LOVIT: oni ani ti progaymeri ty nabuseny pc nemaji
Progaming a věci okolo
Moderátor: Baneshee
- axloth
- Začátečník

-
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
viz. h4... tech rozdilu je povicero, ale jsou subjektivni, kazdej to vnima jinak, ale kazdej vi, ze je to jistym zpusobem lepsiaxloth píše:Pri soucasnym nastaveni a HW mi je jedno jestli mam maxfps 60 nebo 125, pac mam porad kolem 35h4__ píše:Ale hlavní rozdíl je opravdu ve střílení. Zkus si dát /com_maxfps 60 a střílej si s M4 a kolimátorem. Pak změň na /com_maxfps 125 - budeš si připadat, že hraješ s úplně jinou myší a jiným monitorem.
V cem je rozdil? V kadenci?
a k tvejm fps, mozna bych ti umel pomoct, staci mi napsat, co mas za grafiku(nv/ati?) a slo by to orezat, pokud nechces, tak dalsi tricek - pro priklad rovnou uvedu...
dosahujes maximalne 60-65fps pri hre, hrajes bez omezeni fps/s omeneznim na 125 a pod. >>chyba!
pokud tvuj pc opravdu nevytahne vic jak 60-65 fps, tak hrej s omezenim na com_maxfps 60/65, ziskas tim lehky zvyseni minimalnich fps, coz je imho dost prijemna vec.
add, screen nikomu nejde? (mne se zobrauje korektne)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- axloth
- Začátečník

-
screen nejde
Ja o vyssi fps moc nestojim. Rozhodne ne za cenu orezani grafiky atd. Uz mnoho let nejsem zadnej progaymer a nemam naky ambice byt nejlepsim hracem. Hraju protoze me to bavi. Kdyz me to nebavi, tak nehraju. Proto jsem tehdy prestal "na vrcholu", proste uz me to nebavilo (a uz nebyl cas). Pokud bych mel 2x takovy fps za cenu, ze to bude vypadat jak wolfenstein, muzu hrat rovnou wolfa a ne cod4.
Snizit vsechna nastaveni na minimum a povypinat vsecky efekty muzu taky. Nechci. Chci aby to nejak vypadalo. Tzn mam co nejlepsi nastaveni aby to jeste bylo plynuly.
Muj PC (7600GT) je rad kdyz vytlaci pres tech 30 fps (ja jsem to nikde nemeril, odhaduju to). Mozna tam ty fps_max hodim, treba to neco zmuze...
Ja o vyssi fps moc nestojim. Rozhodne ne za cenu orezani grafiky atd. Uz mnoho let nejsem zadnej progaymer a nemam naky ambice byt nejlepsim hracem. Hraju protoze me to bavi. Kdyz me to nebavi, tak nehraju. Proto jsem tehdy prestal "na vrcholu", proste uz me to nebavilo (a uz nebyl cas). Pokud bych mel 2x takovy fps za cenu, ze to bude vypadat jak wolfenstein, muzu hrat rovnou wolfa a ne cod4.
Snizit vsechna nastaveni na minimum a povypinat vsecky efekty muzu taky. Nechci. Chci aby to nejak vypadalo. Tzn mam co nejlepsi nastaveni aby to jeste bylo plynuly.
Muj PC (7600GT) je rad kdyz vytlaci pres tech 30 fps (ja jsem to nikde nemeril, odhaduju to). Mozna tam ty fps_max hodim, treba to neco zmuze...
- beardie
- Středně pokročilý

screen ide
cital som si tuto frasku co tu pisal J3N - v ceskych zemich je jedno pekne slovo ktore ho plne vystihuje - pr0gayzmrd, no offence, realita
takze makaj naspat do herne alebo domov ku kompu, nemas absolutne ponatia o com hovoris, nestrapnuj sa tu este viac
cital som si tuto frasku co tu pisal J3N - v ceskych zemich je jedno pekne slovo ktore ho plne vystihuje - pr0gayzmrd, no offence, realita
takze makaj naspat do herne alebo domov ku kompu, nemas absolutne ponatia o com hovoris, nestrapnuj sa tu este viac
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak snad uz ted
cod4.jpg
add. stene hraju na com_maxfps 125, na DM serverech casto povoleny 333,takze i na to... ale v podstate nic jinyho
cod4.jpg
add. stene hraju na com_maxfps 125, na DM serverech casto povoleny 333,takze i na to... ale v podstate nic jinyho
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- axloth
- Začátečník

