Dobry den,
chtel jsem se zeptat jestli se nekdo nesetkal s podobnym problemem.
Mame sestavu Dell Precision 690 a koupili jsme do nej disk Hitachi HDS721010KLA330, 1TB. Jedna se o S-ATA disk 3Gb/s (S-ATA III??) a problem je nasledujici.
Bez disku se pocitac chova normalne, kdyz disk zapnu, startovani Vista (cerna obrazovka s kostickama) trva 8 minut 32 sekund a prenos dat ve Vista z jedno S-ATA disku na onen 1TB je maximalne 5MB/s.
Jedna se o vadny disk nebo moji blbost a nekde je neco spatne nastavene? Pouze jsem disk zapnul, nic jsem nikde nenastavoval.
Za jakoukoliv radu jsem predem vdecny.
Vista Ultimate x64 a 1TB Hitachi HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- selice
- Nováček

Vista Ultimate x64 a 1TB Hitachi HDD
SELiCE
~ intel inside .. an option to find your way.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- selice
- Nováček

Zdrawim,h4__ píše:Zaprvé, SATA-III neexistuje. Jedná se o SATA-II disk.
Zadruhé, vlez do BIOSu a nastav SATA jako IDE disky. To by mělo pomoci.
diky moc za radu. Predpokladam ze to bude nataveni v BIOSu nebo na tom S-ATA radici. Dik za upresneni (zadny S-ATA III, clovek ze se be dela blbce celej zivot).
Je tam nejaka hodnota u ktere se to natavuje? Predpokladam ze to bude stejne pro vsechny disky.
SELiCE
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Mno nevím, jakou máš základní desku, předpokládám, že to bude nějaká OEM deska od Intelu. Ale logika BIOSu je u každé desky stejná, je to rozdělené na nějaké tandartní záležitosti, Advenced, pak u některých desek OC záložky (pokud nejsou v advenced), Boot a tím to končí.
SATA se nastavuje většinou v Advenced, nebo v na úvodní stránce. Hledej položku ve smyslu "SATA as:", kde by mělo být navýběr "IDE", "AHCI" a "RAID". Moje úvaha spoléhá na to, že máš nastaveno "AHCI" a to dělá problémy.
SATA se nastavuje většinou v Advenced, nebo v na úvodní stránce. Hledej položku ve smyslu "SATA as:", kde by mělo být navýběr "IDE", "AHCI" a "RAID". Moje úvaha spoléhá na to, že máš nastaveno "AHCI" a to dělá problémy.