co je lepší na stahování Torent - StrongDC++ - Rapidshare
- frpasl
- Nováček

-
co je lepší na stahování Torent - StrongDC++ - Rapidshare
Podělte se o rady a zkušenosti co je lepší na stahování Torent - StrongDC++ - Rapidshare hlavně mi jde o stahování her jaké jsou rozdíly a taky jaká je jejich bezpečnost či nebezpečnost
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

Na stahování her ti doporučuji STEAM
Sice tam není vše a musíš obětovat nějakou tu kačku, ale máš to legálně a s celou řadou dalších výhod, které ti warez ani klasické legální krabicové verze nenabídnou
. Můžeš se také připojit do zdejší pctforum STEAM komunity a to za to stojí
.
No, ale budu přepokládat, že máš na mysli freeware hry a dema
. Z toho, co jmenuješ, ti doporučuji Rapidshare Premium před ostatními, neb tato služba představuje komfort, které ty ostatní imho nenabízí, a především nejde o P2P, tedy pokud stahuješ z Rapidu, tak opravdu jen stahuješ, tj. zároveň neuploaduješ a upload, tj. další šíření, je z hlediska pohledu orgánů činných v této oblasti společensky nebezpečnější. Tedy pokud máš na mysli pod "nebezpečností" riziko nějakého "odhalení" a s tím spojeného postihu. V tomto směru se mi z hlediska odhalení a průkaznosti protiprávního jednání jeví jako nejhorší DC++, ozvláště je-li toho více a dlouhodobě pod stejnou IP (za Rapida Premium musíš ale něco zaplatit). Ale vlastně, co to píšu, stahuješ jen freeware hry a dema, takže se nemáš čeho bát
.
edit: je tedy otázkou, jak dlouho Rapidshare ještě vydrží, neb jsem četl, že i on čelí právním krokům. Ale maximálně to dopadne tak, že jedna služba zanikne a obdobná - podobně rozšířená - ji nahradí. Nebo opět Rapid, ale opět v jiném státě pod jiným právním řádem.
No, ale budu přepokládat, že máš na mysli freeware hry a dema
edit: je tedy otázkou, jak dlouho Rapidshare ještě vydrží, neb jsem četl, že i on čelí právním krokům. Ale maximálně to dopadne tak, že jedna služba zanikne a obdobná - podobně rozšířená - ji nahradí. Nebo opět Rapid, ale opět v jiném státě pod jiným právním řádem.
show must go on..
- Maxtor
- Začátečník

-
Pokud se na vec budeme divat z pohledu zakona.. vhodne neni ani jedno reseni. Hra je chranena zakonem a stahovat ji nelze.. porusujes zakon.. o to vice jsi potom piratem pokud pouzivas napr StrongDC, pripadne Torrent.. zde data totiz i odesilas a to uz pred soudem nemusi byt zadna legrace..
Pokud se tedy mam striktne drzet zakona.. at zije Rapidshare.. zde totiz pouze stahujes, v pripade filmu a muziky potom naprosto legalne.. navic ti nehrozi cekani na download.. vse jede na max..
Pokud se tedy mam striktne drzet zakona.. at zije Rapidshare.. zde totiz pouze stahujes, v pripade filmu a muziky potom naprosto legalne.. navic ti nehrozi cekani na download.. vse jede na max..
- frpasl
- Nováček

-
To je přesně to co mne zajímá bezpečnost před zákonem známému se stalo který má připojení přes poskytovatele připojení přes wifi na net (používá StrongDC++) tak od poskytovatele přišel email že mu chodí emaili od ochránců autorských práv že poskytuje připojení na net někomu který používá nelegální zdílení souborů aby stím něco udělal že si jinak budou stěžovat na živnostenském úřadu jaký je rozdíl mezi Torentem a StrongDC++ oboje je sdílení nebo? Rapidshare to není sdílení?
- Maxtor
- Začátečník

