zdravim.vim ze se tady o tom hodne pise a tech navodu co jsem tady nasel ale porad na to nemuzu prijit.snad mi nekdo poradite jak na to a nebo uz s tim prasknu a disk poleti z vokna.a nebo radsi ta stoleta deska.
mam desku fic k8-800t na ktere jsou dva sata vystupy.zrejme jsou na sata I ale to by udajne nemelo vadit.chtel bych si nahrat win xp na hd samsung 200gb sataII.samozrejme ze po rozjeti pc ho bios nenajde.zkousel jsem uz postupy nahravani ovladacu po zmacknuti f6 a natazeni z diskety s ovladaci sata ktere mam z prilozeneho cd a nahrane na disketu.vse probehne,win se nainstaluje ale stejne az po restartu,kdy uz ten disk bois konecne vidi.vse potom jde jen do te doby pokud pocitac pres START nevypnu.pokud dam jen RESTARTOVAT pc se opet rozbehne normalne a win bezi.jakmile ale pc vypnu a chci ho znovu zapnout uz to opet disk nenalezne. a muzu zacit nanovo.uz opravdu nevim jak na to.s obyc hd vse funguje normalne.
je treba problem v tom ze je to disk sata II a ne sata I ?
vzadu jsou i jumpery na propojovani ale jak udelat z II - I nevim.
kdyz jsem se dival na bios ke ztazeni na strankach fic tak tam je jen ten jeden co mam i ja v desce.takze to mi nepomuze.zrovna tak i ty ovladace sata.
jeste jsem zkousel jednu vec.kdyz jen restartuju tak se hd nezastavi jak pri vypnuti a proto to opet potom nabehne.je to poznat rukou,disk se trochu chveje.ale kdyz dam vypnout,a potom opet zapnu pc tak je hd v klidu a proto ho bios nenajde.odpojim kabel co jde do desky k sata a disk se rozebehne,je to opet citit,zapojim ho spatky a pokracuju entrem a win naskoci.zkratka deska zrejme neda povel k rozjeti disku aby se nacetl v biosu.
na jinem a novejsim pc funguje disk dobre i s propojovacimi kabely,takze v tech taky neni problem.
je mozna nejaka rada od odbornika jestli to jde nejak zprovoznit?
ted uz tedy na disku je win xp,jen to dat dohromady aby to z nej po rozjeti nacitalo bez problemu.
diky moc vsem za pomoc.
samsung 200g sata II a Fic k8-800t
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- fantoci222
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- fantoci222
- Nováček

-
diky za radu ale mohl bys mi trochu poradit kde presne to mam najit?myslim tim v tom biosu?jedine co jsem nasel je zmena z ide na raid.pokud toto nastaveni dam a ulozim tak se pri restartu rozjizdi uz jen cerna obrazovka via raid sata.....a pod tim chanel 0 a chanel 1.misto chanel 1 se mi nacte muj disk samsung a vse se rozjede jak ma.pokud ale dam vypnout pc a pak ho zase znovu zapnu tak uz je zase nenalezen scan device..... a pokracujte stisknutim "g" no a potom se to chce rozjet a opet pise ze neni systemovy disk.takhle pc zresetuju asi trikrat az pak to konecne najde chanel 1 samsung a vse jede.ale musim jen mackat reset na skrini,kdybych to vypinal normalne a zapinal tak to nenajde nikdy.uz opravdu nevim.