Problem s kodeky

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s kodeky

Příspěvek od Fredy »

Mel jsem nainstalovany Codec pack all in 1 6.0.3.0, DivX codec 6.6 a BS player PRO 2.21 950 a vse bylo v pohode pak jsem chtel nainstalovat new Kodeky stahl jsem si jiny pack naistaloval a hele BS prehraje pouze par vide u ostatnich pise bud hned ERROR nebo unknow file format (predtim prehral vsechno) skousel jsem reinstal BS playeru nainstaloval jsem znova ty kodeky ktere jsem tam mel ale porad nic. PS: ve WMP to funguje to si to stahlo kodek samo.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s kodeky

Příspěvek od Dzin »

Fredy píše:Mel jsem nainstalovany Codec pack all in 1 6.0.3.0, DivX codec 6.6 a BS player PRO 2.21 950 a vse bylo v pohode pak jsem chtel nainstalovat new Kodeky stahl jsem si jiny pack naistaloval a hele BS prehraje pouze par vide u ostatnich pise bud hned ERROR nebo unknow file format (predtim prehral vsechno) skousel jsem reinstal BS playeru nainstaloval jsem znova ty kodeky ktere jsem tam mel ale porad nic. PS: ve WMP to funguje to si to stahlo kodek samo.
Pokud cpeš do PC svinstvo typu all in nebo k-lite apod..tak se nediv!
Projdi si sekci tady a najdeš řešení je to stále do kola..
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

thx za ponauceni ze to sou svinstva ty packy :) A skusim pohledat.
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

hmmm tak se odinstaloval vsechny ty packy nainstaloval jsem CCCP nainstaloval novej BS Player 2.23 953 a je to lepsi prehrava asi o dve videa vic :( tak ja nevim co s tim PLs nakou radu
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Máš asi nabourané DirectShow filtry, používej přehrávač, který je nevyužívá (například VLC, Kmplayer). A jinak reinstall windows to spraví (ale to asi nechceš slyšet).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

No slyset o tom nechci ale stejne bych ho potreboval momentalne je RESET mim nejoblibenejsim tlacitkem. :) A t jinak se to fakt neda spravit??
EDIT: a u jednoho videa asi po 2s BSP spadne
EDIT2: a ted jsem zjistil ze ani WMP nepraje hodne videii a nerehraje jiny vide nez BSP
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Fredy píše:No slyset o tom nechci ale stejne bych ho potreboval momentalne je RESET mim nejoblibenejsim tlacitkem. :) A t jinak se to fakt neda spravit??
EDIT: a u jednoho videa asi po 2s BSP spadne
EDIT2: a ted jsem zjistil ze ani WMP nepraje hodne videii a nerehraje jiny vide nez BSP
Pokud naboříš kodeky a jsou v konfliktu tak te reinstal nemine...fakt ne :)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

to neni nic na opraveni nabouranych kodeku? mam cerstve nainstalovany wokna na firemnim notasu, delal jsme na tom 3 dny tak to ted nebude hned reinstalovat...

jinak mi nempomohlo vubec nic, zbavil jsem se vsechn svinstev, opravil registry, nainstaloval ffshow, pak jsem zkusil CCCP a prehraval jsme video v KVmedia a nic... porad jen obraz bez zvuku...
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

A přehrávače VLC a Kmplayer jsi zkoušel? Ty nezajímají kodeky ve windows, mají svoje. Pokud nepojede zvuk ani v nich, tak máš problém se zvukovkou.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Albi píše:to neni nic na opraveni nabouranych kodeku? mam cerstve nainstalovany wokna na firemnim notasu, delal jsme na tom 3 dny tak to ted nebude hned reinstalovat...

jinak mi nempomohlo vubec nic, zbavil jsem se vsechn svinstev, opravil registry, nainstaloval ffshow, pak jsem zkusil CCCP a prehraval jsme video v KVmedia a nic... porad jen obraz bez zvuku...
Nejlepší na opravu konfliktu kodeků je reinstal, a to bez srandy. Nebo alternativa jak radí Kocourleo...ale to raději čistý win.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Albi, to dělá u u jakéhokoli videa? Kdyžtak si stáhni program GSpot, loadni v něm video a podívej se, v čem je audio kódováno, a zda máš příslušný kodek (kodeky).

Dole v programu projeď ještě případně "Proposed Codecs solutions and tests"

Lze postupovat i podle tohoto návodu - uvidíš co máš pořád za instalované filtry - kodeky:
Most of those decoders have an uninstaller that should get rid of most of it for you. If you still think they are hanging around, you can use graphedit to help you.

1. Download graphedit. A simple search on Google will help you find it.

2. Graphedit should include an application named "SysEnum.exe." Run this app.

3. In Sysenum, click on "Direct Show Filters" on the left.

4. On the right, you will see the list of installed directshow filters. Look for the ones you want to get rid of like FFDshow. You may see multiple entries for different types like FFDshow Audio Decoder, Video decoder, etc.

5. As you click on each one, you will notice the associated .dll or .ax file with the decoder. Each of these would need to be deleted in order to remove the filter. Before you delete them, you may need to unregister them with this command:

regsvr32 /u dllname

Make sure that you only delete filters that you know should not be there like FFDshow or AC3filter. Don't delete things like "Video Mixing Render 9" because that would be bad.
A případně to podle toho pročistit.

