Nakup notebooku - max 15 000 Kč
Moderátor: Don
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý
-
Nakup notebooku - max 15 000 Kč
Jaký je váš rozpočet?
Do 15k Kc.
Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“) ,muze byt i mensi@lehci
Preferujete nějaké značky?
ne
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
kancelarina(word,excel,internet) skladiste mp3,fotek(uprava)
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
nosit
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
ne. pokud jo tak neco mene narocneho, respektive ocekavam neco s integrovanou grafikou kvuli lepsi vydrzi
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
vysokou
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
bez (pobezi tam XP)
Displej
14,15,
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
sirokouhly,normalni je to jedno(spis sirokouhly kvuli cene)
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
minimalne
1. XGA – 1024 x 768
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
pozaduji matny
Kvalita zpracování a design
cokoliv
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
dlouho, 4roky - studium VS
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
AMD i intel
Jak velká má být operační paměť?
1gb minimalne
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
postaci integrovana od intelu(neocekavam vykon)
Jak velký má být pevný disk?
staci 40gb, co jsem koukal prodavaji se jen 80gb
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
potrebuji, staci normalni ctecka. Pokud bude umet vypalovat nevadi.
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)? bluetooth(neni podminkou,potesi) wi-fi(neni podminkou)
//D.M. úprava nadpisu
Do 15k Kc.
Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“) ,muze byt i mensi@lehci
Preferujete nějaké značky?
ne
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
kancelarina(word,excel,internet) skladiste mp3,fotek(uprava)
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
nosit
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
ne. pokud jo tak neco mene narocneho, respektive ocekavam neco s integrovanou grafikou kvuli lepsi vydrzi
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
vysokou
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
bez (pobezi tam XP)
Displej
14,15,
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
sirokouhly,normalni je to jedno(spis sirokouhly kvuli cene)
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
minimalne
1. XGA – 1024 x 768
b) širokoúhlý
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
pozaduji matny
Kvalita zpracování a design
cokoliv
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
dlouho, 4roky - studium VS
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
AMD i intel
Jak velká má být operační paměť?
1gb minimalne
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
postaci integrovana od intelu(neocekavam vykon)
Jak velký má být pevný disk?
staci 40gb, co jsem koukal prodavaji se jen 80gb
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
potrebuji, staci normalni ctecka. Pokud bude umet vypalovat nevadi.
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)? bluetooth(neni podminkou,potesi) wi-fi(neni podminkou)
//D.M. úprava nadpisu
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych se podíval po něčem typu Acer Aspire 5520G, nebo TravelMate 5520 (ten by mohl mít relativně slušnou výdrž, bohužel je trošku těžší) nebo HP Compaq 6720s (ale v tvý cenový bude spíš s Celeronem - ty předchozí dva s Athlonem Mobile na tom budou po většině stránek líp)... Akorát se bojím, že s tím matným displejem bude problém (ten by teoreticky mohla mít Toshiba L40 nebo Lenovo N200 - ale opět jenom s Celeronem M - myslím si, že lepší je přežít lesklej displej s dvoujádrovým Mobile Athlonem)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý
-
takhle pocitam s jednojadrem - dvoujadro mi bude ve wordu uplne na nic. A radsi bych teda neco s otevrenym nasobicem kvuli EIST, CnQ.Don Martinez píše:Osobně bych se podíval po něčem typu Acer Aspire 5520G, nebo TravelMate 5520 (ten by mohl mít relativně slušnou výdrž, bohužel je trošku těžší) nebo HP Compaq 6720s (ale v tvý cenový bude spíš s Celeronem - ty předchozí dva s Athlonem Mobile na tom budou po většině stránek líp)... Akorát se bojím, že s tím matným displejem bude problém (ten by teoreticky mohla mít Toshiba L40 nebo Lenovo N200 - ale opět jenom s Celeronem M - myslím si, že lepší je přežít lesklej displej s dvoujádrovým Mobile Athlonem)...
pozaduji maximalne dlouhou vydrz s matnym displejem.
