Co se ti nezda.. nikdy jsi nevidel CD..?Lukfi píše:to se mi nezdáMaxtor píše:To, co jsi napsal o otisku prstu samozrejme vliv ma, ale pouze na CD.. to je totiz slozeno tak, ze zde mame polykarbonatovy kotouc a na nem je z jedne strany vrstva s barvivem.. pokud tedy na CD z vrchni (potiskove) strany casto chmatas apod., urychlujes tim "proces starnuti", protoze tak vlastne sahas primo na vrstvu, ktera je chranena jen potiskem..
Efektivní, dlouhodobé a spolehlivé zálohování
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Maxtor
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
Zdola..? a co prosimte.. tak mozna kusy plastu, kdyz jsi to strcil nekde do trouby.. takovehle medium totiz zatim neexistuje.. resp pochybuju, ze kdy bude..
V rychlosti googlem alespon CD-RW..
http://www.cdr.cz/picture_/214/small
V rychlosti googlem alespon CD-RW..
http://www.cdr.cz/picture_/214/small
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
No tak to se stava.. ale je to chybou onoho polykarbonatoveho nosice.. pokud je v nem nejaka mikrotrhlina, muze se rozlitnout.. ony maj ty disky v novejch mechanikach preci jen pekny "tocky"... nevim jak je to ted presne ale DVD dava myslim pres 10k..Lukfi píše:co já vím... nebylo to z trouby, ale z mechaniky, ve které se to předtím rozletělo na kousky (byla tam asi prasklinka u středu a jak se to točilo... bum)
EDIT// ..tak 16x DVD = 11k rpm, coz je vyrobci definovano jako limit nosice..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne čtv 7. úno 2008, 21:58, celkem upraveno 1 x.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
No to je jedno.. neresit.. 
V kazdem pripade jak jsem rekl na minule strance.. imho je kravina resit nejaka nakladna reseni typu RAID a zalohovany server apod.. pro bezne dlouhodobe domaci zalohy postaci kvalitni media, pripadne bezny HDD..
Jistota ulozeni stoupa s postupnym prechodem na bezne, novejsi technologie..
V kazdem pripade jak jsem rekl na minule strance.. imho je kravina resit nejaka nakladna reseni typu RAID a zalohovany server apod.. pro bezne dlouhodobe domaci zalohy postaci kvalitni media, pripadne bezny HDD..
Jistota ulozeni stoupa s postupnym prechodem na bezne, novejsi technologie..
- Xenostellar
- Začátečník

-
Ahoj, chtěl bych znát váš názor na externí NAS box s RAIDem, např. tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43234 nebo podobný.
Za cenu kolem 7000Kč mám kapacitu 500GB při zrcadlení. Má to i vypínač, takže to lze zapnout pouze pro zálohování. Je to síťové, takže lze snadno zálohovat z jakéhokoli počítače.
Podle mě je šance na ztrátu dat naprosto minimální a nemusim věčně šachovat s DVD.
EDIT: Nejvíce kritická data bych asi i tak občas zálohoval na DVD, ale těch neni tolik a na to 1 až 2 DVD se určitě vejdou.
Za cenu kolem 7000Kč mám kapacitu 500GB při zrcadlení. Má to i vypínač, takže to lze zapnout pouze pro zálohování. Je to síťové, takže lze snadno zálohovat z jakéhokoli počítače.
Podle mě je šance na ztrátu dat naprosto minimální a nemusim věčně šachovat s DVD.
EDIT: Nejvíce kritická data bych asi i tak občas zálohoval na DVD, ale těch neni tolik a na to 1 až 2 DVD se určitě vejdou.
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
- faugusztin
- Začátečník

