Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

neni, odvalil si jednu vetev :D (jako jednu sadnu)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

NEONET píše:neni, odvalil si jednu vetev :D (jako jednu sadnu)
?

Jediny co to odneslo byl zrejme konektor, jeste jsem k tomu nepripojil zadnou desku s CPU, ale nabehl na tom vetrak jak na 5V tak na 12V..

Uz nebudu verit mechanikam co maji v dire na sroubek hlinu. Prisel jsem na to az ted, pri demontazi :D

Jo a samozrejme ta FDD je mrtva :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

No, tak HDD seagate 120GB. Prehozenych 5V a 12V:-)
Ale nespalil se, jen dym, smrad nejake jiskry, odletene nejake soucastky ale jede furt bez problemu dal. Nektere soucastky jsou asi vazne navic:-)))

obrazek

//€agle - obrazek predelan na link
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

lukee píše: Nektere soucastky jsou asi vazne navic:-)))
nejsou navic 8) jsou to kurvitka :-D http://www.zvedavec.org/humor_1505.htm
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Já jsem taky dostal 20ku HDD (taky Seagate) - tehdy nefunkční. Když jsem to proměřil, tak jsem našel nějakou součástku, která byla prošlehlá. Troška pájení a hrubé síly vše vyřešilo. Součástku jsem prostě a jednoduše urval a od tý doby ten disk šlape jak hodinky :).
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Mirek CZE
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek CZE »

já jsem z tátovýho PC Pentium II 350Mhz vymáčkl 500Mhz a šlape doteď akorát teplota se pohybuje okolo těch 90-100C, ale nechápu že to vydrží už je to asi půl roku a furt jede

//Trinom: Netrap ho, chudáka, pořiď mu pořádnej chladič. Přece sem nechceš za chvíli psát, žes ho odrovnal, no ne?
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

od nekad z ahmedovy ri*e sem vytah nejak buhvi jak starej zdroj - spojil 4-5 (nebo 3-4 ?)dratek (uz nvm kterej to byl ted uz je to stejne fuk) zapnul do elektriny a .... nic pak sem si vsim ze zdroj je vyplnej :D :D :D tak sem ho zap - byl neco jako naloz hned mi to bouchlo pod rukama :D :D musim rict ze mne to docela bavilo :Dale ten smrad potom ...po rozmontovani zdroje sem zjistil ze na spojich byla nejaka sr*cka napul lepidlo/zvykacka/sezvykanej papir ... fakt nvm co to je :D :D
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Nightavanger píše:...po rozmontovani zdroje sem zjistil ze na spojich byla nejaka sr*cka napul lepidlo/zvykacka/sezvykanej papir ... fakt nvm co to je :D :D
...dielektrikum z elektrolytickejch kondenzatoru :wink: ...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Today´s True Story.
Ať žijou kvalitní PC zdroje. Ten co je v albumu je perfektní pro pyromany a sebevrahy. Zdroj je starý 3 měsíce, spolu s ostatními PC byl zapojen do sítě přes záložný zdroj. V čase nehody byl v režimu Stand By :bomb:
Kromě zdroje nic ostatní nebylo poškozeno (pouze vyuzeno a smrdí to pořád). Od žáru který vznikl v útrobách zdroje některé součástky roztály cín a vypadli z plošního spoje !!!

http://picasaweb.google.sk/AnarkiR5/PCBurn

Tímto zdravím p. Hoffmana z Asbisu který tvrdí, že Mercury je jeden z nejlepších zdrojů ... Máte pravdu pane, to bíle kolečkou je opravdu modré :down:
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Tak zase se přidám , :)

par zdroju do PC AT ATX pokusy atd

deska soc 7
2x deska soc 370
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

jo ja nejak spalil HDD 3,2 GB.. prostě přestal jít a dolní spoje hrozně pálí :lol: no tak jsem s tim šlahl z zeď a vyřešeno :roll:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

dneska jsem zahadnym zpusobem upek IRF5210, MBR2545CT, pojistky F10A a T1,25A na svoji absolventsky praci

muj odhad je: MBR2545CT->IRF5210->F10A->T1,25A :twisted:

