ASUS WL 500G deluxe
Moderátor: Don
- st.slama
- Začátečník

-
- ondral
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Samba je vlastne linuxovy program ktery ti umozni pristupovat v topmhle pripade na USB flashdisk pres windowsacke prostredi. Pripojit sitovy disk a tzb. ze bude pristupnej i z dosu. Ale byt tebou bych volil jiny upraveny firmware Oleg nebo lepe OpenWRThanz píše:Nechci zakládat další thread, tak pokračuju zde:
Pořídil jsem si tenhle router. Co se týká připojení k netu, sdílení tohoto připojení jako po LAN tak po WiFi, všechno šlape jak má. Mám ale další dotazy:
Na připojený USB disk není problém přistupovat jako na FTP (což tenhle router má umožňovat), ale já bych ten disk potřeboval vidět jako síťovej disk, na který bych se dostal z CMD. Bohužel nevím, jak toho dosáhnout. Poraďte někdo.
Kdesi jsem četl nějaký příšerný postup, jak toho dosáhnout, ale s modifikovaným FW, který je dle čísel starší než můj defaultní (já mám 1.9.5.4) a ten starší MODnutej se mi nejde do routeru nahrát. Proč? Jak ho tam mám dostat?
A co je to vlastně ta Samba? Jak se s tim pracuje?
A co se týká té podpory pro WEBCAMerky. Jak to je. Které webcam podporuje? Dá se tam nějak dostat ovladače i pro jinou?
- st.slama
- Začátečník

-
- mbaz
- Začátečník

- st.slama
- Začátečník

-
- ondral
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Potreboval bych poradit s timhle routerem.
Mam nasledujici zapojeni.
Internet>>>Wl500gx....wifi>>>AP d-link>>>Switch>>>My PC
.................................................................................>>>Other PC
.................................................................................>>>Other PC
takze aby ste tomu rozumeli ze switche to je rozvedeny jeste do 3 PC.
Problem je takovy ze kdyz nekdo z jinyho PC stahuje,DC++,torrent nebo hraje stejnou hru po netu jako já tak ping leti na 500ms.....Takze s kamosem na siti nemuzu hrat stejnou hru protoze mame ping 500ms,kdyz to hraje jenom jeden tak je ping ok 5ms.
nevi nekdo co s tim mam udelat nebo jak to mam nastavit?diky all..
Mam nasledujici zapojeni.
Internet>>>Wl500gx....wifi>>>AP d-link>>>Switch>>>My PC
takze aby ste tomu rozumeli ze switche to je rozvedeny jeste do 3 PC.
Problem je takovy ze kdyz nekdo z jinyho PC stahuje,DC++,torrent nebo hraje stejnou hru po netu jako já tak ping leti na 500ms.....Takze s kamosem na siti nemuzu hrat stejnou hru protoze mame ping 500ms,kdyz to hraje jenom jeden tak je ping ok 5ms.
nevi nekdo co s tim mam udelat nebo jak to mam nastavit?diky all..
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mbaz
- Začátečník

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No obavam se ze tohle nepomuze....Neni to zpusobeny vytizenim linky(maximalni rychlosti internetu)...Kdyz spustim na dvouch PC Unreal tournament tak ten si vezme maximalne ve hre 6kB/s takze to je 12kB/s vytizeni rychlosti internetu.To pri maximalni rychlosti myho netu je asi 1%.pavel.minarik píše:omezit těm "jiným PC" šířku pásma co mají do netu, mělo by to v tom asusu jít
Takze problem bude nekde v nastaveni rozdelovani packetu,ale wubec newim kde a co to zpusobuje:X
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Duto
- Nováček

-
AP cisco ------------------AP 500gP ------------notebook
cisco je pripojene na net, signal v byte z cisca nechytam na notebooku, ale na 500gp hej. Co mam nastavit na tej 500, aby som sa cez nu dostal na cisco a tym padom na net. na tej 500 je oleg firmware. este poznamka to cisco vyzaduje wpa. Ten kluc bude vyzadovat od notebooka?
cisco je pripojene na net, signal v byte z cisca nechytam na notebooku, ale na 500gp hej. Co mam nastavit na tej 500, aby som sa cez nu dostal na cisco a tym padom na net. na tej 500 je oleg firmware. este poznamka to cisco vyzaduje wpa. Ten kluc bude vyzadovat od notebooka?
- lexik
- Začátečník