Nejsou acery dost spatne? (mluvim k tomu TravelMate 5520, ktery se mi i celkem zamlouva)
- bonavox
- Začátečník
-
Vykašli se na Acery, Asusy, HP a všechno ostatní a kup si něco, co má pořádnou plnohodnotnou klávesnici, tzn. včetně numerické. Jakmile to jednou zkusíš, budou ti všechny ostatní notebooky bez numerické klávesnice připadat komické a nepoužitelné.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52091
MicroStar VR610X-067CZ
AMD Athlon 64 X2 / 2GB RAM / 160GB disk / Radeon X1270 / 1280x800
Modem, LAN, WLAN, Bluetooth, čtečka karet
Předpokládaná doba výdrže (hodiny) "až": 3
Co chceš za ty prachy víc? Já mám doma podobnej model, výdrž opravdu odpovídá, je lehkej, rychlej. A navíc má dospělou klávesnici.
Jediný co to nesplňuje je matný displej, ale vůbec se toho neboj, je to normálně použitelné i venku za denního světla.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52091
MicroStar VR610X-067CZ
AMD Athlon 64 X2 / 2GB RAM / 160GB disk / Radeon X1270 / 1280x800
Modem, LAN, WLAN, Bluetooth, čtečka karet
Předpokládaná doba výdrže (hodiny) "až": 3
Co chceš za ty prachy víc? Já mám doma podobnej model, výdrž opravdu odpovídá, je lehkej, rychlej. A navíc má dospělou klávesnici.
Jediný co to nesplňuje je matný displej, ale vůbec se toho neboj, je to normálně použitelné i venku za denního světla.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nový Acery mi přijdou OK, ale na trhu zase nejsou nijak výrazně dlouho (rok) - za tu dobu se mi ale nezdá, že by si na ně lidi nějak výrazně stěžovali... Jinak i vzhledem k PowerNow! je Mobile Athlon lepší volba - ty dvě jádra jsou bonus navíc ...
bonavox: numerická klávesnice je sice hezká, ale znamená to samozřejmě zmenšení (a to podle mě výrazný) jednotlivejch čudlíků, omezení rozestupů mezi nimi atd. - osobně si nemyslím, že je numerická klávesnice u 15" laptopu nějaká výrazná výhra (spíš díky tomu ergonomie pláče)... V případě nutnosti není problém za pár stovek dokoupit externí klávesnici s USB...
bonavox: numerická klávesnice je sice hezká, ale znamená to samozřejmě zmenšení (a to podle mě výrazný) jednotlivejch čudlíků, omezení rozestupů mezi nimi atd. - osobně si nemyslím, že je numerická klávesnice u 15" laptopu nějaká výrazná výhra (spíš díky tomu ergonomie pláče)... V případě nutnosti není problém za pár stovek dokoupit externí klávesnici s USB...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- bonavox
- Začátečník
-
Mám 193 cm / skorometrák a tomu odpovídající velikost prstů na rukou a nemám s velikostí kláves na tom MSI sebemenší problém
Je to obrovská výhra, jak píšu, když mám sednout k nějakému notebooku, co numerickou klávesnici nemá, upřímě lituju uživatele, kterej s tím musí dělat a psát něco s čísly na takovém stroji je pomalu utrpení ...
A tahat s sebou nějakou externí klávesnici? Proč, když jsou dnes už za babku plnohodnotná řešení ... ?
Je to obrovská výhra, jak píšu, když mám sednout k nějakému notebooku, co numerickou klávesnici nemá, upřímě lituju uživatele, kterej s tím musí dělat a psát něco s čísly na takovém stroji je pomalu utrpení ...
A tahat s sebou nějakou externí klávesnici? Proč, když jsou dnes už za babku plnohodnotná řešení ... ?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý
-
- James.Sniper
- Začátečník
-
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Prakticky jo, nekoukej ale jenom na procesor - záleží na celým zbytku notebooku, na tom jak výrobce zvládl power management, na baterce - nedá se to posuzovat jenom takhle - pokud je všechno provedený dobře může mít notebook s CPU od AMD skoro stejnou ne-li lepší výdrž než ten s procesorem od Intelu...[CZ]mike píše:takze NB s turionem bude mit stejnou spotrebu jako turion 2x?
Acer TravelMate 4320 s Celeronem M...[CZ]mike píše:jinak vim ,ze to je asi nesmysl. Ale neco se 14palcovym displejem? NB bude pro slecnu co nevazi snad ani 45kg.
bonavox: Nesouhlasím - mně by prostě vadil ten prťavej Enter, Backspace... Chápu, že tohle je dost subjektivní, ale netvrdil bych tady - neber nic než MSI, ty mají i u 15" kousků numerickou klávesnici - ostatní výrobci ji tam nedávají (proč?)...