EDIT: ja blb jsem nechladil MBR2545CT(dvojta schotkky dioda)....jedna z tech dvou sla do zkratu, a tim padem tim mosfetem projel celej vykon 210VA trafa [zdravim santa999] :oops:
santa999
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od santa999 »

srna píše:dneska jsem zahadnym zpusobem upek IRF5210, MBR2545CT, pojistky F10A a T1,25A na svoji absolventsky praci

muj odhad je: MBR2545CT->IRF5210->F10A->T1,25A :twisted:

EDIT: ja blb jsem nechladil MBR2545CT(dvojta schotkky dioda)....jedna z tech dvou sla do zkratu, a tim padem tim mosfetem projel celej vykon 210VA trafa [zdravim santa999] :oops:
Sem rád že trafíčko slouží :lol:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

az moc....este ze tam byla ta pojistka, to by asi neco vazne zaclo horet....i tak jsou nektery kabely vlazny, kdyz to zatizim :twisted:
pan M
Nováček
Nováček

Příspěvek od pan M »

Taky bych se rad pochlubit s jednou spatnou zkusenosti. Leta pouzivam SysGuard III, puvodne sem s nim ridil vetrak prociku, v novem kompu, uz jen ofukovani HDD, v nedavne dobe sem chtel vylepsi chlazeni a snizit hluk, tak sem na ten SysGuard III s konektory na 6 vetraku pripojil druhy vetrak, s cim se asi nepocitalo, cca za 10 sec vetraky staly a citil sem smradek, vycmuchal sem kde to bylo a po otevreni sem zjistil ze ma spaleny tranzistor (obrazek1,Obrazek2), problem nebyl ani tak v tom tranzistoru, jako v zpusobu odvodu tepla, tanzistor sem vymenil, misto silikonove podlozky sem tam dal slidovou a promaz to teplovodivou pastou, upravil L provil na kterem byl aby se dotykal hlinikove konstrukce prez teplovodivou pastu a ted mi to bezi s 3 vetraky a zkousel sem to i na 4, tranzistor ma teplotu tak 36°C. Jeste dluzno dodat ze v tom odeslo casem i puvodni modre podsviceni tak sem ho byl nucen vymenit, ale dal sem si tam uz bile LED, lip se mi na to kouka.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

19" LCD monitor Fujitsu-Siemens. Nejdřív začal chvíli po zapnutí poblikávat a teď už se nerozsvítí vůbec. Ještě je v záruce, takže bude reklamace. :)
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

dneska sem spalil vetve z 8 padlech stromu co nam sfoukla EMA :( este hektar lezi ladem :sad:
NB:Acer Aspire V3 571G
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

noname zdroj 400W a Inno3D GeForce FX5700 256Mb tak teď valim na GF4 MX440 64Mb a čekám na novou :)
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zdroj

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Dneska zdroj bohužel jen malem :) sem si dnes rano zapl komp a tadlec serfuju po netu a asi po pul hodince trdd vypl se zdroj a znovu zapl poznal jsem to podle toho že zapipal speaker na zakl desce znovu naběh na 5s .) a zas spadl tuš si řikam co je honem PC obhližim ze všech stran no a už vidim zavadu , větraček na zdroji reguluju ručně potenciometrem a jaksik sem tu regulaci přepisky a větrak se vubec netočil :twisted: tak ho hodim na nejvyžši otačky ze zdroje se vyvalil mirny smrad spaleniny ale jinak vše OK Forton bluestorm 500W
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCmaniac99 »

Včera.... rozdělám ATX zdroj L&C 250W... vidím nafouklej kondík na pomocným zdroji na sekundáru tak ho vyměním zapojím zdroj a bum.... novej kondík vybouchnul... tak sem ještě vyměnil 2 NPN trandy, TL494, kondík na primáru pomocnýho zdroje, kondík kterej bouchl sme dal taky novej a jeden odpor kterej se taky spálil..... a zdroj jede.... :)

obrázek
aještě obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“