-
Torrenty i StrongDC vyuzivaji system sdileni dat.. DC++ site samotne, co se tyce downloadu audio a video dat, jsou samozrejme legalni take, nicmene konkretne klient StrongDC vyuziva system peeru a sdili data, tzn. cini download nelegalnim..
Rapidshare je potom bezny internetovy disk.. jeho vyhodou je, "cisty" download na plne rychlosti.. nekdo ty data musi na rapid ulozit.. ty musis najit, kde jsou a pak uz jen tahas..
Nic to ale nemeni na downloadu her a programu.. ten je nelegalni v jakemkoli pripade..
Rapidshare je potom bezny internetovy disk.. jeho vyhodou je, "cisty" download na plne rychlosti.. nekdo ty data musi na rapid ulozit.. ty musis najit, kde jsou a pak uz jen tahas..
Nic to ale nemeni na downloadu her a programu.. ten je nelegalni v jakemkoli pripade..
- Thellwin
- Administrátor

Imho i u StrongDC záleží na tom co sdílíš. U torrentu automaticky sdílíš to, co zorvna taháš a to u DC neplatí, tam sdílíš to, co jsi určil, že budeš sdílet, ale ne to co zrovna taháš. Nabízení nekompletních věcí je dokonce postihováno.
Takže tahání audio a video dat může být legální i přes DCčko, ale člověk musí sdílet pouze volně šířitelné materiály. U torrentu je nelegální i tahání audio a video dat, protože se automaticky sdílí.
Takže tahání audio a video dat může být legální i přes DCčko, ale člověk musí sdílet pouze volně šířitelné materiály. U torrentu je nelegální i tahání audio a video dat, protože se automaticky sdílí.
Goldnoob team proud member!
- Maxtor
- Začátečník

-
No.. a to je prave tvuj velky omyl..Thellwin píše:U torrentu automaticky sdílíš to, co zorvna taháš a to u DC neplatí, tam sdílíš to, co jsi určil, že budeš sdílet, ale ne to co zrovna taháš.
No.. a prave pres Strong tohle neplati..Thellwin píše:Takže tahání audio a video dat může být legální i přes DCčko, ale člověk musí sdílet pouze volně šířitelné materiály.
- Thellwin
- Administrátor

- Maxtor
- Začátečník

-
- Thellwin
- Administrátor

- frpasl
- Nováček

-
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Já poslední dobou používám pouze Rapidshare.com a mam zaplacenej premium, občas něco sousnu i přes uTorrent.
Na Rapidshare je v podstatě všechno a jede max. rychlostí. Linky nacpu do Free Download Manageru a o nic se nemusím starat.
Na Rapidshare je v podstatě všechno a jede max. rychlostí. Linky nacpu do Free Download Manageru a o nic se nemusím starat.
Na RapGet jsem moc chvály neslišel (možná jen plky - nevím, neměl jsem potřebu zkoušet), tak jsem rovnou žačal používat Free Download Manager, ten ja absolutně bezchybnej.frpasl píše:jak tak čtu tak asi je nejlepší stahovat přez RapGet a koupit Rapidshare premium nebo se pletu
Jen další blázen, v bláznivém království.
- chovo
- Začátečník

Co si nan pocul? Ja som s rapget-om velmi spokojny, mam premium a taham iba cez rapget. Navyse sa da dobre pouzit na vypinanie pcRaoul Duke píše: ...
CPU: AMD FX-8350 + NOCTUA NH-C14 MB: ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 RAM: A-Data 2x4GB 2133MHz CL10 XPG Series GPU: ASUS R9 280X-DC2T-3GD5 HDD: Intel 330 180GB + OCZ Vertex2 60GB + WD 640GB AAKS + Samsung 500GB + WD CB 1000GB sound: SB X-Fi Titanium DVD-RW: LG GH22NP20 case: CM Stacker 831 + 4x NOCTUA NF-P12 PSU: Corsair RM650 keyboard: Logitech G15 v.2 mouse: Logitech G500 + Razer eXactMat display: LG W2452T ntb: ASUS P31J
- kotas
- Středně pokročilý

Torrents
and program BitLord 
Naposledy upravil(a) kotas dne čtv 14. úno 2008, 20:17, celkem upraveno 1 x.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Caderom
- Začátečník

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Rapget je dost primitivní záležitost. Doporočuju zkouknout Free Download Manager, má spoustu užitečnejch funkcí.chovo píše:Co si nan pocul? Ja som s rapget-om velmi spokojny, mam premium a taham iba cez rapget. Navyse sa da dobre pouzit na vypinanie pcRaoul Duke píše: ....
Jen další blázen, v bláznivém království.
- frpasl
- Nováček

