Progaming a věci okolo

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Progaming a věci okolo

Příspěvek od J3N »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli jde ve hře CoD4 nějak využít celý vákon počítače a vložit ho do FPS ve hře?
Můj počítač totiž při hraní této hry využívá CPU jen na 80% a graf. kartu nejspíše taky ale do toho nevidím(takže nevím). Můj hlavní cíl je dostat ve hře co nejvíce FPS ale počítač prostě ne a ne více využít vše co je po ruce. V současné době mám 200-250fps. Nevíte někdo jak se dostat na vyší hodnoty? Předem díky za rady.

Moje sestava:
CPU: Intel Core2Duo E6700
GPU: Asus EN8800GTX/HTDP 768MB, PCI-E
RAM: 4GB
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Chlape, tobě nestačí "250" FPS? To máš monitor který ti to dá??

Btw CPU nezatížíš více, to prostě nejde...leda že bys třeba ještě více potatkovat GPU..., ale spíš buď rád že se fláká :roll:

Na jaký detaily a rozlišení jedeš? :wink:

Mimochodem na CoD4 už je tu thread, příště použít hledat
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Záleží na hře, jak je naprogramována. Pokud vím, tak žádná hra není dokonale paralelizována, ono to v podstatě 100% ani nejde.
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3N »

SpeedyGT píše:Chlape, tobě nestačí "250" FPS? To máš monitor který ti to dá??

Btw CPU nezatížíš více, to prostě nejde...leda že bys třeba ještě více potatkovat GPU..., ale spíš buď rád že se fláká :roll:

Na jaký detaily a rozlišení jedeš? :wink:

Mimochodem na CoD4 už je tu thread, příště použít hledat

No detaily mam u něčeho vyší a u něčeho nižší podle toho jak mi to sedí.
Co se týče těch FPS tak z toho vymáčknu klidně 450 když si stoupnu do rohu a podívám se na zem.
Jde o to že tato hra je kvůli enginu dělaná tímto způsobem: více FPS = Lepší vlastnosti zbraní = větší výhoda nad ostatními soupeři.
Nevadilo by mi kdyby to drželo 250 stálých jako ostatním třeba s dvěma SLI graf. kartami 8800GTS. Kámen úrazu je v tom že na nějakých místech na mapě klesne výkon třeba na 160FPS atd. a procák je zatížený stále stejně.
Naposledy upravil(a) J3N dne čtv 7. úno 2008, 22:32, celkem upraveno 1 x.
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3N »

Caderom píše:Záleží na hře, jak je naprogramována. Pokud vím, tak žádná hra není dokonale paralelizována, ono to v podstatě 100% ani nejde.
No v configu hry šlo třeba v předešlých dílech hry nastavit kolik chceš aby si hra brala od počítače paměti RAM atd. Ale u 4. dílu jsou příkazy pro toto asi jiné. A dal bych krk na to že by prostřednictvím tohoto šlo vymáčknout více z procesoru.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

J3N píše:...
Jde o to že tato hra je kvůli enginu dělaná tímto způsobem: více FPS = Lepší vlastnosti zbraní = větší výhoda nad ostatními soupeři.
...
Kdes to četl, máš nějaký odkaz?
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Lepší vlastnosti zbraní? Co tím máš na mysli? A to je to takovej rozdíl např 100 a 250?

Jinak chápu že céeskař potřebuje 100FPS, ale že by céodéčkař potřeboval 250 to je trochu blbst, ne? :)

No jasně že výkon někde klesne. Něco je více náročnější na grafku, třeba nějakej kouř, HDR nebo prostě víc detailů, modelů/polygonů. To až zas tak na starosti CPU nemá...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3N »

No jako je v tom značný rozdíl...... zbraně méně skákají, rychleji střílí a tím pádem i rychleji zabíjejí. Jasně že se dá hrát ze 100fps ale kdybych chtěl 100fps tak neinvestuju do počítače a koupim si nějakou kraksnu a něco hezkého.
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3N »

