GF 8800GT - nižší výkon než v testu na webu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

GF 8800GT - nižší výkon než v testu na webu

Příspěvek od B.Gen.Jack.O.Neill »

Ahoj, mám problém, mám novou 8800GT, bez OC, vše referenční, od Asusu. Četl jsem recenzi, kde se píše že Beta Demo UT 3 má tato karta průměr asi 120 FPS, ale já jsem při stejném nastavení za použití FRAPSe a jeho benchmarku (defaultně pod F11) naměřil jen 85 na 15 botů. To je asi o třetinu menší výkon. Co je špatně? (Abych tak vůbec mohl naměřit, musel jsem vypnout vyhlazování FPS, předpokládám že autor testu tak udělal také.

//Thellwin - upraven název threadu
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pomalá 8800GT

Příspěvek od Pavel.P. »

B.Gen.Jack.O.Neill píše:Ahoj, mám problém, mám novou 8800GT, bez OC, vše referenční, od Asusu. Četl jsem recenzi, kde se píše že Beta Demo UT 3 má tato karta průměr asi 120 FPS, ale já jsem při stejném nastavení za použití FRAPSe a jeho benchmarku (defaultně pod F11) naměřil jen 85 na 15 botů. To je asi o třetinu menší výkon. Co je špatně? (Abych tak vůbec mohl naměřit, musel jsem vypnout vyhlazování FPS, předpokládám že autor testu tak udělal také.
Co máš za CPU, jelikož boty počítá CPU...

...
B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

C2D E6550 na 2.33 GHz.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Ty jsi meril v nejakem autorem prednastavenem timedemu? Jinak si nedovedu predstavit, jak by jsi chtel dostat stejne vysledky jako autor.

EDIT: Pokud jde o otazku a nedostal jsi se ve hrani pod 25fsp, coz jsem i se svou 2600XT na max detailech a 14..x10.., tak bych to tak nebral. Bych tipoval ze s touhle kartou v tomto rozliseni jedes, tak 60-vic fps.
Autori takovychto testu vetsinou brutalne taktuji CPU a tato hra je brutalne zavisla na CPU. Nekdy pouziji i ctyrjado.
Naposledy upravil(a) Ruka dne úte 5. úno 2008, 22:04, celkem upraveno 1 x.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Udělej si nějaký 3DMark 03/05/06 a porovnej výkon své karty s ostatními. Jaké máš ovladače, jaký máš systém, to vše hraje dohromady ?
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Menší počet FPS je pravdepodobne spôsobený "slabším" CPU, skús spraviť OC ~ 3Ghz a mal by si byť na tých 100FPS +

P.S. Nemáš jedno, či ti UT3 ide 85 FPS alebo 115 FPS ? :)
.
B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

Nejsem začátečník, testoval jsem na stejné mapě, vše jsem zkoušel podobně. 3D Mark mi už několikrát dříve házel nesmysly, tak mu nevěřím. Timedemo tam neměl- Ted jsem našel zde ještě jeden test, kde je výkon v UT3 na 8800GT 160 FPS Avg. chápu, že přesně to být nemůže, ale tolik mi karta nedá ani když čumím do zdi, o polovinu mín, to přeci nemůže být nějaký špatný test.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Nj. ale uz jsi, jak se divam od nas od kazdeho dostal odpoved.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

To myslíš jak? Vykašlat se na to? Nebo proč to píšeš? Chci snad něco víc než názor? Nechci. OC zkusím, ale 160 avg je blbost. Proč mi vadí 85 místo 115? Protože jsem si zaplatil 115, ne 85.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

:?

MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

PRETAKTUJ SI CPU . JEBO a otestuj to v hrach s dakym timedemom. a nezakladaj vzdy novy thread na takuto debilinu. byt modom , tak dam lock, tebe ban na mesiac.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
husky14
Začátečník
Začátečník

Re: Pomalá 8800GT

Příspěvek od husky14 »

B.Gen.Jack.O.Neill píše:Četl jsem recenzi, kde se píše že Beta Demo UT 3 má tato karta průměr asi 120 FPS, ale já jsem při stejném nastavení za použití FRAPSe a jeho benchmarku (defaultně pod F11) naměřil jen 85....
Hele a nemas nahodou zaplej v-sync?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

B.Gen.Jack.O.Neill píše:To myslíš jak? Vykašlat se na to? Nebo proč to píšeš? Chci snad něco víc než názor? Nechci. OC zkusím, ale 160 avg je blbost. Proč mi vadí 85 místo 115? Protože jsem si zaplatil 115, ne 85.
A co mali oni za HW a co mas ty ?
1) Aky velky rozdiel bol v CPU ? Ja mam napr. 3870, a v 3dmarku06, kde mal OBR 11769 bodov som ja mal iba 9969 . Preco ? Taka mala drobnost - on mal Core 2 Quad Q6700, ja E6750.
2) V akom rozliseni hrali oni a v akom ty ? Vysledky z roznych rozliseni nemozes porovnavat.
3) Mate rovnako nastavene vyhladzovanie ? Nemozes porovnavat vysledky s roznymi AA a AF.

Sumarna otazka : porovnavas porovnatelne ?

Edit: A hlavne daj nam linky na tie testy, ci tam nie su nahodou pouzite bulharske konstanty :-) .
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Musím souhlasit, řešíš blbost, jelikož na tak ''slabém cpu'' oni určitě netestovali... Otestuj 3D Mark... :) Pokud nechceš, tak je to tvoje chyba...

...
Santa_Thx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Santa_Thx »

Musim souhlasit zkusil bych pretaktovat Cpu :wink: jen pro ukazku kamarad ma E2160 a na 1,8ghz + 8800Gt a v 3Dmarku05 mu to da jen neco kolem 10 00budu :D a kdyz to pretaktuje na 3Ghz tak mu to da prez 17 000bodu :P
B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

Tak postupně. Těm, kteří se mi snažili pomoci opravdu děkuji. Odpověd pro ně. V-sync nemám, rozlišení mám stejné, detaily stejné. Chápu že by to chtělo TimeDemo, ale bohužel to není možné, a myslím že rozdíl mezi 80 a 160 (jak jsem se dočetl v testu dalším, při stejných podmínkách na nastavení) je opravdu giga. Pakliže nechápete proč mi to vadí, jak někdo psal. Myslím, že kdybyste vrazil do PC 16 tisíc, chtě byste od něj odpovídající výkon, nebo výkon podobný. Jak to otestovat? Ano, je tu 3D Mark, který ale polovina lidí co znám zatracuje, a kdybych se měl řídit podle něj, tak moje 8800GT je lepší než 8800GTX na stejné sestavě, a po OC atakuje Ultru o pár bodů. Ano, pro ty co mu věří moje chyba, pro ty z nás kteří ho považujeme za zastaralý s malou výpovědní hodnotou se radši budu spoléhat na herní benchmark. Tak jsem hledal, až jsem zde našel. Poloviční výkon při stejných nastaveních jsem opravdu nečekal. Každému by to zvedlo mandle. Co se CPU týče, jedním z hlavních chyb 3D Marku je právě přehnaný vliv CPU na výkon. Jak jsem četl na několika nejen zahraničních forech, výkon po přetaktování CPU je takřka dvojnásobný, avšak ve hře představuje kolem 10%. A to při OC přes 1 GHz. U Crysis je tento rozdíl ještě mnohem menší. A boty sem nahradil lidmi přes net, takže CPU nemusí počítat je. FPS se zvedlo asi o 10 FPS, což je málo. Nechápu kde berete takovou víru v CPU, které je pro výpočet grafiky relativně k "ničemu". CPU není stavěno pro výpočty několikasložkových vektorů, takže do všeho mluví jen do doby, než stíhá obsluhovat grafiku, pak se jeho nadbytečný výkon projevuje jen nepatrně. A E6550 je po přetaktu na 2.66 rovna E6750, atd. až na 3.2 GHz jsem z něho dostal výkon rovný Core 2 DUO extremům. A výkony které Core 2 quadi předváději v benchmarcích rozhodně tak super ve hrách nejsou. Takže slabé CPU to rozhodně není. Takže proto CPU zohlednuji jen minimálně. Vězte že bych se neptal kdybych nezkusil všechno co vím, a co může být příčinou, kdybych neprolezl několik for na netu nejen u nás. Pro ty, co by mi chtěli dát BAN : Pakliže vás by podobný problém nezajímal, nemusíte odpovídat. Pakliže jsem to tu nějak "zašpinil", omlouvám se, rozhodně to nebylo v mém zájmu, a přijměte prosím moji omluvu, slibuji že se to nebude opakovat. No, myslím že na debilitu se neptám, co jsem četl tak 60% dotazů různých HW for je většinou řešení výkonu sestav, komponentů v různých situacích. Proto se ptám, protože od toho jsou fora, aby lidé s lepšími zkušenostmi a znalostmi pomohli těm horším. Nadávky a jiné urážky snad nejsou třeba, na tomto foru jsem se choval slušně, nikoho jsem niajk neurážel, tak nevím odkud pramení vaše útočnické chování, konkrétně MireC22. Ted jsem ve škole, a píšu přes VNC, bohužel nemám čas hledat, ale až přijedu domů, pošlu odkazy na doložení toho co jsem napsal.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

