 2 mesiacoch pocut - hrka to ako disk . Preto teda hladam taky ventilator, ktory v takejto pozicii vydrzi aspon rok (samozrejme cim dlhsie tym lepsie). Ostatne ventilatory v skrini su Nexusy (2x12cm a 2x9,2cm).
Noctua( S12 nebo drazssi P12).
ted mam 2*S12 na GeminiII a 1*P12 ve skrini a vubec je neslisim( na 1200RPM).jdu taky do accelera S1 a na nej hodim prave dalsi Noctuu S12
No mne islo o nejake skusenosti s prave takym typom prevadzky aky je na S1 - normalne totiz su totiz ventilatory oproti podlahe natocene o 90 stupnov (smer je uz potom podla poziadaviek). Ale u ventilatora na S1 je prave ventilator vodorovne s podlahou, a teda nie su to standardne podmienky pre ventilatory do PC .
faugusztin píše:No mne islo o nejake skusenosti s prave takym typom prevadzky aky je na S1 - normalne totiz su totiz ventilatory oproti podlahe natocene o 90 stupnov (smer je uz potom podla poziadaviek). Ale u ventilatora na S1 je prave ventilator vodorovne s podlahou, a teda nie su to standardne podmienky pre ventilatory do PC .
S12 mam ve zdroji, a zadny zmeny hluku nepozoruju..
Prosím rady,
jaký byste mi doporučili 120mm modrý LED ventilátor
požadavky: cena do 200 Kč, na 5V neslyšitelný, poněvadž chci mit velice tiché PC + aby asponň trocha foukal
teď jsem si koupil totiž Xilence case fan 120 mm blue led | xpf120l.bl, a celkem zklamání i na 5V je dost slyšet aerodinamický hluk.
...
jens e chci podelit....
jestli bude nekdo celit podobnemu rozhodnuti jako ja.
CPU cooler GeminiII.....Noctua S12 vs Noctu Vortex P12
P12 je novejsi ,vic vrtuli ALE!, S12 chladi lepe.
mel sem tam 1den 2*Noctua S12 a Everst ukazoval pri normalnim websurfovani teplotu mezi 28-36C i po nekolika hodinach.
Skusil sjem osadit ten samy GeminiII 2* Noctua Vortex P12 a po 10 minutach se teplota vyhoupla k 35C,po dalsi cca pulhodince teplota byla 41C, kde jsem se rozhodl vratit tam puvodni S12.
P12 je nyni v zadu Case a MOBO teplota cca 46C, cpu (ted po 3hodinach netu 36C)
CPU E2180 bezici na 2200( 10*220)
jen uvedu ze fany bezely bez regulatoru na 1200-1300RPM
premyslim ted nad vymenou intake a outtake fanu. Jasnou jednickou jsou u me Xilence, mam super zkusenosti, jen se chci zeptat, jestli posledni serie maji porad stejnou kvalitu.
Protoze se mi zase nechce davat 3x tolik za Nexus a 7x tolik za Noctuu
Holda píše:premyslim ted nad vymenou intake a outtake fanu. Jasnou jednickou jsou u me Xilence, mam super zkusenosti, jen se chci zeptat, jestli posledni serie maji porad stejnou kvalitu.
Protoze se mi zase nechce davat 3x tolik za Nexus a 7x tolik za Noctuu
Potvrzuji, že maj Nejlevnější fany jedině Xilence
//Woyta Ze vas to bavi porad menit vetraky.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Az budes o rok ci dva kupovat treti Xilence, tak to asi prehodnotis. Ja som sa raz nechal prehovorit na znacku lacnejsiu na Nexus, a doteraz to lutujem (Accelero S1 som nekupoval preto, aby som mal na nom po case hlucny ventilator).
a ted otázka co je lepší dva 92 pwm xilence nebo dva 120 pwm xilence,v každým případě bych je stáhl,nechci je mít na plno,ale nevim co líp uchladí a co bude tišší řešení na accelero,dík
kAdEtT píše:a ted otázka co je lepší dva 92 pwm xilence nebo dva 120 pwm xilence,v každým případě bych je stáhl,nechci je mít na plno,ale nevim co líp uchladí a co bude tišší řešení na accelero,dík
na co prosimte dva??
jedna 120mm( i ta 92mm) bude bohate stacit..
//jinak jeste k tem Xilence( red lopatky).
kdyz jsme je onehda koupil( Thx Flegy),tak sem byl taky paff...tichy, vcelku oukej....ale za cas cca 2mesice(i min) se kvalita zacne zhorsovat.
Mluvim o kvalite ticha...jelikoz( nerozum moc lozisku etc.) tyhle xilencery,maji jeste "stary loziska" tak za cas zacnou vydavat zvuky.
ted tam mam ty Noctuy( a nejsou 7* drazzi.....priklad Xilence 5,50£..Noctua 14,50£)
a zatim je neslysim, jsou uplne jako ten prvni den...
ale Xilence jsou dobre levne reseni( do ktereho bych uz ovsem nesel)