-
no tak to je ke zbliti, nechapu jak to takhle muze nekdo hrat...raym0n píše:tak snad uz ted
cod4.jpg
Jedinej efekt, kterej jsem oproti singlu v multiplayeru obetoval, pac me to realne znevyhodnovalo, byl Depth Of Field.
Blazny co hrajou s oreznyma configama a jeste zobrazenyma fps, net_graphem atd. fakt nechapu a nikdy jsem nechapal.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ti, co využívají nějakých bugů ve hrách, aby rychleji stříleli, vice vyskočili, jsou lamy. Být vývojářem, tak horní hranici fps zamknu na 60 a vůbec bych nedával možnost to změnit...
A ještě ti rádoby "progejmři", co hrajou na low při 800x600, a aby byli více cool, tak mají ještě pres čtvrt obrazovky počítadlo fps, pingu a buhví čeho ješte, jsou taky nehorázné lamy.
A ještě ti rádoby "progejmři", co hrajou na low při 800x600, a aby byli více cool, tak mají ještě pres čtvrt obrazovky počítadlo fps, pingu a buhví čeho ješte, jsou taky nehorázné lamy.
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
aha, vsichni jsou tragedi a ty jsi toho dokazal neco vic, nez ostatni?! nepostrehl jsem! pokud to tak nemyslis, tak postradam smysl tvyho prizpevku, kterej je presne na urovni lidi, o kterych se tak zaryte domnivas, ze jsou tragedi.Jasper píše:Ti, co využívají nějakých bugů ve hrách, aby rychleji stříleli, vice vyskočili, jsou lamy. Být vývojářem, tak horní hranici fps zamknu na 60 a vůbec bych nedával možnost to změnit...
ocividne vubec nevis, co se deje s chybami hry, ktere je zakazano vyuzivat (exploity) a bugy enginu, se kterejma se proste nehne. navic vysvetlovat ti proc lidi hraji na nejnizsi detaily a ze nejlepe pri tom videt opravdu neni, jde o to dobre usporadat barvy + v poslednim dile se casto i vyuziva AA, ale podle me po tom, co jsi tu prednesl je jakakoliv diskuze s tebou neco jako hazet perly svinim.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak nechápu proč by někdo měl využívat nějakých chyb ve hře, proč by měl mít tuto výhodu oproti ostatním, kteří tu chybu nevyužívají nebo využít nemohou...
A co jako, že si osekají hru do mrtě a pak mají super přehled v mapě, tj. zase výhodu oproti ostatním. Sami jste to tu zmiňovali, menší oslnění od výstřelů zbraní atd... Prostě tam to oslnění je, tak proč zase využívat nějakých kliček, aby tam nebylo, prostě demence...
A co jako, že si osekají hru do mrtě a pak mají super přehled v mapě, tj. zase výhodu oproti ostatním. Sami jste to tu zmiňovali, menší oslnění od výstřelů zbraní atd... Prostě tam to oslnění je, tak proč zase využívat nějakých kliček, aby tam nebylo, prostě demence...
- axloth
- Začátečník

