vytvoreni RAID 1 - problem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
chumpus
Nováček
Nováček

vytvoreni RAID 1 - problem

Příspěvek od chumpus »

zdravím.
Mám desku GB GA-P35-DS4 a na sata disku nainstalovaný systém (XP pro). Rozhodl jsem se přidat dva WD3200AAKS do raidu 1. Disky jsem normálně zapojil, v biosu podle desky nastavil konfiguraci sata disků a následně vytvořil raid 1. Jenže pak mi nenaběhne systém - objeví se jenom nabíhací obrazovka winů (asi na 2 vteřiny) a pak se systém restartuje. Musím pak raid zrušit aby zase naběhl systém.

Tohle je můj první raid, takže s tím nemám vůbec zkušenosti...předpokládám že když dám v biosu nastavení na raid, tak tam vznikne konflikt s původním systémovým diskem. Jenže jak z toho? budu rád za každou radu...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

K základní desce jsi určitě dostal AHCI/RAID Drivers disketu, že? Takže musíš udělat čistou instalaci Win a při načítání systémových ovladačů zmáčknout F6 a vybrat příslušný RAID driver.

Visty mají tento driver integrovaný.

Každopádně je potřeba nové instalace Win.

// Mno jestli jsi měl jednu 3200AAKS se systémem (Win XP) a přidal jsi druhou 3200AAKS, tak by mě zajímalo, jak jsi to zapojil bez reinstalu...

Jestli jsi měl jeden systémák a k němu dva nové 3200AAKS, tak to je pak jiná a já to špatně pochopil.
Naposledy upravil(a) h4__ dne ned 10. úno 2008, 19:17, celkem upraveno 1 x.
chumpus
Nováček
Nováček

Příspěvek od chumpus »

už nic, vyřešeno

EDIT: to co píšeš nebylo potřeba, zvládnul jsem to bez toho
chumpus
Nováček
Nováček

Příspěvek od chumpus »

h4__ píše:Jestli jsi měl jeden systémák a k němu dva nové 3200AAKS, tak to je pak jiná a já to špatně pochopil.
je to přesně takhle. myslel jsem že jsem to vyjádřil srozumitelně.

a předtím mi to nešlo z mojí vlastní blbosti, pitomá chyba.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

h4__ píše:K základní desce jsi určitě dostal AHCI/RAID Drivers disketu, že? Takže musíš udělat čistou instalaci Win a při načítání systémových ovladačů zmáčknout F6 a vybrat příslušný RAID driver.

Visty mají tento driver integrovaný.

Každopádně je potřeba nové instalace Win.

// Mno jestli jsi měl jednu 3200AAKS se systémem (Win XP) a přidal jsi druhou 3200AAKS, tak by mě zajímalo, jak jsi to zapojil bez reinstalu...

Jestli jsi měl jeden systémák a k němu dva nové 3200AAKS, tak to je pak jiná a já to špatně pochopil.

nechápu proč reinstall? vysvětlit prosím a taky prosím dotyčného o popis řešení problému
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“