2xPCI grafarna v "SLI"?

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
postel114
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2xPCI grafarna v "SLI"?

Příspěvek od postel114 »

Ahoj,
chtel bych se zeptat, docela rad bych si udelal prcu, a dal 2 stare grafarny do PCI portu do jedny desky...
potreboval bych vedet, jestli to vubec jde, chtel bych tam mit 2 monitory.
na tom kompu by normalne jely XPcka tak nekdo pisnete kdo mate zkusenosti :-)
joa a jestli k tomu potrebuju 2 identicke grafarny...podle me ne.

BTW:bylo by husty mit CROSSFIRE na pentiu I 8) :-D
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

2 monitory ti pojdu, urcitu dobu to bolo dokonca jedine riesenie ako mat na PC viac ako jeden monitor. Ale s Crossfire ani SLI to nema nic spolocne, kazda karta riesi svoje veci na svojom monitore, nezdielaju ziadne vypocty, proste su to 2 samostatne zariadenia.

V kazdom pripade je ale vhodne pouzit zariadenia od jedneho vyrobcu kvoli konfliktu ovladacov (ovladace ATI a NVIDIA na jednom systeme si radsej ani nechcem predstavit).
postel114
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od postel114 »

tak dekuju!!!
ja skusim pozit atinu a matroxe, toho poznaj widle, a taky skusim radeona 8500agp a rage II+DVD do pci...to bude mazec mit to na Pentaku I :-D
kazdopadne mockrat dekuju za radu:-)
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Dva monitory se používaly už v době 286 (CGA/EGA/VGA + MDA), takže žádná bomba to nebude.

Jinak u starých PCI grafik nemusí fungovat chod v sekudnárním módu. Tj. každá grafika ti poběží jako primární, ale jen některé jako sekundární. Řekl bych, že třeba rageII na některých Windows sekundárně neběží (kód 10). U W98 by ale třeba mohla. Matrox zas běhá jako sekundární úplně vždycky. Sám tu mám ještě jeden počítač, kde mám snad první matrox pro PCI - mám ho sekundárně a k tomu speciálně připojený studiový 21" monitor.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní grafické karty“