- m.stepanek
- Nováček
-
- bonavox
- Začátečník
-
Tak se mi zdá, že tu někdo mluví o něčem, co ani neviděl, co? Jakej prťavej Enter? Enter má úplně normální velikost. Jakej prťavej Backspace? Backspace má úplně normální velikost. Enter i Backspace to má úplně stejně velký jako ten Acer, na kterej tu odkazuješ. Jediný co je prťavý, je pravej Shift ...Don Martinez píše:... mně by prostě vadil ten prťavej Enter, Backspace...
Než začnu o něčem debatovat, doporučuju se někde na webu podívat aspoň na nějakou fotku toho, o čem mluvím. Mohlo by se pak totiž lehce stát, že pak člověk píše poněkud pomýlené příspěvky ...
Já prostě jen píšu svou zkušenost z použíání dvou notebooků, co mají numerickou klávesnici. Firemní mám HP9420, ten je ale pravda dražší a těžší, taky má 17" displej, což umožňuje zcela plnohodnotnou velkou klávesnici (rozumněj má větší mezery mezi klávesama + mezeru mezi numerickým blokem a šipkama a mezi šipkama a blokem "hlavních" kláves).
Pak mám doma soukromý MSI, taktéž s numerickou klávesnicí. Jak už jsem psal, mám-li někde potom dělat na notebooku bez této numerické klávesnice, je to utrpení.
A k tomu tvrzení "jedině MSI" ... HP nenavrhuju, bo je dražší, naproti tomu onen MSI je jediný notebook do uvedené ceny, o kterém vm, že má numerickou klávesnici a navíc i dobrou výbavu. A že ostatní výrobci nic takového nenabízí? Inu to je ale jejich chyba, že na to ještě nepřišli a jen těží z "hlouposti" zákazníků, že jim to stále kupují, nic víc ...
Nikoho do ničeho nenutím, jsou to ostatně Vaše peníze a vy na tom budete lámat číslice přes Shift/Fn.
Naposledy upravil(a) bonavox dne ned 10. úno 2008, 16:42, celkem upraveno 3 x.
- bonavox
- Začátečník
-
Tak nevím, ale já zrovna minulý týden instaloval na tento noťas kolegovi z práce WinXP a nevím o tom, že by nepodporoval WinXP. Pravda, v diskusích jsem našel hodně stejných příspěvků, ale stačí se podívat na web výrobce, že:m.stepanek píše:VR610X-067CZ - je to pěknej stroj, ale bacha !!, nepodporuje XP !!, pouze ty po... visty, což je špatně, škoda, šel bych do něj hned. Jestli se s tím nechá něco dělat, sem s tím..
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1352
To je něco podobnýho, jak jsem psal před chvílí - než o něčem začnu psát, chtělo by to ...
- faugusztin
- Začátečník
-
[quote="bonavox"][/quote]
To, ze tu vychvalujes numericky blok je jedna vec. To, ze to MSI ma uplne retardovane umiestnene Insert/Delete/Home/End/PgUp/PgDn ale uz nespomenies. Ano, umiestnenie tychto klaves do praveho horneho rohu je retardovane - neznasal som to na HP a tu je to rovnako blbe. A ako sa pozeram na ten obrazok toho notebooku, tak nic v zlom, ale vsetky klavesy na tej klavesnici su mensie ako normalne.
Takze dakujem pekne, ale pri 15,4 notebookoch je numericky blok "prasarna" a nie vyhoda.
Edit: Ad cislice cez Shift/Fn - o moznosti prepnut klavesnicu na anglicku si este nepocul ? .
To, ze tu vychvalujes numericky blok je jedna vec. To, ze to MSI ma uplne retardovane umiestnene Insert/Delete/Home/End/PgUp/PgDn ale uz nespomenies. Ano, umiestnenie tychto klaves do praveho horneho rohu je retardovane - neznasal som to na HP a tu je to rovnako blbe. A ako sa pozeram na ten obrazok toho notebooku, tak nic v zlom, ale vsetky klavesy na tej klavesnici su mensie ako normalne.
Takze dakujem pekne, ale pri 15,4 notebookoch je numericky blok "prasarna" a nie vyhoda.
Edit: Ad cislice cez Shift/Fn - o moznosti prepnut klavesnicu na anglicku si este nepocul ? .
