-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- solda1
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý
NN tohle je od ATT. myslim moznosti/OSD Tam by to melo byt.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- fanik
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
TOOLS AND OPTION / ON SCREEN DISPLAYsolda1 píše:A kde to tu vypnu ?
http://img165.imageshack.us/my.php?image=beznzvuir4.jpg
- ivlisek
- Nováček
Ati x1950gt 256mb a nhl 2008
Hosi,potreboval bych poradit. Mam grafiku x1950gt a mam problemy s hrama. Nejvic se to projevuje na nhl 2007 a 2008. Tak treba kdyz hraju s tymem nemecka tak se nic nedeje, ale pokud si dam rusko tak se hra cuka! Proste neni plynula. A take je rozdil v tom,zda hraju na lehke nebo tezke urovni. Na lehke se to neseka ale na tezke urovni s tim samym tymem se to seka. Nevite cim by to mohlo byt? Diky
Amd Athlon 4000+, ATI Saphire x1950gt ddr3 256mb pci-e, 2000mb ram, 400w zdroj
- Grunt
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ati x1950gt 256mb a nhl 2008
Napadá mě třeba slabý procesor? I když ten tvůj v podpise by to neměl brzdit. Kolik máš RAM? A co ovladače si zkoušel jiné?ivlisek píše:...
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- solda1
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dik moc,toto bylo ono,jinak diky vsem klucifanik píše:TOOLS AND OPTION / ON SCREEN DISPLAYsolda1 píše:A kde to tu vypnu ?
http://img165.imageshack.us/my.php?image=beznzvuir4.jpg
- ace960
- Nováček
-
ATI 1950 Pro a ciernobiely alebo deformovany farebny obraz.
Problem - ATI 1950 Pro a ciernobiely alebo deformovany farebny obraz.
Pls neposlite ma hned niekam, venoval som slusne mnozstvo casu hladanim aj na tomto fore aj inde ale riesenie som zatial nenasiel.
Konfiguracia:
VGA: 1950 Pro 512 MB AGP, Ovladace: Catalyst 8.1
Nastavenie pre TV: nezapnute Force TV detection (TV sa chyti ok), Clone, Avivo Color Saturation je ok, PAL, Theater Mode (full screen)
TV: Sony 100 Hz, ma vstupy: SCART, S-Video, Composite
Skusane Zapojenia:
1. VGA TV-out do TV S-Video vstupu cez priamy S-Video_S-Video kabel => obraz vertikalne tancuje, vypadava, ma kopec rusenia ale je
farebny.
2. VGA TV-out do redukcie S-Video->Composite, dalej composite cinch_cinch kabel do composit. vstupu na TV tak => obraz stabilny ale
ciernobiely (tie iste kable dali pri geforce 5200 a 6800gt farbeny obraz).
3. VGA TV-Out kablom S-Video -> SCART (hotovy kabel z obchodu) => farebny obraz, deformacie - nepouzitelne
4. VGA TV-Out priamym kablom S-Video -> S-Video -> redukcia na SCART => farebny obraz, este horsie deformacie, blikanie, posuvanie obrazu - nepouzitelne
Rad by som dostal stabilny farbeny obraz, primarne do vstupu S-Video alebo composite.
==
Nasiel som na webe par tipov... zatial som vyskusal:
- zapnut overscan (nechapem suvis ale nic som za to nedal) - nepomohlo
- nezapojit konekto s-video uplne ale pri pomalom zapajani sledovat ci sa v nejakej pozicii nechyti farba, udajne preto aby sa nechytili vsetky piny - nepomohlo - ale toto bolo vhodne aj tak pre tych co maly cb obraz cez priamy s-video kabel co nie je moj pripad
==
este sa chystam
- vyskusat ine kable (par som zohnal od znamych na
test)
- zhanam orig. kabel co bol ku karte
ak nic nepomoze tak sa asi pustim do tohoto:
http://ryoandr.free.fr/english.html
co mi poradili tu:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=32600
==
edit:
napisem to velmi strucne
kupil som zly s-video_s-video kabel
redukcia s-video->composite co mi ficala na nvidii mi nefici na ti
skusil som 3 ine s-video_s-vide kable a obraz je farebny a ako britva
takisto som skusil inu redukciu s-video->composite a tiez to ide
mimochodom, pri nahodeni chodivej redukcie sa mi zhodila saturacia na minimum takze to bolo treba dvihnut na normal aby bola farba
Pls neposlite ma hned niekam, venoval som slusne mnozstvo casu hladanim aj na tomto fore aj inde ale riesenie som zatial nenasiel.