-
Ja zas postradam smysl toho tvyho nastaveni. Krome toho, ze to vypada neuveritelne hnusne (coz progaymer treba prekousne) tak mas diky nizkymu rozliseni obrovsky pismo a hlavne obrovskej HUD, pres kterej nic neni videt... Jedna z mala veci, kterou jsem kdy v configu steloval bylo prave zmensovani, zpruhlednovani HUDu a odstranovani jeho nepotrebnejch casti.
Navic na serveru se starym PB a sam bez max. levelu...
- J3N
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- J3N
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
axloth píše:Jenze ja hral v dobe, kdy jeste zadna x800 neexistovala. Ani verze 1.6 neexistovala. Mel jsem GF2 MX400, hrala se 1.1 (potom hlavne 1.3) a vsichni meli kulickovy mysi a CRTbarco píše:Konštatných 100FPS v CS 1.6 Ti udrží aj PC za 10000Sk, to mi ver ... Napr. už taká prahistorická (dnes) karta ako X800XT udrží 100FPS pri 800x600 aj pri 15 smokoch, takže tak ...
Keď vravíš, že si hrával CS v "prvej lige", tak neverím, že nepoznáš rozdiel medzi 60 / 70 a 100FPS![]()
J3N: Je strasne moc videt jak vubec netusis o cem mluvis/pises. Uz jen to zamenovani nizkyho fps a lagovani.
Do bugu v CoD az tak nevidim, protoze obcas MP hraju az ted CoD4. Driv jsem povinne musel CoD nesnaset, pac jsem byl DoDarKazdopadne jsem na zadnym publicu jeste nevidel nekoho vyskocit nekam kam bych ja nevyskocil, ze by nekdo strilel rychleji se mi taky nezda.
Tak si zkus jumpy na CoD1 mapách sepeciálně na toto. A nahoď si tam těch tvých 30-80fps.
S tou střelbou po 125fps to taky nepoznáš tím že na někoho budeš jen čumět.
- axloth
- Začátečník

-
=vice prilezistosti, kdy te muzou zastrelit, aniz bys s tim cokoliv mohl delat.J3N píše:Natvrdlý jsi ty. Více fps = dostupnost více jumpu.h4__ píše:J3N: raym0n to řekl jasně, jsi snad natvrdlý? Prostě 250fps je ti k ničemu, protože tam máš horší výsledky, než při 125. Kua kolik lidí ti to má ještě říct?
Proc bych to mel zkouset na CoD1? Ja to nikdy nehral a nikdy to hrat nebudu, nemam duvod. Navic tady je to o CoD4 ne? A tam jsou ty rozdily mnohem mensi. Ja zadnejma bugama nic zlepsovat nepotrebuju. Nepotreboval jsem to kdyz jsem byl progamer a nepotrebuju to ani ted.J3N píše:Tak si zkus jumpy na CoD1 mapách sepeciálně na toto. A nahoď si tam těch tvých 30-80fps.
S tou střelbou po 125fps to taky nepoznáš tím že na někoho budeš jen čumět.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Jasper: Ty bugy nejsou zásadní, ta výhoda je minimální a na publicu ji téměř nevyužiješ. Je to dobré pro kritické momenty, kdy potřebuješ chladnou hlavu a jistou mušku... To ale Ty nikdy nepochopíš, protože jsi moc omezený na to, aby jsi to pochopil.
J3N:
Jsem tu jelito já, nebo ty? Při 250fps máš úplně stejné jumpy, jako při 100, nebo při 300. Už po třetí ti opakuji, že fps bugy jsou 125 a 333. Jedině při těchto omezeních můžeš s využitím "strafe jumpu" doskočit nejdál. Samozřejmě s 333 je to poněkud jednodušší.
J3N:
Naposledy upravil(a) h4__ dne úte 12. úno 2008, 12:11, celkem upraveno 1 x.
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ted nevim, na koho tvuj prizpevek je, hraju 1280x1024(coz se mi nezda maly rozliseni a i kdyz bych hral 800x600), tak u cod se se zaplym pb s crossem nehnes, zbyly veci jako minimap, health a velikost pisma jo.(ja jen ukazuju, ze si na nedostatek fps nestezuju a stejne hraju na com_maxfps 125), jinak herni nastaveni mam uplne jiny a samozrjme i se zmenou uhlu pohledu atp. ale to je vec jina...axloth píše:Ja zas postradam smysl toho tvyho nastaveni. Krome toho, ze to vypada neuveritelne hnusne (coz progaymer treba prekousne) tak mas diky nizkymu rozliseni obrovsky pismo a hlavne obrovskej HUD, pres kterej nic neni videt... Jedna z mala veci, kterou jsem kdy v configu steloval bylo prave zmensovani, zpruhlednovani HUDu a odstranovani jeho nepotrebnejch casti.
jezis a dalsi nesmysly - graficky nastaveni si ma moznost kazdej nastavit sam, dle svych potreb, takze si zajdi na fora IW, stahni si posledni pbsv serverovy configy a hrej si - nechce se ti?! tak tu nebrec!Jasper píše:Tak nechápu proč by někdo měl využívat nějakých chyb ve hře, proč by měl mít tuto výhodu oproti ostatním, kteří tu chybu nevyužívají nebo využít nemohou...
kolik ti je, ze tu takhle whinujes?!(tohle opravdu delaji deti, co se prohani na publiku) v nastaveni maji moznosti VSICHNI stejny! nebo tu budes brecet, ze ostatni jsou chujove, ze maji stabilne 125 fps a ty se proto nemuzes dostat na vrchol, proste nechapu!!! na co si tu vlastne stezujes? ze mas spatny pc, nebo ze ses linej si neco nastavit?
- axloth
- Začátečník