Caderom píše:
...
Kdes to četl, máš nějaký odkaz?
Kde jsem to četl už si nepamatuju jelikož to bylo ještě když jsem hral CoD2 nebo dokonce CoD1 a to je tak 2-3roky zpět. Sorry ale mezitím jsem prošel nesčetně dalších článků a fór.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tech 333 a pozdeji(s patchem 1.3) 250FPS melo smysl pouze u CoD 2, u CoD 4 je uplne jedno kolik mas FPS, muzes hrat klidne i na 30FPS a tvoje M4 nebude strilet o nic pomaleji, nez druhemu se 60FPS. Tenhle bug uz se u CoD 4 proste nevyskytuje, takze je jedno, kolik mas. U CoD 4 je maximum tusim 125FPS, vic nema smysl(nebo ani nejde, ted nevim).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3N »

Sobo píše:Tech 333 a pozdeji(s patchem 1.3) 250FPS melo smysl pouze u CoD 2, u CoD 4 je uplne jedno kolik mas FPS, muzes hrat klidne i na 30FPS a tvoje M4 nebude strilet o nic pomaleji, nez druhemu se 60FPS. Tenhle bug uz se u CoD 4 proste nevyskytuje, takze je jedno, kolik mas. U CoD 4 je maximum tusim 125FPS, vic nema smysl(nebo ani nejde, ted nevim).
No v ligách je maximálni povolená hodnota 250fps. Takže když má někdo více tak si je musí pomocí příkazů omezit(/com_maxfps 250). Proč tedy takové opatření když je to stále stejné?
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

at si kazdej rika co chce, cod4 pouziva stale starej dobrej znamej q3 engine... jak jinak si vysvetli fps bug 125, 333, 999 fps? omezeni na 250 je z toho duvodu, ze ze zacatku, stejne jako ve dvojce (cod2), nebylo nad 333 fps slyset beh. proste jste nedupali. na patchi 1.5 to muze byt uz jinak, ale omezeni zustalo.

J3N: jestli te trapi, kolik mas fps, tak si stahni (treba z esuby) config na nvidia karty, kde ti to oreze co se da a pokud si nenastavis rozliseni na 1600*1200, tak tech 250 fps stable das. ja se svym pc je dam taky. sice na 1024*768, ale na toto rozliseni jsem zvykly uz z cod1, tak nehodlam menit. a s tema zbranema :) taky zalezi, co mas za mys ;) ja se svoji shit microsoftackou mysi se vzdycky uklikam k smrti, aby mi strilela rychle ;)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
J3N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J3N »

slaava píše:...

No ja to hraju stále na rozlišení 1024*768 jelikož jsem na něho taky zvyklý a s FPS to vypadá tak jak jsem psal na začátku. Myš mám Logitech G3 ale střílím průměrnou rychlostí asi tak jako všichni. Jde spíše o kadenci kterou FPS podle mně přidaj i když to samozdřejmě neni tak znatelné(nejde udělat přes FPS ze samopalu rotační kulomet). A když se zeptám lidi jak se jim hralo s 60fps a jak se jim hraje s novym compem s 250fps tak slyším vždy to samé = zbraně se chovaji jinak,... atd a to i v cod4. (ja mam už od CoD1 vždy comp co dal alespoň 200fps takže to nemužu posoudit z vlastní zkušenosti).
Tvůj názor na ty FPS respektuju ale stačí si stahnout demo špičkovějších hráču a podívat se na něj. Myslím že neni náhoda že maji všichni čtyřjádrové procesory a nejlepší graf. karty z čeho pak plyne že neslyšíš sem tam ani jeden krok.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ja si myslim ze plkate o blbostech. CoD4 nejede rozhodne na Q3 enginu - to by museli platit licenci a na zacatku byt nejake logo. Vsude se pise ,ze se jedna o vlastni engine treba
Call of Duty 4: Modern Warfare runs on a proprietary engine, and has features such as true world-dynamic lighting, HDR lighting effects, dynamic shadows and depth of field. "Bullet Penetration" is calculated by the engine, taking into account things such as surface type and entity thickness. Certain objects, such as cars, and some buildings are destructible. This makes distinguishing cover from concealment important, as meager protection from as wooden fences, thin walls, and such does not fully shield players from harm like it does in other games released around the same time. Bullet speed and stopping power are decreased after penetrating an object, and this decrease is calculated realistically depending on the thickness and surface of the object penetrated. The game also makes use of a dynamic physics engine, which was not implemented in previous Call of Duty titles for Windows. Death animations are a combination of pre-set animations and ragdoll physics. Some mistook the game's graphics to be DirectX 10 based[citation needed], but it is stated that the graphics use DirectX 9. All console versions of Call of Duty 4: Modern Warfare run at a consistent 60 fps.
no a ja to tez muzu hrat na 4jadru a super grafice..proc ne kdyz stoji tolik kolik stoji, predpar lety sem za tyhle prachy koupil stredni tridu..