Konfiguracia:
VGA: 1950 Pro 512 MB AGP, Ovladace: Catalyst 8.1
Nastavenie pre TV: nezapnute Force TV detection (TV sa chyti ok), Clone, Avivo Color Saturation je ok, PAL, Theater Mode (full screen)
TV: Sony 100 Hz, ma vstupy: SCART, S-Video, Composite
Skusane Zapojenia:
1. VGA TV-out do TV S-Video vstupu cez priamy S-Video_S-Video kabel => obraz vertikalne tancuje, vypadava, ma kopec rusenia ale je
farebny.
2. VGA TV-out do redukcie S-Video->Composite, dalej composite cinch_cinch kabel do composit. vstupu na TV tak => obraz stabilny ale
ciernobiely (tie iste kable dali pri geforce 5200 a 6800gt farbeny obraz).
3. VGA TV-Out kablom S-Video -> SCART (hotovy kabel z obchodu) => farebny obraz, deformacie - nepouzitelne
4. VGA TV-Out priamym kablom S-Video -> S-Video -> redukcia na SCART => farebny obraz, este horsie deformacie, blikanie, posuvanie obrazu - nepouzitelne
Rad by som dostal stabilny farbeny obraz, primarne do vstupu S-Video alebo composite.
==
Nasiel som na webe par tipov... zatial som vyskusal:
- zapnut overscan (nechapem suvis ale nic som za to nedal) - nepomohlo
- nezapojit konekto s-video uplne ale pri pomalom zapajani sledovat ci sa v nejakej pozicii nechyti farba, udajne preto aby sa nechytili vsetky piny - nepomohlo - ale toto bolo vhodne aj tak pre tych co maly cb obraz cez priamy s-video kabel co nie je moj pripad
==
este sa chystam
- vyskusat ine kable (par som zohnal od znamych na
test)
- zhanam orig. kabel co bol ku karte
ak nic nepomoze tak sa asi pustim do tohoto:
http://ryoandr.free.fr/english.html
co mi poradili tu:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=32600
==
edit:
napisem to velmi strucne
kupil som zly s-video_s-video kabel
redukcia s-video->composite co mi ficala na nvidii mi nefici na ti
skusil som 3 ine s-video_s-vide kable a obraz je farebny a ako britva
takisto som skusil inu redukciu s-video->composite a tiez to ide
mimochodom, pri nahodeni chodivej redukcie sa mi zhodila saturacia na minimum takze to bolo treba dvihnut na normal aby bola farba
- Blue Storm
- Odborník PCT
mám problém taky s TV...tv jsem připojil a vše okolo udělal a obraz pěkně ostrý a video běží,ale je tu jeden háček,na TV je obraz čenrobílý a nemůžu přijít na to,jak tam hodit barevný
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Zalezi na tom, pres co to mas pripojeny.Jestli S-Video nebo Cinch a taky pak jakou TV normu mas v ovladacich nastavenou.Tot muj nazor tak me kdyztak opravteBlue Storm píše:mám problém taky s TV...tv jsem připojil a vše okolo udělal a obraz pěkně ostrý a video běží,ale je tu jeden háček,na TV je obraz čenrobílý a nemůžu přijít na to,jak tam hodit barevný
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- kotas
- Středně pokročilý
..hele, nebeborci, vážně pořád neexistuje žádné SW řešení pro změnu napájení karty?..chci pořádný OC, klidně ji pošlu do křemíkového nebe, je mi to fuk, všechny VGA vždy taktuji co nejvíc to šlo, do HW nebo podobného modu jít ale nechci
//Tak jak, znáte něco? Přiznám se, že nemám čas něco hledat, budu vděčný za jakoukoliv radu
//Tak jak, znáte něco? Přiznám se, že nemám čas něco hledat, budu vděčný za jakoukoliv radu
Naposledy upravil(a) kotas dne sob 16. úno 2008, 20:21, celkem upraveno 1 x.