Zdroj:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=984190

Reinstall windows se mi zdá až jako poslední z možných řešení.

Nebo bych hledal chybu ve zvukovce, jak už výše padlo, resp. v jejích ovladačích a vůbec v nastavení zvuku. Nemáš příliš stažený nebo vypnutý zvuk ? :oops: Mně už se to pakrát stalo :)

edit: pod XP lze zobrazit a odebrat kodeky ještě přes Správce zařízení - Řadiče zvuku, videa a herních zařízení - Video kodeky / zvukové kodeky/ vlastnosti.

Pro audio jde třeba o:

Fraunhofer MPEG Layer-3 Audio Decoder
http://www.free-codecs.com/MPEG_Layer_3 ... wnload.htm

zrovna kodek pro MP3 ti může chybět. Nebo AC3Filter

http://www.free-codecs.com/download/AC3_Filter.htm
show must go on..
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

audio mi jede jak fik, to jsme si nerozumneli. jen video jen cerna obrazovka, coz je problem ktery jsem tu zaznamenal vicekrat... DVDcka se mi podarilo rozjed v Windows Media Playeru po odinstalovani 11, ktera medium nacetla a spadla... MPC je nacte, ale opet jen zvuk bez videa. Jediny co mi uz funguje jsou Xvid filmy. V Xvid decoderu jsem nastavil Colour Outputspace na RGB32 misto No Force a video uz jde. Podle toho usuzuji ze je u vetsiny kodeku je nastaven spatne barevne schema u vystupu. S DivX se mi to zatim ale nepodarilo...

K tomu reinstalu: To je jako kdybych prisle k lekari s bolavym palcem a on mi dal celou nohu novou... Pro jistotu!
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

shadow píše:
Reinstall windows se mi zdá až jako poslední z možných řešení.
Ano, ale naprosto stoprocentní a mnohdy nejrychlejší, ať už se jedná o audio nebo video kodeky v konfliktu.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Albi píše:
K tomu reinstalu: To je jako kdybych prisle k lekari s bolavym palcem a on mi dal celou nohu novou... Pro jistotu!
Za tu dobu co tu píšeš už by jsi to mel x krát přeinstalované a v pořádku, srovnání s nohou ber jako že nemůžeš chodit, tak je lepší celá noha, když je v tahu kotník... :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No, pokud nemá nějak připravené instalační médium systému, tak se mi reinstal jako záležitost "krátkého" času nezdá. Možná tak do jeho základní "čisté" podoby. Leda tak provést opravu systému, tedy vlastně asi o opravě a ne reinstalu ve vlastním slova smyslu hovoříš

http://www.geekstogo.com/forum/How-to-r ... -t138.html

Já bych v tomto případě ještě zkusil se vrátit zpět pomocí obnovení systému (system restore), není-li vypnuto a je-li vytvořen nějaký časově vhodný bod obnovení.

Problém může být v tomto případě také ve vybraném rendering modu v tom kterém přehrávači.

Jinak filmy kodované do mpeg4 pomocí DivXu můžou být samozřejmě, Albi, dekodovány i Xvidem.. divx codec není v systému potřeba a může to být právě akorát zdrojem konfliktů, máš-li tam už Xvid a máš v něm zaškrtnuto decoding i mpeg4 v DivX FourCC.

edit: ještě k tomu reinstalu. Třeba já mám nijak neupravené originální instalační médium XP SP1 a reinstalovat z tohoto média jakožto způsob řešení problému, který je řešitelný jinak, si jako ideální řešení nepředstavuji. Pokud už, tak opravu, a to minimálně z XP SP2. To by pomoci mělo. Za cenu následného opět stahování spousty MB dat z Windows Update a reinstalace ovladačů, pokud se nemýlím.. takže ani toto není cena, kterou bych já byl ochoten zaplatit, ledaby už opravdu nebylo zbytí, ale to podle mne není tento případ :).
show must go on..
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Dzin píše:
Albi píše:
Za tu dobu co tu píšeš už by jsi to mel x krát přeinstalované a v pořádku, srovnání s nohou ber jako že nemůžeš chodit, tak je lepší celá noha, když je v tahu kotník... :)
je to OT, ale nechas si prece vymnenit kotnika ne celou nohu...

co konkretne je haji? cele to nejspise zacalo odinstalaci AIMP2, zkousel jsem codec packy i jednotlive kodeky, vzdy restart a odstraneni chyb z registru a nejsem schopen to proste vratit to do puvpdni podoby... neni mi jasne proc nektery ze tech programu (konkretne treba K-Lite, ktery pouzivam k naproste spokojenosti nekolik let) pri nove instalaci nepouzije nastaveni kodeku, jako to ktere pouzije poprve po ciste instalaci kdy vse jede...

//Dzin: Stále to nechápeš...Ale ty neviš co je v tom PC špatné. Kodeky ti rozhodi celý system mnohdy a tvoje přirovnání s kotnikem a nohou je naprosto nevyhovující, už by jsi to měl dávno, hotove...
Nekolikrát jsem dříve hledal příčinu po špatné instalaci kodeků, ale nejlíp to jistil reinstal. Nic tím nezkazíš, a máš jistotu že to bude tip top. Takle opraviš zlou instalci DivX a možná ti nepojede neco jineho....
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“