-
Známý problém. P2p klient otevírá spoustu nových konexí a routr si je zapisuje do tabulky (ip_conntrack). Protože spousta protistanic vůbec neodpoví, routr ponechává údaje v tabulce nutnou dobu (timeout) a tím blokuje nová spojení jiným počítačům. P2p klient je přitom mnohem agresivnější, tak má mnohem větší šanci se dostat do tabulky. Ostatní počítače jedou velmi pomalu, přesto, že celková rychlost je malá.Highlander píše:No obavam se ze tohle nepomuze....Neni to zpusobeny vytizenim linky(maximalni rychlosti internetu)...Kdyz spustim na dvouch PC Unreal tournament tak ten si vezme maximalne ve hre 6kB/s takze to je 12kB/s vytizeni rychlosti internetu.To pri maximalni rychlosti myho netu je asi 1%.pavel.minarik píše:omezit těm "jiným PC" šířku pásma co mají do netu, mělo by to v tom asusu jít
Takze problem bude nekde v nastaveni rozdelovani packetu,ale wubec newim kde a co to zpusobuje:X
Řešení:
1. Zvětšit velikost tabulky (ip_conntrack).
V linuxu (příklad: zvětším tabulku na 65228 položek):
echo "65228">/proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_max
2. Zkrátím dobu po kterou budu údaje přechovávat v tabulce.
V linuxu (příklad: zkrátím dobu na 1200 sekund):
echo "1200" >/proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_established
Jdou tam nastavit ještě další položky, ale tyhle dvě jsou asi nejdůležitější. Po jejich změně se stane router mnohem odolnější. Tento příklad jsem použil na běžném starém PC, který slouží jako routr s vynikajícím úspěchem. Asus obsahuje také linux a mělo by jít tam obdobné údaje také nastavit, ale nezkoušel jsem to, neboť jej nemám. Nevím jak vysoko lze nastavit položku ip_conntrack_max, kvůli omezené velikosti paměti RAM. Asus má myslím pouze 32 MB. Ale 8000 položek by snad mohl zvládnout.
- st.slama
- Začátečník

-
- Odo
- Nováček

-
uz tři roky mi wl-500g deluxe funguje bezvadně, jsem nenáročnej začátečnik. Ale změnil jsem provaidera a mám se přihlašovat do síte s IP 192.168.1.25 a wl-500gD to nechce povolit. Dokud jsem mel starý FW 1.8.něco.něco tak to chvily fungovalo a pak se sama zmenila IP pro wan a internet nesel. tak jsem tam nahral FW 1.9.6.0 a tuhle IP me to nedovoli ani napsat. nevíte někdo co s tim?
Ještě jedna chybička, když jsem nastvil stejnou IP, masku a branu na pocitaci i na wl-500g deluxe tak se mi kousnul počitač i wl-500g deluxe. dvakrat po sobě.
Ještě jedna chybička, když jsem nastvil stejnou IP, masku a branu na pocitaci i na wl-500g deluxe tak se mi kousnul počitač i wl-500g deluxe. dvakrat po sobě.
- embert
- Nováček

-
V nastavení routeru najeď na IP Config / DHCP Server
Tam změň IP Pool Starting Address:192.168.2.2
IP Pool Ending Address:192.168.2.254
Na tvém PC pak nastav IP adresu buď manualně v tomto rozsahu, nebo ji nech přiřadit automaticky.
Problém nejspíše vzniká v tom, že ti router přiděluje IP adresy ve stejném rozsahu, jaký má síť, do které se ten router připojuje.
Tam změň IP Pool Starting Address:192.168.2.2
IP Pool Ending Address:192.168.2.254
Na tvém PC pak nastav IP adresu buď manualně v tomto rozsahu, nebo ji nech přiřadit automaticky.
Problém nejspíše vzniká v tom, že ti router přiděluje IP adresy ve stejném rozsahu, jaký má síť, do které se ten router připojuje.