- m.stepanek
- Nováček
-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý
-
- James.Sniper
- Začátečník
-
Co se týče klávesnice u MSI, mám taky nb od MSI a musím říct, že rozmístění a velikost některých kláves je fakt na.... dalo by se to udělat mnohem lépe! Zas na druhou stranu, kdybych teď volil, kterou klávesnici si vybrat, jestli normální (jako např. u HP) nebo tu od MSI, volil bych od MSI s numerickou klávesnicí. Toť můj názor. Samozřejmě ji nikomu nevnucuji!
for faugusztin: Kdes přišel na to, že všechny klávesy jsou menší? Jen kvůli tobě jsem vytáhl 8let starou klávesnici Chicony, vytáhl z ní jednu klávesu a zjistil, že klávesnice Chicony má o nepatrný fous menší klávesy než MSI! S retardovaným rozmístěním a velikostí některých kláves souhlasím.
for faugusztin: Kdes přišel na to, že všechny klávesy jsou menší? Jen kvůli tobě jsem vytáhl 8let starou klávesnici Chicony, vytáhl z ní jednu klávesu a zjistil, že klávesnice Chicony má o nepatrný fous menší klávesy než MSI! S retardovaným rozmístěním a velikostí některých kláves souhlasím.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Logicky by bejt menší měly - pokud to vezmu tak, že standardní 15,4" laptop má klasickou ntb klávesnici + 2 - 3 cm místa po obou okrajích - nevidím možnost jak na tuto plochu nacpat ještě numerickou část klávesnice a přitom nezmenšovat zbytek kláves - pokud mi někdo změříte velikost jednoho čudlu, můžu to porovnat se svým HP (1,8 x 1,8 cm klávesa Y, měřeno plastovým pravítkem ) a uvidíme kdo má pravdu ...James.Sniper píše:for faugusztin: Kdes přišel na to, že všechny klávesy jsou menší? Jen kvůli tobě jsem vytáhl 8let starou klávesnici Chicony, vytáhl z ní jednu klávesu a zjistil, že klávesnice Chicony má o nepatrný fous menší klávesy než MSI!
- S.h.I.t.
- Začátečník
-
MSI M670X - plná klávesnice, 15,4": klásesa Y: 1,3*1,3cm v nejmenším rozměru, pokud vezmu celý rozměr (tzn. základnu toho komolýho jehlanu, jehož tvar klávesa má), tak 1,7*1,7cmDon Martinez píše: nezmenšovat zbytek kláves - pokud mi někdo změříte velikost jednoho čudlu, můžu to porovnat se svým HP (1,8 x 1,8 cm klávesa Y, měřeno plastovým pravítkem ) a uvidíme kdo má pravdu ...
//D.M. takže zmenšení ano, ale minimální - 1 mm je zanedbatelnej... Dobře ...
- faugusztin
- Začátečník
-
Tak si pozrime klavesnicu tvojho notebooku - ta sada klaves medzi pismenovou castou a numerickym blokom je strasna. Pisat znaky ako apostrof, uvodzovky, ciarka, bodka, lomitka, niektore slovenske pismena musi byt strasne (tie klavesy vyzeraju na sirku zhruba ako polovicne oproti ostatnym). Navyse to iste so sipkami, snad najpouzivanejsimi klavesami na pocitaci. "Normalnost" tychto klaves mi ako programatorovi ziadny numericky blok nenahradi.S.h.I.t. píše: MSI M670X - plná klávesnice, 15,4": klásesa Y: 1,3*1,3cm v nejmenším rozměru, pokud vezmu celý rozměr (tzn. základnu toho komolýho jehlanu, jehož tvar klávesa má), tak 1,7*1,7cm
- S.h.I.t.
- Začátečník
-
netvrdim, že to rozložení je kdovíjak dobrý, spíš naopak... opravdu je to dots natěsno a trfit se je občas malej zázrak. Nicméně sem si na to rozložení zvyknul, takže už mi to problémy nedělá.
Největší problém tam pro mě byl v malym pravym Shiftu a hned vedle něj umístěný šipky. + nepochopil sem zdvojení klávesy |\ (nad a pod enterem).
Největší problém tam pro mě byl v malym pravym Shiftu a hned vedle něj umístěný šipky. + nepochopil sem zdvojení klávesy |\ (nad a pod enterem).