Rozbitý HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Petr Přibyl
Začátečník
Začátečník

Rozbitý HDD

Příspěvek od Petr Přibyl »

mám problém s HDD... po spuštění, probliklne načítání windows, pak problikne modrá obrazovka a udělá to znova restart, po projetí utilitou od seagate objevilo vadný místa tak pude na reklamaci, ale chtěl bych z toho vydolovat data, nabootoval jsem z jiného disku ale při pokusu otevřít a podivat se na ten druhý pojebaný disk mi to napíše ''Disketa v jednotce F není naformátovaná. Chcete ji naformátovat?'' zkusil jsem PartitionMagic, chkdsk,... včechny ty programy vypíšou správnou velikost toho disku i to že je typu NTFS, zkusil sem chkdsk F: /F ...dojel tak do 25% a pak se PC a nereagoval, ani myš se nepohnula pomohl až čudlik restart, to samé při analýze v GetDataBack zase 25% a PC vytuhl, jen Testdisk po delšim chroupání tuhle hranici překonal a zanalyzoval to až do konce, ale co teď? angličtinou moc nevládnu tak se bojim abych to eště nějakou volbou nezhoršil :sad: poraďte please co zvolit abych to víc nepoškodil a ziskal data zpět, zatim stále končim u té windows hlášky že ta disketa(diť je to HDD!) neni naformátovaná a zda-li ji chci naformatovat :(

EDIT ...tak sem tedy zariskoval a vyzkoušel snad vše v Testdisku, jednou jsem zas zkusil otevřítí ten disk... a zázrak už to de, nevim co jsem s tim udělal ani čim to opravil ale jede uf
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
sysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sysel »

jestli si ten disk rozjel tak si zalohuj data a pokud by byl dalsi problem tak reklmace.
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
CernyZid
Nováček
Nováček

Příspěvek od CernyZid »

sysel píše:jestli si ten disk rozjel tak si zalohuj data a pokud by byl dalsi problem tak reklmace.
Pri reklamaci ti ty data vymazou takze nvm jak by mu to pomohlo :-D
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Zdravim vsechny
tak se mi stala neprijemna vec
mel sem v pc kamosuv disk(s-ata) a muj sem mel odpojenej(p-ata)
potom sem napojil muj disk spustil pc a z niceho nic se od napajeciho konektoru zacalo kourit :lol: tak sem rychle vypl pc...
a potom zkusil zapnout pc a nic pc nenajelo vypada to asi na spatnej napajeci konektor:(
odpojil sem hdd a vse bez problemu najelo
takze kdyz mam zapojenej disk tak se nechce spustit pc :(
podle me to vypada na spatnou elektroniku :x takze uz si asi ty data tezko nekde zalohuju co?
hdd nejspis poputuje na reklamaci nebo si ho necham vymenit za jinej
ale docela sranda jen tak mi zmyzelo 150Gb dat :)
kdyztak hodte naky poznatky cim by to mohlo byt...
ale asi na 99% mi ten disk odesel coz potesi:)
od tedka zalohuju :roll:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“