-
takže stahovaní pře Rapidshare a jemu podobným je z hlediska bezpečnosti před zákonem nejlepší? nerad bych dopadnul jako poslední dobou dost studentu který pozatýkali ohledně sdílení a taky mne zajímá jak je to když máš připojení na net přes zprostředkovatele wifi, U-fon, CDMA nebo ADSL má ňáký vliv na případné problémy nebo je to jedno přes koho jsi připojen?
- shadow
- Středně pokročilý

Jak už tady padlo, i pouhým stahováním a následným užitím nelegálního software z Rapidshare porušuješ platné právní předpisy a vystavuješ se nebezpečí postihu. Nicméně, pokud někde nebudeš troubit do světa, že máš tuny warezu a nebudeš dále šířit, obzvláště co zrovna běží Bontonu v české verzi v kinech
, aby z tebe neudělali exemplární případ, tak by se o tebe v podstatě neměl nikdo zajímat. Takových lidí jsou totiž u nás desetiticíce, ne-li víc a s takovou masou bojovat nelze (maximálně jen zastrašováním na exemplárních příkladech a trestech a s tím spojenou masivním medializací, i to je ale v konečném důsledku marný boj, neboť nelze bojovat represí, i když třeba na Tobě zrovna, jak vidno, aspoň dočasně nějaký ten dopad případ Simpsonů a jemu podobné zanechaly
)
Pokud budeš mít přesto ale obavu, své obavy můžeš zmírnit třeba užíváním nějaké VPN s dynamickým přidělováním IP, kde navíc nejsou ukládány žádné logy provozu. Ale to už bude placená služba a navíc může znamenat i nějaké zpomalení rychlosti stahování.
Ač nemám informace přímo z první ruky a mohu se mýlit, tak se domnívám, že ISP jinak logy internetové komunikace u nás dělají a uchovávají a na příkaz soudu ke sdělení údajů o uskutečněném telekomunikačním provozu je ISP Policii ČR poskytne. Ale nechtěl bych tady šířit mýty, tak mně prosím kdyžtak opravte.
A jinak platí staré známé: Kdo se bojí, nesmí do lesa. A ty se evidentně bojíš. Tedy, jak už jsem uvedl na začátku, doporučuji ti raději legální formu, a to STEAM, popř. jiné legální distribuční kanály. Počítačové hry nejsou nijak nedostupnou záležitostí, které by se musely warezit a i z morálního hlediska se mi zdá warezit software horší, než třeba filmy nebo hudbu. Rozhodnutí je na ale na tobě
Pokud budeš mít přesto ale obavu, své obavy můžeš zmírnit třeba užíváním nějaké VPN s dynamickým přidělováním IP, kde navíc nejsou ukládány žádné logy provozu. Ale to už bude placená služba a navíc může znamenat i nějaké zpomalení rychlosti stahování.
Ač nemám informace přímo z první ruky a mohu se mýlit, tak se domnívám, že ISP jinak logy internetové komunikace u nás dělají a uchovávají a na příkaz soudu ke sdělení údajů o uskutečněném telekomunikačním provozu je ISP Policii ČR poskytne. Ale nechtěl bych tady šířit mýty, tak mně prosím kdyžtak opravte.
A jinak platí staré známé: Kdo se bojí, nesmí do lesa. A ty se evidentně bojíš. Tedy, jak už jsem uvedl na začátku, doporučuji ti raději legální formu, a to STEAM, popř. jiné legální distribuční kanály. Počítačové hry nejsou nijak nedostupnou záležitostí, které by se musely warezit a i z morálního hlediska se mi zdá warezit software horší, než třeba filmy nebo hudbu. Rozhodnutí je na ale na tobě
show must go on..
- snapcase
- Začátečník

RevConnect..imho este vymakanejsi nez strong.Maxtor píše:jj.. to je pravda.. navic mam pocit, ze segmenty umi prave pouze StrongDC.. o jinem klientu nevim..Thellwin píše:Nicméně se toho jde zbavit, pokud se vypne segmentové stahování
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"
♪♫last.fm♫♪
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"
♪♫last.fm♫♪