spis zijete z dob minulych(CoD1..) jo a predstav te si ty chudaky co to htaji na konzoli pri 60FPS.. :roll:
gmn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gmn »

dalsi vec tohodle enginu je: Cim vic FPS, tim lepsi jumper jsi :D
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

[CZ]mike: v omylu zijes mozna tak maximalne ty... cod 2 mela nekde logo q3? pokud vim, tak ne. to koukam na origo box a nikde tam o copyrightu, ci necem jinym, co by souviselo s q3, neni... a proc? protoze uz cod2 pouzivala jen znacne (defacto > jak z 80%) prepracovany q3 engine. proto tam taky zustaly ty fps bugy atd... a jak je na tom cod4? stejne jako dvojka... tak tu netvrd, ze pouziva uplne jinej engine.

jeste jedna ve: o cod2 taky tvrdili, ze pouziva novy engine, pak z nich vylezlo, ze je sice jejich, ale jak uz jsem psal, tak znacne prepracovany q3 engine
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

docela jsem se o tohle zajimal uz v cod1 a 2 a pokud vim, tak opravdu uz v cod4 tyhle bugy nejsou. poskytni nam nejaka seriozni fakta, protoze opravdu se mi zda, ze se jedna o mytus, ktery se objevil spis z nevedomosti nez z realne sitace.
---
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja nechapu proc si nekdo kupuje vykonej procesor a grafiku, 4Gb RAM a pak hraje debilni hry v 1024x768 a musi mit 250fps ... to je dle meho normalni dement, na co proboha 250fps? kdyz lidske oko dokaze zaznamenat maximalne 40fps za sekundu u trenovaneho oka?
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Progamerovi nejde len o plynuly obraz ide o plynule hranie bez vykyvov, pozri si nejaky zapas v UT ako behaju a skacu po mape a cez celu mapu v kratkej chvili dokazu dat ti hraci napr headshot, myslis zeby sa im to podarilo keby im ta hra skakala od 30fps do 100fps? Nejde len o plynulost obrazu ale aj o pohyb a citlivost mysi ktora sa pri takejto nahlej zmene fps zmeni. Samozrejme ja progamer niesom a hram hry tak aby vyzerali co najlepsie, ak vsak hram MP o nejake tie detaily sa ochudobnim ak chcem aby som nenadaval ze som prehral len kvoli tomu ze to neislo tak akoby som chcel.
Dalej su tu spominane bugy enginov, v CS 1.6 sa pri 100fps rychlejsie pohybujes narozdiel od 60 a mas vyhodu nad hracmi ktori maju menej fps a takych hier sa este par najde. sorry za OT, a neberte tento prispevok ako flame.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

OBR píše:ja nechapu...
To nechapeme viaceri, lebo nie sme pr0gEJmR1...
btw COD4 engine pouziva multi CPU?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“