- Blue Storm
- Odborník PCT
2Jan Machalik:zapomněl jsme napsat,že problém už vyřešen,je pouze špatný kontakt mezi tou scart redukcí na s-video a kabelem,takže vždy stačí trochu pohýbat a obraz je pěkně barevný a ostrý
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- solda1
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Nism0
- Začátečník
- solda1
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- kotas
- Středně pokročilý
kotas píše:..hele, nebeborci, vážně pořád neexistuje žádné SW řešení pro změnu napájení karty?..chci pořádný OC, klidně ji pošlu do křemíkového nebe, je mi to fuk, všechny VGA vždy taktuji co nejvíc to šlo, do HW nebo podobného modu jít ale nechci
- KuBina
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, objednal jsem vga Powercolor X1950 Pro AC2 256MB, PCI-E.
ale nevim jak je to s jejim napájenim.Mam zdroj EC400W, zdroj má kromě klasických molex napájecích kabelů pro pevné disky ještě 20+4 pin pro základní desku a 4pin pro dodatečné napájení procesoru.
takže už nezbívá žádný pro VGA.
zatím tam mam 7600GT, ta napájení nemá ale jak to udělat s X1950 Pro?jaké má napájení?
zbytek sestavy je MSI 945P Platinum a PentiumD 925 3Ghz.
ale nevim jak je to s jejim napájenim.Mam zdroj EC400W, zdroj má kromě klasických molex napájecích kabelů pro pevné disky ještě 20+4 pin pro základní desku a 4pin pro dodatečné napájení procesoru.
takže už nezbívá žádný pro VGA.
zatím tam mam 7600GT, ta napájení nemá ale jak to udělat s X1950 Pro?jaké má napájení?
zbytek sestavy je MSI 945P Platinum a PentiumD 925 3Ghz.
- Hujeros
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
karta ma pridavne napajeni 6 pin konektorem.Vypada podobne jako 4 pin pro CPU. Ke karte dostanes temer na 100% redukci z klasickyho molexu (treba pro ATA disk) na potrebny 6 pin neco jako toto : http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0D40AO8B9KuBina píše:zdravim, objednal jsem vga Powercolor X1950 Pro AC2 256MB, PCI-E.
ale nevim jak je to s jejim napájenim.Mam zdroj EC400W
ten 400W zdroj ti to utahne - ja ji mam taky na 400W EC
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
- KuBina
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
bezva, tak vtom případě je po problemu. diky
jeden konektor pro vga je přimo na desce, dá se kdyžtak použít ten? do něj pásne molex od disku.
nedaří se mi vložit obrázek tak dam odkaz:)
http://www.svethardware.cz/art_doc-F3A1 ... F2241.html
jeden konektor pro vga je přimo na desce, dá se kdyžtak použít ten? do něj pásne molex od disku.
nedaří se mi vložit obrázek tak dam odkaz:)
http://www.svethardware.cz/art_doc-F3A1 ... F2241.html
- Hujeros
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nene , na ten zapoj normalne molex od disku a na dalsi molex das tu redukci a zapojis primo na kartu. Copak si predtim ten molex v desce nemel zapojenej a slapalo ti to?KuBina píše:jeden konektor pro vga je přimo na desce, dá se kdyžtak použít ten? do něj pásne molex od disku.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);