A pozoruješ i v jiných hrá velký rozdíly v FPS? Mám taky 8800GT od Asusu ale nemam UT takze ti ohledne toho nepomuzu, ale např. me se nikdy nepovedlo dosahnout stejne vysoke fps v Bioshocku jaké jsem videl v nekolika recenzích, ztrácel jsem asi tak 20-30fps. A v jiných hrách mám velice podobné výsledky jako v recenzích. Kolik FPS mas např. v Crysis (GPU benchmark) při nastavení 1280x1024 DX10, High.?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

spusti si i ine herne testy a hod sem vysledok z 3d 2006 , ak je to daka chyba nastavenia Biosu alebo ovladacov resp . HW tak by sa mala prejavovat i v inych hrach/benchmarkoch. Ako sam vies 3d mark2005 udava i fps a 2006 udava sm2,sm3 a cpu skore, takze to je zrovnatelne. No a zamysli si sa nad svojou situaciou, ked budes testovat LEN v UT3 , kde nemas timedemo , tak asi tazko zistis ci to je chybou HW(nastavenia HW ) alebo ci to je ovladacmi alebo hrou . Takze supni sem peken tie vysledky nech mame viac dat skus i lightsmark, i cysis pripadne hocico , co ma vstavane timedemo.
ps - ten ban som prehnal , ale na druhu stranu je tu dost topicov o 8800gt/gts , takze si to mohol kludne supnut tam.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
B.Gen.Jack.O.Neill
Začátečník
Začátečník

Jo, už jsem se na to chystal, ale začal mi hučet větrák ve zdroji, koupil jsem si novej, a jdu je prohodit. Zatím jsem alespon projel ten 3DMark 06 - 10270 bodu celkem pri 1280x1024 default. Crysis zkusim po vymene vetraku, bohuzel ne DX 10, nemam Vistu, ale jen DX 9, ale ten na Viste muzes myslim muzes zkusit, ja na XP DX10 bohuzel. Unreal 3 stačí demo. Jinak ještě dodám RAM - 2GB 800MHz. Taky jsi ztrácel FPS? No, tak to mi řekněte, čím to může být, protože tohle opravdu nechápu. Jo, a ten 3D Mark je na default CPU i GPU.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

No a teraz si to porovnaj s mojimi 9969 s E6750 a HD3870. Z hladiska 3DMarku teda vyzera to tvoje skore ako zhruba odpovedajuce vykonu CPU a GPU.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“