Crysis - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Amon-Ra píše:
Sedrick píše:Asi ve 2/3 hry mi začal problém z ukládáním hry. Ukládání checkpointů a quick savů trvá přibližně 5 minut. Je to fakt na hov*o. Po asi 3 uložení nakonec celá hra spadne. Pokud měl někdo stejný problém a podařilo se mu ho nějak vyřešit, tak pls napište. Mám samozřejme patch 1.1.
Co to je 2/3? Abych věděl, jesli jsem to přešel, nebo jesli by mohly nastat ještě nějaký problémy...
LOL Lidi taky nejsem sám !!!
Hele ten problém jsem vyřešil tím, že jsem bohužel musel smazat celý profil který se nachází v dokumentech.
C:\Documents and Settings\UZIVATEL\Dokumenty\My Games\Crysis
Toto jsem smazal a vytvořil nový.
Ve hře napsal con_restricted 0 pro aktivaci všech příkazů. A příkazem map village jsem načetl 2 misi. Load trval asi 30 sek.
Samozřejmě pokud jste skočili v misi aweking a chcete další musíte zjistit název mise v Crysis\Game\Levels a tady je máte všechny.
Je možné, že savy nebo co zahltí časem hru.
Jinak vidím, že máte taky Athlony. Jako já. Možná je to CPUckem.
Napište jak jste dopadli.
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Hlavson píše:Jinak vidím, že máte taky Athlony. Jako já. Možná je to CPUckem.
toz mam taky AMD X2 4000+ a spolu s X1950GT jsme prosli crysis no problemo az dokonce bez zadrhelu s ukladanim, patch 1.1 jsem instaloval a RAM mam 2048 a to vse pod XP SP2 - ne zrovna zanovni instalaci. natsaveni 1280*1024 a vse na medium pri prumeru ca. 25fps nekdy vyrazne vic (treba uvnitr letadlovky a nekdy min - pri zamrzu
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
sandro742...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

:)

Příspěvek od sandro742... »

Hlavson: tak na zacatku hry mi ukladani jde taky normalne, zkus si loadnout Core a tam zkus jak se to bude ukladat.. pak se uvidi :)
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Re: :)

Příspěvek od Hlavson »

sandro742... píše:Hlavson: tak na zacatku hry mi ukladani jde taky normalne, zkus si loadnout Core a tam zkus jak se to bude ukladat.. pak se uvidi :)
JJ mě to taky jelo normálě až po CORE.
Potom to začalo dělat v levelu Paradise Lost. Takže jsem smazal profil a načetl map ice (což je Paradise Lost). Save pak trval tak max 1sek :)
sandro742...
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sandro742... »

divny... musi to jit nejak vyresit a ne furt mazat profil a pak jen nahrat mapu :) ...
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Ja ho nemazal furt :-D
Jenom 1x a to po levelu Core ;)
Jinak kdybys přišel na jiný zůsob, rád si ho poslechnu :wink:
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Záleží kolik máte nahraných hodin na Singleplayeru,tedy jak často ukládáte/nahráváte. Tím se vám pěkně zapráská profil.
Já to dohrál 2x a pak ještě dohraných několik samostatných misí a neměl jsem s načítáním/ukládáním žádný problém.
Hold pokud to někdo hraje imrvere tak se není čemu divit :lol:
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Neukládal jsem nějak extrémně. Checkpointy + 1-2 quick savy za misi.
Začínal jsem na čistě nainstalované hře. Dostal jsem se po CORE.
Samozřejmě že na to ukládání má vliv save nebo profil.
Jestli si to dohrál 2x tak máš určitě víc savů než já, takže se o nějakým zapráskaným profilu mluvit nedá .... nwm mno.
Sice to jde vyřešit tím smazáním, ale zakopaný pes bude někde jinde :roll:
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Tak jsem se trochu zajímal o tuhle problematiku a zjistil jsem, že nejsme sami kdo tenhle problém mají.
Na officialních forech EA přímo o Crysis už je 7 stránek s tímhle save/load bugem. Bohužel tam nikdo neuvedl funkční způsob.
Jediné co prý zatím pomáhá je hrát hru na veri 1.0. Pravděpodobně to způsobuje patch 1.1...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Hlavson píše:Pravděpodobně to způsobuje patch 1.1...
Nečekaně :shock: nedělá to ale všem,jen někomu s určitou hardwarovou konfigurací :(
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Sicco2 píše:
Hlavson píše:Pravděpodobně to způsobuje patch 1.1...
Nečekaně :shock: nedělá to ale všem,jen někomu s určitou hardwarovou konfigurací :(
Musím tě zklamat ale na forech to dělá všem. Bez rozdílu procesoru AMD Intel ... karet ATi či nVidia. Takže v sestavách to nebude.
Hlavní důvod je prý v bobtnání save soborů. Spekuluje se o tom že, jak save překročí hodnotu přes 2,4 MB začne 5minutové save PEKLO :D
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

pokud si projdeš všech 44 stran tak uvidíš,že se najde několik lidí,kterým to nedělá ani s patchem 1.1.Pro ty,kterým to dělá,je jediná možnost a to vypnout Quicksavy,dokud nevyjde další patch,který jenom tak brzo nebude.
Podrobnosti a návod zde::roll:

http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=14317

btw: to co psal Hlavson o smazání profilu je sice funkční,ale za jak dlouho se profil opět naplní,abyste jej museli znovu mazat :?
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Jako já svůj způsob mám...pár postů nahoře. A je funkční.
Škoda akorát těch savů, ale pomocí příkazu map (mapa) není problém začít od jakékoli části hry. :D
Xanderr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xanderr »

