Levná akustická úprava místnosti

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Levná akustická úprava místnosti

Příspěvek od Jakub24 »

Plata od vajíček nejsou to pravé ořechové, ne že by s nimi snad akustika v místnosti byla špatná, ale přítelkyně to nemůže vystát. :P Koneckonců ani mě se moc nelíbí žít mezi stěnami z šedého kartonu. Prostě bych si chtěl upravit místnost pro nahrávání kondenzátorovým mikrofonem jinak. 30k na profesionální obložení zdí bohužel nemám, ale určitě jde dosáhnout dobrých výsledků i jinak. Napadl mě třeba hodně chlupatý koberec, nebo takové ty molitanové hranoly co se používají na balení křehkých věcí. Nebo třeba molitanová matrace. Paravánek by připadal v úvahu, ale i ten je pro mě teď poměrně velká investice. Má někdo s podobným řešením zkušenosti? Je ještě nějaký způsob, jak zminimalizovat ozvěnu v místnosti?
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

ty molitanovy hranoly se pouzivaji aji v profi, i kdyz tam je to trochu jiny material ale i ten molitan ucel splni...chce to ty hranooly co nejdelsi i tu cast pod nimi co nejtlustsi ale to je asi jasne...pak by jeste slo ke stenam povesit takove ty tezke vlnite zavesy, jesli vis co myslim, neco jako opona v divadle
\\a jeste by mohlo trochu pomoct nahazet na objekty v mistnosti obleceni :roll:
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Jakub24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jakub24 »

Jak na to tak koukám, ty profi panely nejsou tak neúnosně drahé. Kdyby stačilo dát dva do rohu kde mám stativ s mikrofonem, šel bych do toho. Ale odstranily by nepříjemnou uzvěnu i když by byly jen těsně před mikrofonem? Mělo by to vůbec nějaký vliv?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“