Intel Core 2 Quad Q6600 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

V pohodě. Jak psal výše BUSY, Quad u Intela je slepenec, takže dvě jádra mohou hřát jinak než druhé dvě
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

No mi Q6600 při 1,36V jede na 3,2Ghz Teplotu v klidu mi Utilita k desce a Everest ultimate ukazuje 38°C,v zátěži všech jader +-62°C a vnitřní teplotu jader okolo 78°C...Ventilátor mi jede stabilně na 1800rpm.Po šesti hodinové zátěži to nevykazuje žádný trotlling,či jak se tomu nadává,takže to je asi dobré,já už fakt nevím...
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak nejdůležitejší je teplota jader VŽDY!!
Pokud ti drží Prime či Orthos...máš to v klidu. I když 78C při 1,36 a 3,2GHz mi přijde hodně. Čím chladíš?
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

izerS18 píše:Tak nejdůležitejší je teplota jader VŽDY!!
Pokud ti drží Prime či Orthos...máš to v klidu. I když 78C při 1,36 a 3,2GHz mi přijde hodně. Čím chladíš?
Zalman 9700,ale při nižších otáčkách,kdy je takřka neslyšitelný...taky se mi zdá,že ty teploty nejsou nic moc a ve skříni mám slušný průvan...snad jedině ten chladiš zkusit znova usadit nebo napatlat jinou pastu?
Orthos mi jel cca 3,5 hod a v poho,ale on nezatěžuje všechny jádra a prime jsem nezkoušel!Zkoušel jsem hlavně ten test stability v tom posledním Everestu,protože ten vytěžuje všechny jádra na 100%
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

Zvyš otáčky fanu...uvidíš o kolik to klesne
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

EpileptickyKrecek píše:Zvyš otáčky fanu...uvidíš o kolik to klesne

Když to dám na max. tj. 2500 otáček,tak teplota jader klesne asi jen o dva 2°C,tomu říkám bída :x
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ten chladic tiez nieje ziadna vyhra pre quad. viac od neho uz ani necakaj. este tu skus dat znova ale myslim ze moc tomu nepomozes
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

busy píše:ten chladic tiez nieje ziadna vyhra pre quad. viac od neho uz ani necakaj. este tu skus dat znova ale myslim ze moc tomu nepomozes
Odborníci z alfacomp.cz mi řekli,že takový chladič nepotřebuje ani větráček!Kdyby ta case nevážila 20 kilo,tak jim to tam předvedu :sad: :x
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

Petan_lama píše:
busy píše:ten chladic tiez nieje ziadna vyhra pre quad. viac od neho uz ani necakaj. este tu skus dat znova ale myslim ze moc tomu nepomozes
Odborníci z alfacomp.cz mi řekli,že takový chladič nepotřebuje ani větráček!Kdyby ta case nevážila 20 kilo,tak jim to tam předvedu :sad: :x
Dival se na procak jestli neni nejak prohnuty prechod? Velke nerovnosti atd....to samé platí i pro Chladič
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Nevěř žádnejm technikům nikde v obchodě...prodej je prostě prodej!
Jinak Prime95 v nové verzi zatěžuje všechny 4 jádra.
Ten chladič co máš,je tak dobrý pro 2jádra jakžtakž...je jen hezký, nic extra účinný.
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

izerS18 píše:Nevěř žádnejm technikům nikde v obchodě...prodej je prostě prodej!
Jinak Prime95 v nové verzi zatěžuje všechny 4 jádra.
Ten chladič co máš,je tak dobrý pro 2jádra jakžtakž...je jen hezký, nic extra účinný.
No jo,já měl původně v plánu E8400,ale nedočkal jsem se,tak jsem koupil Q6600!No zdá se,že nějak extra nechladí,ale vypadá fakt dobře :-D
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

EpileptickyKrecek píše:
Petan_lama píše: Odborníci z alfacomp.cz mi řekli,že takový chladič nepotřebuje ani větráček!Kdyby ta case nevážila 20 kilo,tak jim to tam předvedu :sad: :x
Dival se na procak jestli neni nejak prohnuty prechod? Velke nerovnosti atd....to samé platí i pro Chladič

Zdálo se to být v poho,ale ještě to omrknu během týdne :wink:
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dava_C »

Já mám Q6600 na 3.51GHz při 1.4V real a chladim to Zerothermem Nirvanou a teploty se v Prime95 nepřehoupnout přes 62°C (měřeno všimmožným), ale je fakt, že pak si už větrák točí 2000ot a to už je slyšet, nicméně 8800GT to s přehledem přepiští.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Dava_C píše:Já mám Q6600 na 3.51GHz při 1.4V real a chladim to Zerothermem Nirvanou a teploty se v Prime95 nepřehoupnout přes 62°C (měřeno všimmožným), ale je fakt, že pak si už větrák točí 2000ot a to už je slyšet, nicméně 8800GT to s přehledem přepiští.
Jako neskutečná teplota k neuvěření...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4
sice větší napětí,ale i s vodou teploty jako ty...
No bud luckyman na kus CPU, bo špatně měří programy...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja mam pri 3,51 a 1,51V teploty v burne 70°C s vykonnym vodnikom. pri 1,4V a 3,35Ghz mam v burne okolo 60°C. cize bud mas fakt kus stastia na cpu alebo to neukazuje dobre teploty
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Právě jsem zjistil,že speedfan mi ukazuje skoro o 20°C menší hodnoty než ten Everest,pak se s tím můžu tady srát jak blbec
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

taky záleží na tý revizi ne ? B3 or G0 ... myslíte že se dá ještě koupit ta starší (horší) nebo už jsou v obchodech jen ty nový várky ? :)
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Fuck8r píše:taky záleží na tý revizi ne ? B3 or G0 ... myslíte že se dá ještě koupit ta starší (horší) nebo už jsou v obchodech jen ty nový várky ? :)
Já koupil před týdnem GO a ani jsem o tom nevěděl:-)
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Petan_lama píše:Právě jsem zjistil,že speedfan mi ukazuje skoro o 20°C menší hodnoty než ten Everest,pak se s tím můžu tady srát jak blbec
Tak většinou by se mělo narazit na G0,ale záleží, kde kupuješ. Jestli někde u malého prodejce,co Quad mu leží na regálu, může být i B3

Jinak teplotu měř novým CoreTempem
http://www.alcpu.com/CoreTemp/
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já jsem také nevěděl že kupuji GO. Věděl jsem o ní, ale vůbec mě to nenapadalo se na ni ptát, ale mám GO. :oops:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“