Vypíná se

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vypíná se

Příspěvek od jenda.69 »

Dneska jsem si pořídil a zapojil:
Zvukovku: Creative X-Fi Xtreme Audio
Chladič VGA: Zalman VF700-Cu
Chladič CPU: Arctic Coolint Silent Copper 2TG

Jenže mam problém. Zapnu počítač, najedou Windows a spadne to takovým způsobem, že se všecky větráčky vypnou, monitor taky, zkrátka vypnuto, jenom zelený světýlko na case svítí jako zapnuto... Musim podržet 5s power, aby zhasnulo a já s tim mohl cokoliv udělat...

Odpojil jsem zvukovku s tim, že by to mohl bejt nějakej konflikt s AC97, ale stejně to spadlo... tak jsem zkusil jen takovou blbinu, co mě napadla. Odpojil jsem Zalmana a zapnul... A počítač normálně naběhl a funguje..
Problém je v tom, že grafiku bych rád chladil :-D a navíc ten chladič byl drahej jak prase.

Nevíte, proč mi to takhle dělá?
Měl jsem ho zapojenej přímo do konektoru chasis na desce, zkoušel jsem ho zapojit na takovou tu redukci na zapojení 5V (tak bych to nakonec používal rád), ale počítač se dřív nebo později vypne stejně...
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

A nebude v tomto pripade problem v tom "Case: jakýsi Eurocase s 350W zdrojem;" ?
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Taky jsem si to myslel, jenže tomu nic nenasvědčuje... Vyndal jsem z počítače TV kartu a zvukovku a pořád stejnej problém.
Když větráček nezapojim, tak to běží (zdá se) dobře...
Teď jsem zkoušel dát PCI karty dál od toho chladiče a zdá se to taky stabilnější...
Když jsem je měl blízko, tak jsem chladič zkusil napájet z USB rozbočovače (do kterýho vede kabel ze zásuvky) a počítač se s tim taky hryznul...

//v Linuxu to taky padlo, ale přijde mi trošku blbý to hodit na větráček na grafice... neni možný, že je třeba něco špatně s CPU, nebo tak? Já vůbec netušim, co takovýhle vypnutí může znamenat... Nemůže na to bejt nějaká volba v BIOSu?

/// tak myslim, že už jsem to vyřešil (jelikož se mi to už dlouho nevyplo i když jsem zkoušel lost coast a Crysis... Měl jsem totiž obráceně ten chladič CPU, takže špatně dosedal...
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“