Samsung Syncmaster 913V - bez obrazu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Mirec S.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samsung Syncmaster 913V - bez obrazu

Příspěvek od Mirec S. »

Hoj,

mam problem s mojim starsim Samsungom a uz som z neho zufaly.
Problem je, ze mi na lcd blika "not compatible resolution, recommended 1280*1024/60Hz" . Blbe je, ze tento stav nabehne hned po zapnuti PC, cize nevidim ani uvodnu stranku pri bootovani, nic, nikam sa nedostanem, nic nejde nastavit. PC podla zvuku a diod normalne nabehne do win.
Ked na PC zapojim iny monitor, vsetko funguje normalne. Ked zapojim Samsunga na iny PC tiez funguje normalne. V PC mam dva HDD, kazdy s inym win, ovladacmi atd. - nepomaha, lcd nenabehne ani na jednom hdd.
Riesim to uz 3krat, 1x som po zapojeni ineho lcd preinstaloval directx (nov_2007) a ovladace gk (na verziu 7.9, bez CCC) a slapalo to. 2x sa mi to stalo ked som updatoval ovladace gk na 7.11. Po restarte zas nabehla trapna hlaska o nevhodnom rozliseni.
To ma uz nas*alo a sformatoval som hdd a dal cisty win. Vsetko nabehlo v poho az kym som nenaistaloval najnovsi directx a gk drivery 7.9. Nasledoval restart a stary znamy problem.
Netusim cim to moze byt, mam podozrenie na najnovsi directx, tak nejak sa mi zda, ze problem sa objavil po jeho nainstalovani. Ale nie som si isty.
Co ma ale zaraza je, ze problem je nie len vo win, ale uz pri bootovani, ktore asi nema s directx nic spolocne...
Nenapada niekoho riesenie, pripadne nestretol sa s tymto problemom?

Este dodam, ze lcd bolo vzdy zapojene cez analog D-SUB.
CPU Intel Core2Duo E6600@3,2GHz, Chladič Scythe Ninja Plus, MB Asus P5B Deluxe, RAM 2GB A-DATA Extreme Edition Vitesta 800MHz DDR2, GK ASUS Ati 1950Pro, Zdroj Chieftec 500W, Skriňa Coolermaster Centurion 5
Mirec S.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirec S. »

Tak vyzera to tak, ze ovladacmi to nebude...Monitor zdechne ked je urcitu dobu zapnuty a zmenim rozlisenie na 1280*1024 (napr v hre, prip pri starte win)- obrazovka zcerna a po restarte sa ukaze hlaska o nekompatibilnom mode.
Ked som potom odpojil na hodku zo siete a pc, zase normalne nabehol.
Nemoze byt problem v zdroji monitoru?
CPU Intel Core2Duo E6600@3,2GHz, Chladič Scythe Ninja Plus, MB Asus P5B Deluxe, RAM 2GB A-DATA Extreme Edition Vitesta 800MHz DDR2, GK ASUS Ati 1950Pro, Zdroj Chieftec 500W, Skriňa Coolermaster Centurion 5
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Ahoj

To je vadná elektronika v monitoru. nikde jinde problém není.
S tím doma nic neuděláš. Jedině do servisu.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“