-
- Xenostellar
- Začátečník

-
OK diky.faugusztin píše:Tento box ma dve obrovske nevyhody :
1) prehrievanie - diskom v tejto krabicke nie je 2x dobre
2) pomale kopirovanie - kolega ma tusim presne tento typ, a cez siet to ma iba rychlost okolo 3-4MB/s.
1) Myslim, ze disky nebudu vyuzivat nijak intenzivne. Pouze obcas nakopiruju data a pak ho necham vypnout.
2) Rychlost mi tolik nevadi, jde jen o zalohy.
Nemusi jit prave o tenhle typ. Treba vyberu jiny od jineho vyrobce. Jde mi o ten koncept. Pokud by to melo jen tyhle chyby, tak by to bylo super.
Jeste dotaz. Pokud se rozbije jeden disk, nic se nedeje, mam jeste druhy. Co ale kdyz se rozbije treba elektronika toho boxu? Pujdou disky precist v pocitaci, ktery ma jiny radic?
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Xenostellar
- Začátečník

-
To by ani tak nevadilo. Linuxem nebo driverem do windows bych to přečet, ne?faugusztin píše: Nie som si 100% isty, ale konkretne tato krabicka (a asi aj vacsina ostatnych) ma na tychto diskoch Linux RAID s ext2/ext3 particiami.
Znáte teda ještě nějaký podobný boxy? Našel jsem ještě Maxtor Shared Storage II, máte s ním někdo zkušenosti?
- faugusztin
- Začátečník

-
Ak to chces pouzivat v ramci tej krabicky, tak nie. A ak na nej budes uz mat nejake data, tak to snad nebudes formatovat !Lukfi píše:
Malo by to ist. Ak pouzivaju klasicky software raid v linuxe, tak je to iba vec znovuvytvorenia RAID pola cez prikaz mdadm (mdadm --assemble /dev/md0 /dev/sda1 /dev/sdb1, kde md0 je RAID zariadenie, sda1 a sdb1 su RAID particie na pripojenych diskoch). Priznam sa, neskusal som toXenostellar píše:
- martin654
- Začátečník

Také se přidám do diskuze...
Plánuji převést domácí video z VHS kazet na DVD s tím, že bych udělal zálohu. Původně jsem myslel, že DVD zazálohuji na zlatá DVDčka a uložím je někam do šuplíku, ale jak si čtu diskuzi, tak to vypadá, že HDD vydrží déle. Mám tedy pár dotazů...jak dlouho vydrží data na disku, když ho dám do krabičky a do šuplíku, kde bude ležet, a jednou za rok na něj přidám další data? Nebylo by lepší koupit dva HDD s tím, že bych data nahrával na každá zvlášť a oba nechal ležet v šuplíku? Musí se data na disku po nějaké době úplně přepsat? Jaký disk by byl na takové zálohování vhodný?
Ještě mám pár dotazů ohledně toho převodu VHS na DVD, ale nevím, jestli to psát do tohoto threadu...
Plánuji převést domácí video z VHS kazet na DVD s tím, že bych udělal zálohu. Původně jsem myslel, že DVD zazálohuji na zlatá DVDčka a uložím je někam do šuplíku, ale jak si čtu diskuzi, tak to vypadá, že HDD vydrží déle. Mám tedy pár dotazů...jak dlouho vydrží data na disku, když ho dám do krabičky a do šuplíku, kde bude ležet, a jednou za rok na něj přidám další data? Nebylo by lepší koupit dva HDD s tím, že bych data nahrával na každá zvlášť a oba nechal ležet v šuplíku? Musí se data na disku po nějaké době úplně přepsat? Jaký disk by byl na takové zálohování vhodný?
Ještě mám pár dotazů ohledně toho převodu VHS na DVD, ale nevím, jestli to psát do tohoto threadu...
- Holda
- Středně pokročilý

- HrdinaJan
- Začátečník

-
To Ti nikdo nerekne. Kdyz koupis novej HDD tak muze po treba 30minutach provozu kleknout, to se stava bezne. Ta Tvoje 160 je proverena provozem a jestli neni nejak hlucna a celkove HDD funguje v pohode, tak bude uplne pohodovej zalohovaci HDD.
Jistotu ale nemas nikdy.
Jistotu ale nemas nikdy.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237