-
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
raym0n> Já nebrečim, nepochopil si to
Na žádný vrchol se dostávat nechci, jelikož na žádných public serverech nehraju, hraju občas pro zábavu na soukromém serveru s páru lidmi, které osobně znám všechny a kde o žádný vrchol nejde.
Spíše jsem chtěl vědět, proč má někdo potřebu využívat těch chyb i s následkem rapidní degradace obrazu.
Jinak jak říkáš, nastavit si to může každý, ale ne každý bude mít třeba stabilně těch 125fps jako ty a díky čemuž nemůže využívat určité výhody jako ty.
Spíše jsem chtěl vědět, proč má někdo potřebu využívat těch chyb i s následkem rapidní degradace obrazu.
Jinak jak říkáš, nastavit si to může každý, ale ne každý bude mít třeba stabilně těch 125fps jako ty a díky čemuž nemůže využívat určité výhody jako ty.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

vyuzivane fps bugov a niektore zmeny configu = cheatovanie ako vysite.
//Jasper: pod to se taky podepíšu
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Thellwin
- Administrátor

- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
protoze spousta lidi na to nema pc, proto si to orezavaji - kvuli subjektivnimu pocitu, ze pro ne neni 30 fps plynulej pohybJasper píše:....Spíše jsem chtěl vědět, proč má někdo potřebu využívat těch chyb i s následkem rapidní degradace obrazu.
dalsi co nevi, o cem mluvi - berte to jako fakt, skutecnost, kterou nemuzete zmenit, skutecnost, ktera je komunitou a lidmy, co dotoho maji co mluvit schvalena a vy s ni nemate moznost pohnout. tzn. lide, co na to maji pc to vyuzivat budou a nikdo jim v tom branit nebude.Wuuduu píše:vyuzivane fps bugov a niektore zmeny configu = cheatovanie ako vysite.
stejne tak jako lide, co si nevi rady se svym pc a nastavenim pisi sem a informuji se, tak i vy byste meli udelat neco podobneho, protoze casto to, co vypoustite do eteru, je vesela kopa.
takze jeste jednou pro zbytek - s cim se nedokazete smirit?
-ze nejvyssi ligy maji svoje povolena nastaveni
-ze vas da nekdo kdo ma vice fps nez vy?
-nebo ze vas subjektivni nazor se neshoduje s tim, co je beznou praxi? (jdete jinam, zalozte si jine ligy, servery a vlastni pbsv configy, dle vasich potreb - preji hodne stesti)
je to absurdni, ale snad bych to i prirovnal k tomu, ze vy vsichni jste OC komunita a OC neni taky nikterak defaultnim nastavenim(A PROC TO TY LIDID VLASTNE DELAJI??), stejne tak jako herni cfg a podobne, jsou lide, co si delaji vlastni skripty, pro usnadneni pohodlnost atp. jsou lide, co si s tim hraji stejne jako my vsichni, kteri taktujeme....