Jednoportový SAS řadič se 128 disky

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jednoportový SAS řadič se 128 disky

Příspěvek od X-COM »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50789
"Nabízí podporu pro 4 Serial ATA zařízení s rychlostí přenosu do 300 MB/s či Serial Attached SCSI (SAS) zařízemí - tento počet lze však po dokoupení speciálních expanderů rozšířit až na 128."

Víte někdo něco o těch "speciálních expanderech"?
Jak jsou drahé?
Líbilo by se mi koupit třeba tento řadič a pak jednoduše zvyšovat možnost počtu připojených disků koupí expanderu. Pokud by to bylo levnější, byl bych spokojen.
Už takhle můj budoucí řadič bude muset umět RAID 5 s miniálně 8 disky.
O výkon by ani tak nešlo, byl bych omezen asi 1Gbit sítí, prostě fileserver.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Re: Jednoportový SAS řadič se 128 disky

Příspěvek od HacIPex »

X-COM píše:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50789
"Nabízí podporu pro 4 Serial ATA zařízení s rychlostí přenosu do 300 MB/s či Serial Attached SCSI (SAS) zařízemí - tento počet lze však po dokoupení speciálních expanderů rozšířit až na 128."

Víte někdo něco o těch "speciálních expanderech"?
Jak jsou drahé?
Líbilo by se mi koupit třeba tento řadič a pak jednoduše zvyšovat možnost počtu připojených disků koupí expanderu. Pokud by to bylo levnější, byl bych spokojen.
Už takhle můj budoucí řadič bude muset umět RAID 5 s miniálně 8 disky.
O výkon by ani tak nešlo, byl bych omezen asi 1Gbit sítí, prostě fileserver.

Fileserver - nejaky slabsi nebo poradna masina? Mas /budes mit sas nebo sata disky ? JA bych se dost bal cache jen 128 MB, pri vysoke rychlosti by to nemusel zvladat....
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Fileserver domácí. Přístup většinou jen z mého pracovního počítače. Občas něco málo navíc přes WIFI od zbytku rodiny.
Použité budou SATA disky - vysoká kapacita, nízká cena. Počítám s RAIDem 5, později, když bude disků řekněme 10 a víc, tak RAIDem 6.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“