Cau, s tim ukladanim mi to dela ten samy problem. Hold Crytek neumi udelat udelat nic poradne az do konce. Prvni orezali hru a tedka vydaji opravny patch, ktery spise zase hru kazi. Co udela patch 1.2 s hrou se radeji ani neptam. :)
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Xanderr píše:Cau, s tim ukladanim mi to dela ten samy problem. Hold Crytek neumi udelat udelat nic poradne az do konce. Prvni orezali hru a tedka vydaji opravny patch, ktery spise zase hru kazi. Co udela patch 1.2 s hrou se radeji ani neptam. :)
no spíš kdy bude,pž mě hra furt padá
Springer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Springer »

Hlavson píše:
Amon-Ra píše: Co to je 2/3? Abych věděl, jesli jsem to přešel, nebo jesli by mohly nastat ještě nějaký problémy...
LOL Lidi taky nejsem sám !!!
Hele ten problém jsem vyřešil tím, že jsem bohužel musel smazat celý profil který se nachází v dokumentech.
C:\Documents and Settings\UZIVATEL\Dokumenty\My Games\Crysis
Toto jsem smazal a vytvořil nový.
Ve hře napsal con_restricted 0 pro aktivaci všech příkazů. A příkazem map village jsem načetl 2 misi. Load trval asi 30 sek.
Samozřejmě pokud jste skočili v misi aweking a chcete další musíte zjistit název mise v Crysis\Game\Levels a tady je máte všechny.
Je možné, že savy nebo co zahltí časem hru.
Jinak vidím, že máte taky Athlony. Jako já. Možná je to CPUckem.
No kamo,to fakt nejsi sam.. Sem si aj kvuli tomu patchi koupil origos,pac prej podporuje vice vyuziti SLI tech.. a vysledek? Jakmile dosahnu mise Aweking, hra nejde prakticky vubec ulozit,vlastne ani pokracovat bez vypnuti autosave.. A opravdu v tom nehledejte hardware problem,je to zmrsene.. nevim jestli re-install nebo mazat save a loadovat to pres konzoli.. neslo by treba smazat jen nejake save? Zkousel jsem to in-game a to bylo k hovnu,jeste zkusim promaznout v dokumentech,ale nevidim to ruzove..
C2D E6850 3,6 GHz ; 3GB PC6400 Corsair XMS2 800MHz CL 4 4 4 12, 2t (tRC 22, tWTR 15 - for dualchannel UNLOCK on my Mobo); SLI BFG GeForce 8800 GTS OC (G92), 700W Xilence; MB: Asus P5N-e SLI 0901 bios rev.; Asus 24* 1920x1200x60@
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

to: Springer
Pokud chceš hrát bez těchhle 5 min save/loadů tak stačí vymazat celý profil který je v dokumentech. MyGames/Crysis smaž.
Pak si ve hře udělej nový a pak jen con_restricted 0
Dal pak map ascension. A pokračuješ...
Springer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Springer »

Hlavson píše:to: Springer
Pokud chceš hrát bez těchhle 5 min save/loadů tak stačí vymazat celý profil který je v dokumentech. MyGames/Crysis smaž.
Ten prikaz con_restricted 0 ,ten mam dat do konzole? Tim se jako vypne co, nejakej blok na loadovani map pres prikaz? A copak je jeste to map ascension, to je load toho awekingu? Nemelo by to byt; map_aweking? bo tak neco? hadam taky pres consoli,vid.. Jako je to skoda,je to pekna hra, sem mel vcera navstevu a rikam: ti ukaze jak mi slape na novym zeleze crisis,ne,a takovej podel,se mi smal kamos,sem byl nasranej a fakt nechapal.. thx god 4 forum pc-tuning
C2D E6850 3,6 GHz ; 3GB PC6400 Corsair XMS2 800MHz CL 4 4 4 12, 2t (tRC 22, tWTR 15 - for dualchannel UNLOCK on my Mobo); SLI BFG GeForce 8800 GTS OC (G92), 700W Xilence; MB: Asus P5N-e SLI 0901 bios rev.; Asus 24* 1920x1200x60@
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

len tak som skúšal pre info v 1680x1054 vše na HIGH s 16QAA,
OC Cpu a grafa v popise a mal som cca 8-9 FPS
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Springer píše:
Hlavson píše:to: Springer
Ten prikaz con_restricted 0 ,ten mam dat do konzole? Tim se jako vypne co, nejakej blok na loadovani map pres prikaz? A copak je jeste to map ascension, to je load toho awekingu? Nemelo by to byt; map_aweking? bo tak neco? hadam taky pres consoli,vid.. Jako je to skoda,je to pekna hra, sem mel vcera navstevu a rikam: ti ukaze jak mi slape na novym zeleze crisis,ne,a takovej podel,se mi smal kamos,sem byl nasranej a fakt nechapal.. thx god 4 forum pc-tuning
Con_restricted 0
TOTO ZAPNE VŠECHNY PŘÍKAZY. Prostě povolí uplně vše.
Příkaz map znamená načíst mapu. Pak následuje mezera a název mapy.
Tím názvem jsem tě možná trošku zmátl. Podívej se sem Crysis\Game\Levels. V každý složce ja malej náhled mise v bmp. Pokud jsi už hru hrál tak to poznáš která je která. Např mise Paradise Lost je ice.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“